اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  مجلس

گزارش کامل فارس از متن و حاشیه جلسه 2شیفته امروز

موافقت با تفحص از واردات محصولات کشاورزی و آغاز بررسی طرح بیمه بیکاری

خبرگزاری فارس: ‌موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از واردات محصولات کشاورزی در دولت دهم، تصویب ‌کلیات طرح بیمه بیکاری در مجلس و مخالفت مجلس با دوفوریت طرح افزایش تعداد نمایندگان به 310 نفر از مهم‌ترین مصوبات جلسه دو شیفته امروز بود.

موافقت با تفحص از واردات محصولات کشاورزی و آغاز بررسی طرح بیمه بیکاری
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، صبح امروز (یکشنبه) به ریاست علی لاریجانی رئیس نهاد قانون‌گذاری کشورمان برگزار شد.

* دولت مکلف به اطلاع‌رسانی تصمیمات اقتصادی ‌شد/ موارد محرمانه استثناست

نمایندگان مجلس در همان ابتدای جلسه رسیدگی به مواد مراعا مانده از طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار را ادامه دادند و ماده 25 این طرح را به تصویب رساندند تا مجلس، دولت و دستگاه‌های اجرایی را مکلف کند که به منظور شفاف‌سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی و ایجاد ثبات و امنیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری، هر‌گونه تغییر سیاست‌ها، مقررات و رویه‌های اقتصادی را در زمان مقتضی قبل از اجرا از طریق رسانه‌های گروهی به اطلاع عموم مردم برسانند.

وکلای ملت با 147 رای موافق، 3 رای مخالف و 14 رای ممتنع از 209 نماینده حاضر در صحن علنی، به این ماده رای دادند.

* انصاری: هیئت رئیسه باید بی‌طرف باشد

جمشید انصاری نماینده زنجان در مجلس در جریان بررسی ماده 28 طرح بهبود مستمر محیط کسب و کار در تذکری خطاب به هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه هیئت رئیسه مجلس بر اساس سوگندی که یاد کرده، متعهد شده است که با بیطرفی با موضوعات برخورد کند، اظهار داشت: یکی از اعضای هیئت رئیسه اسامی موافقین پیشنهاد حذف ماده را اعلام کرد اما نامی از مخالفین نیاورد و چون اسامی موافقین را قرائت کرد باید اسامی مخالفین هم قرائت می‌شد تا تبلیغ حذف ماده نشود.

همچنین احمد توکلی نماینده مردم تهران نیز در رابطه با ماده 28 طرح بهبود فضای کسب و کار طی تذکری این ماده را دارای مشکل دانسته و در این زمینه گفت: ما چاره‌ای نداریم جز اینکه ماده ۲۸ را به کمیسیون تخصصی ارجاع داده و کمیسیون مجددا آن را بررسی و به صحن بیاورد.

* ماده 28 طرح کسب و کار به کمیسیون ارجاع شد/ لاریجانی و توکلی‌: این ماده "بی‌خاصیت" است

بهارستان‌نشینان در ادامه بررسی مواد مراعا مانده طرح یک‌فوریتی بهبود مستمر محیط کسب و کار، ماده 28 این طرح را بررسی کردند اما نتوانستند آن را به تصویب برسانند.

این ماده آن دسته از اشخاص حقوقی که دولت و دستگاه‌های اجرایی مستقیم یا غیرمستقیم در آنها سهم مدیریتی اعم از سهم‌الشرکه، دارایی و یا سهام دارند را از استفاده از امتیازات و منافع تخصیص یافته به بخش‌‌های تعاونی و خصوصی منع می‌کرد که مصادیق این امتیازات و منافع پیشنهاد هر یک از اتاق‌ها توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تعیین می‌شد.

** در نوبت اول بررسی این ماده احمد توکلی و جمعی از نمایندگان پیشنهاد حذف این ماده را به دلیل "بی خاصیت بودن" مطرح کردند که این پیشنهاد رأی نیاورد؛ پس از آن حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون اصل تخصصی بررسی کننده این طرح پیشنهاد رفع ابهام از ماده مذکور را داد که این پیشنهاد نیز با مخالفت نمایندگان رو به رو شد.

