ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس
خبرگزاری فارس: مدیرکل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان گفت: استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای پروتئینی سوسیس و کالباس ممنوع است و واحدهای مصرف کننده از این خمیر، متخلف شناخته شده و به تعزیرات حکومتی گیلان معرفی و از فعالیت آنها جلوگیری میشود.
محمدعلی یوسفی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت اظهار داشت: استفاده از خمیر مرغ که از ضایعات مرغ به دست میآید و در فرآوردههای پروتئینی از جمله سوسیس و کالباس استفاده میشود، تخلف است.
وی تصریح کرد: هر واحد تولیدی که در گیلان از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس استفاده کند با همکاری اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی، تعزیرات حکومتی و سازمان صنعت، معدن و تجارت از فعالیت آن جلوگیری به عمل میآید.
این مسئول با اشاره به اینکه گیلان دارای هشت واحد تولیدی در زمینه تولید فرآوردههای پروتئینی از جمله سوسیس و کالباس است، افزود: تاکنون طبق بازدیدهای به عمل آمده و تهیه گزارش بازرسان چهار واحد تولیدی استان در این زمینه شناسایی شده و پرونده آنها به تعزیرات حکومتی ارجاع داده شده است.
وی ادامه داد: حسب قوانین و مقررات جاریه کشور موسسه استاندارد موظف است نسبت به تعیین تکلیف و ویژگیهای کالای ساخت داخل که از نظر سلامت، ایمنی و بهداشت عمومی حائز اهمیت است، اقدام کرده و نتایج حاصل را برای اطلاع مراجع ذیصلاح و عموم اعلام کنند.
یوسفی خاطر نشان کرد: به همین منظور و طبق بخشنامه شماره 68766 مورخ هشتم آبانماه امسال معاونت نظارت بر اجرای استاندارد و سیستمهای کیفیت سازمان ملی استاندارد، بهکارگیری خمیر مرغ در تولید فرآوردههایی نظیر سوسیس، کالباس، همبرگر، مرغ برگر، ناگت مرغ و کباب لقمه خام ممنوع است و در صورت مشاهده با واحدهای متخلف مطابق قانون برخورد میشود.
وی با اشاره به تولیدات خارج از استان، بیان داشت: برای آن دسته از تولیداتی که از خارج استان وارد گیلان میشود با همکاری بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت از سوسیس و کالباسهای موجود در بازار نیز نمونهگیری میشود و در صورت مشاهده استفاده از خمیر مرغ، این فرآوردهها جمعآوری و معدوم میشوند.
مدیر کل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی گیلان اذعان داشت: در راستای کنترل کیفیت محصولات تولیدی در استان و جلوگیری از پخش محصولات با کیفیت پایین در بین مصرف کنندگان تعداد 6 هزار قوطی کنسرو غیر استاندارد در گیلان معدوم شده است.
وی، این کنسروها را از نوع کنسرو ماهی عنوان کرد و افزود: این کنسروها از نظر استاندارد دارای کیفیت پایین بوده و برای مصرف نامناسب تشخیص داده شده بودند که از چرخه مصرف خارج شدند.
انتهای پیام/صا10/ص1000