پس از رأی نیاوردن دو پیشنهاد مذکور، علی لاریجانی اصل ماده را به رأی گذاشت که باز هم نمایندگان به آن رأی منفی دادند تا هیئت رئیسه بر اساس قانون حذف کل ماده را به رأی بگذارد، اما وکلای ملت به حذف کل ماده هم رأی مثبت ندادند تا پس از ۴ بار رأی‌گیری در رابطه با ماده ۲۸ طرح بهبود فضای کسب و کار، این ماده جهت بررسی برای دومین بار به کمیسیون تخصصی بررسی کننده طرح ارجاع شود.

احمد توکلی و علی لاریجانی در جریان بررسی ماده ۲۸ طرح بهبود فضای کسب و کار ، این ماده را "بی خاصیت" دانسته بودند.

* مخالفت با طرح یک فوریتی انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی
** طرح انتزاع بخش کشاورزی از وزارت صنعت و الحاق آن به وزارت جهاد مسکوت ماند


دستورکار بعدی نمایندگان مجلس گزارش کمیسیون کشاورزی درباره طرح یک فوریتی انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی و پیشنهاد جمعی از نمایندگان مجلس برای مسکوت ماندن طرح مذکور به مدت 3 ماه بود که آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

** دلخوش: نباید وزارتخانه‌های صنعت و کشاروزی را به جان هم بیندازیم

سید‌کاظم دلخوش نماینده صومعه‌سرا در مجلس به عنوان یکی از پیشنهاد دهندگان مسکوت ماندن طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی به مدت 3 ماه، اظهار داشت: نکاتی درباره این طرح وجود دارد که اگر به آنها توجه کنیم، قطعا به دولت مهلت می‌دهیم که شرح وظایف وزارتخانه‌های ادغام شده را تدوین کرده و به مجلس ارائه دهد چراکه ما نباید با تصویب این طرح 2 وزارتخانه صنعت و کشاورزی را به جان هم بیندازیم و بهتر است بدانیم با تصویب این طرح بعضی از قوانین نوشته شده در سال‌های گذشته به هم می‌ریزد.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش با طرح این سؤال که آیا با این الحاق و این انتزاع باید در کشورهای دیگر رایزن کشاورزی مانند رایزن بازرگانی داشته باشیم، گفت: اگر وزارت جهاد کشاورزی به وظایف فعلی خود عمل کند، هنر کرده است و اگر این انتزاع انجام شود، تداخلی در وظایف 2 وزارتخانه مذکور ایجاد می‌شود.

نماینده صومعه‌سرا در خاتمه خواستار عدم فراموش کردن تجربه تلخ بعضی از ادغام‌ها مانند سازمان چای توسط نمایندگان شد و تصریح کرد: با ادغام سازمان چای این سازمان بیچاره شد و بنابراین بهتر است اجازه دهید لایحه ادغام و شرح وظایف وزارتخانه‌های جدید توسط دولت به مجلس ارائه شود و در جریان بررسی آن لایحه، مجلس درست تصمیم گیری کند.

* لاهوتی: پرتقال چینی وارد کشور می‌شود

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود به‌عنوان تنها مخالف مسکوت ماندن طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی به مدت 3 ماه، اظهار داشت: ‌حداکثر نیاز برنج در کشور سالیانه 15 هزار تن است و وزارت صنعت، معدن و تجارت برنج وارد کشور می‌کند و این مسئله موجب به فروش نرسیدن برنج داخلی می‌شود.

وی با بیان اینکه خود وزیر صنعت، معدن و تجارت با این طرح موافق است، متذکر شد: طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی، طرح جامع و کاملی است، بنابراین بهتر است نمایندگان به مسکوت ماندن این طرح رای ندهند‌ تا انشاالله به تصویب برسد.

** وکلای ملت پس از استماع سخنان پیشنهاد دهنده و مخالف با 128 رای موافق، 43 رای مخالف و 15 رای ممتنع از 218 نماینده حاضر در جلسه علنی، با پیشنهاد مسکوت ماندن طرح یک‌فوریتی انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی موافقت کردند. 
 
*  ‌موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از واردات محصولات کشاورزی در دولت دهم

نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز مجلس، تقاضای تحقیق و تفحص جمعی از نمایندگان از علل و چگونگی واردات کالاها و محصولات کشاورزی در دولت دهم را پس از قرائت گزارش کمیسیون کشاورزی و استماع سخنان طراح این طرح ، با ۱۲۶ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۱۸ رأی ممتنع به تصویب رساندند.

بهمن محمدیاری یکی از طراحان این طرح طی سخنانی در رابطه با تقاضای تحقیق و تفحص با بیان اینکه واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی بزرگترین آسیب را به بخش کشاورزی و تولید کشور وارد کرده است،‌ گفت: واردات محصولات کشاورزی بر اساس قانون منوط به صدور مجوز از سوی وزارت کشاورزی بوده اما در سال‌های اخیر و در دولت دهم محصولات زیادی همزمان با فصل برداشت محصولات داخلی از خارج وارد شده است.

طراح طرح تحقیق و تفحص از واردات محصولات کشاورزی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: بیشترین حجم نیاز کشور را ما از خارج وارد می‌کنیم لذا باید به این موضوع توجه داشته باشیم که این کار به اشتغال کشور لطمه وارد می‌کند.

* بررسی طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار
** نماینده دولت: طرح بیمه بیکاری "بار مالی عظیمی" به دوش دولت می‌گذارد

دستورکار بعدی نمایندگان مجلس طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار بود که سیدجواد زمانی نماینده مردم کنگاور و سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس که به عنوان طراح طرح با اشاره به وضعیت نامطلوب اشتغال در کشور گفت: این طرح را برای بهبود شرایط و حمایت از جوانان بیکار که بیکاری آنها غیرارادی است، تهیه کرده‌ایم و امیدواریم با رای نمایندگان مجلس به قانون تبدیل شود.

وی با بیان اینکه دولت از اشتغال دو و نیم میلیون جوان در کشور خبر داده است، گفت:‌ اینکه دو و نیم میلیون جوان در کشور از بیکاری نجات پیدا کنند، آرمانی است اما 9 ماه از سال می‌گذرد در حالی که هیچ اتفاقی در بحث اشتغال رخ نداده است.

  ** سپس سیدابراهیم ابراهیمی معاون امور تقنینی و نماینده دولت طی سخنانی با بیان اینکه دولت مخالف طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار است، اظهار داشت: چندی پیش دولت لایحه اصلاح قانون بیمه بیکاری را به مجلس ارائه کرد و طبق قانون این لایحه و طرح مجلس باید به طور همزمان در کمیسیون اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه لایحه اصلاح قانون بیمه بیکاری از سوی دولت به مجلس ارائه شده است، از نمایندگان مجلس خواست با طرح حمایت از بیکاران متقاضی کار مخالفت کنند.

وی علت مخالفت را بار مالی این طرح دانست و گفت: در صورت تصویب طرح حمایت از بیکاران متقاضی کار بار مالی عظیمی به دوش دولت گذاشته خواهد شد که برخلاف قانون اساسی است.

   ** جواد زمانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در واکنش به اظهارات نماینده دولت گفت: لایحه‌ای که دولت به مجلس ارائه کرده در رابطه با بیمه بیکاری است اما طرح مجلس با این لایحه تفاوت دارد و به حمایت از بیکاران متقاضی کار اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه اگر قرار باشد طرح یا لایحه‌ای که بار مالی دارد در مجلس بررسی نشود، دولت و مجلس باید هیچ لایحه و طرحی را بررسی نکند، افزود: دولت می‌گوید به فکر آینده اقتصادی کودکان هستیم در حالی که امروز برخی جوانان بیکار سن ازدواج‌شان گذشته اما قادر به تشکیل زندگی مشترک نیستند‌ لذا دولت باید به تعهد خود در قبال مردم پایبند باشد.

* تصویب ‌کلیات طرح بیمه بیکاری در مجلس/ ‌نماینده دولت مخالفت کرد

پس از این سخنان نمایندگان مجلس، با 109 رای موافق، 10 رای مخالف و 14 رای ممتنع از 207 نماینده حاضر به کلیات طرح حمایت از بیکاران متقاضی کار را تصویب کردند.

* «صندوق بیمه بیکاری و بیکاران متقاضی کار» تشکیل می‌شود

بهارستان‌نشینان پس از تصویب کلیات طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، وارد بررسی جزئیات این طرح 36 ماده‌ای شدند.

وکلای ملت در ماده یک طرح مذکور که با 152 رای موافق، یک رای مخالف و 10 رای ممتنع از 206 نماینده حاضر در صحن علنی ماده یک این طرح را به تصویب رساندند، مقرر کردند به منظور حمایت از بیکاری غیرارادی و متقاضی کار اعم از مشمولان قانون تامین اجتماعی و قانون کار مقررات خاص مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی، اشخاص حقیقی طرف قرارداد دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری و قوای 3گانه و بر اساس اصل 29 و بند دوم اصل 43 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، صندوقی تحت عنوان، صندوق بیمه بیکاری و بیکاران متقاضی کار، که در این قانون به اختصار صندوق نامیده می‌شود، تشکیل می‌شود.

بهارستان نشینان ماده 2 طرح مذکور را نیز با 127 رای موافق، صفر رای مخالف و 6 رای ممتنع از 206 نماینده حاضر تصویب کردند که مقرر شد بیکاران مشمول بیمه بیکاری، بیمه شده‌ای است که رابطه کاری وی با کارفرما بدون میل و ارائه او قطع شده و خود، متقاضی کار باشد.

* پرداخت حق بیمه یا سابقه اشتغال برای بیکاران الزامی نیست

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح یک‌فوریتی بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، ماده 3 این طرح را با 136 رای موافق، 4 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 204 نماینده حاضر در صحن بررسی و تصویب کردند.

این ماده عنوان می‌کند که بیکار متقاضی کار موضوع فصل سوم این قانون، فرد ذکوری است که به سن 25 سالگی رسیده و یا فرد اناثی است که سرپرست خانوار، بدسرپرست یا خود‌سرپرست است و حرفه و مهارتی دارد که به تأیید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای رسیده و در مراکز کاریابی دولتی تعیین شده است و از سوی وزارت تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی ثبت نام کرده و به مدت یک سال پیگیر اشتغال خود بوده باشد و پرداخت حق بیمه یا سابقه اشتغال برای وی الزامی نیست.

* اعضای هیئت مدیره صندوق بیمه بیکاری ‌تعیین شدند

مجلسی‌ها در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، ماده 4 این طرح را بررسی کرده و با 124 رای موافق، 2 رای مخالف و 9 رای ممتنع از 205 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند که به موجب مصوبه مجلس بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار در زمره حمایت‌های اجتماعی است و دولت ملزم به اجرای آن است. 

بهارستان نشینان همچنین ماده 5 این طرح را نیز با 133 رای موافق، یک رای مخالف و 9 رای ممتنع از 205 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند که بر اساس این مصوب خانه ملتی‌ها صندوق بیمه بیکاری و بیکاران متقاضی کار دارای شخصیت حقوقی مستقل و وابسته به وزارت کار، تعامل و رفاه اجتماعی است و هیئت مدیره آن مرکب از 5 نفر که دو نفر آشنا به بخش تعاون، روابط کار و تامین اجتماعی با معرفی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، نماینده کانون عالی کارفرمایی، نماینده کانون عالی کارگری و نماینده کارمندان و صندوق‌های بازنشستگی با معرفی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور است.

در ادامه نیز وکلای ملت در فصل دوم طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار که مشمولین بیمه بیکاری را مشخص می‌کند، ماده 6 طرح مذکور را با 131 رای موافق، یک رای مخالف و 8 رای ممتنع از 209 نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساندند.

بر اساس مصوبه مجلس همه شاغلان در مشاغل با قرار‌داد‌های کار موقت و غیر موقت یا ثابت، رسمی، پیمانی و کارمعین حسب مورد موضوعات تبصره ماده 30 قانون کار، ماده 50 قانون مدیریت خدمات کشوری و بند (د) ماده 50 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران که ظرف مدت یک سال قبل از وقوع بیکاری حداقل 6 ماه سابقه پرداخت حق بیمه بیکاری داشته باشند و در این قانون بیمه شده نامیده می‌شوند، با رعایت جدول ماده 17 این قانون، از مقرری بیمه بیکاری برخوردار می‌شوند. 

* بررسی طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان آنها
** اکبریان: اجرای قانون افزایش تعداد نمایندگان در راستای ‌مردم‌سالاری دینی است


عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان آنها، به عنوان یکی از طراحان این طرح، اظهار داشت: طبق اصل 64 قانون اساسی، هر 10 سال یک بار باید 20 نفر به تعداد نمایندگان مجلس اضافه شود و هم اکنون 12 سال گذشته اما تعداد نمایندگان مجلس افزایش نیافته است و هفته آینده زمان ثبت‌نام کاندیداهای نمایندگی مجلس است و فرصتی برای بررسی طرح وجود ندارد، از این رو بهتر است به فوریت آن رای دهیم.

وی همچنین گفت: به دلیل افزایش جمعیت و مهاجرت مردم، جمعیت برخی از شهرها افزایش یافته اما تعداد نمایندگان کمتری دارند و از آنجا که فرصت کمی تا زمان ثبت‌نام کاندیداهای نمایندگی مجلس باقی مانده، فوریت این طرح مطرح است و اگر نمایندگان اعتراضی و یا پیشنهادی داشته باشند، می‌توانند در جریان بررسی جزئیات طرح مذکور، آن‌را مطرح کنند و حتی به برخی مواد این طرح رای ندهند.

نماینده کرج در خانه ملت در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه هفته آینده زمان ثبت نام کاندیداهای نمایندگی مجلس است، تصریح کرد: اگر دوفوریت این طرح رای نیاورد، قطعا مردم در این دوره از موهبتی که به عنوان افزایش نمایندگان است، برخوردار نمی‌شوند.

   ** نظرات موافقان و مخالفان طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه

* یوسف‌نژاد (مخالف): طرح‌های دوفوریتی اصل و هدف کار را از بین می‌برد

 علی‌اصغر یوسف‌نژاد نماینده مردم ساری در مجلس در مخالفت با دو‌فوریت این طرح اظهار داشت: آنچه ‌در اصل 64 قانون اساسی آمده، این اختیار را به دستگاه‌های اجرایی و مجلس داده که "می‌توانند" تعداد نمایندگان مجلس را حداکثر 20 نفر هر 10 سال یک بار افزایش دهند، طبق آئین‌نامه داخلی مجلس نیز طرح‌ها و لوایح فوریتی برای خسارت احتمالی و فوت وقت باید ارائه شوند اما در این زمینه بنده نمی‌دانم چه خسارت احتمالی یا فوت وقتی وجود دارد؟

این نماینده مجلس تأکید کرد: دولت لایحه افزایش تعداد نمایندگان به 310 نماینده را به مجلس ارائه داده که مسیر بررسی خودش را طی می‌کند و به نظر می‌رسد طرح مذکور اصلا فوریت ندارد و مسیر موازی با لایحه دولت طی خواهد کرد بنابراین بهتر است دوفوریت این طرح تصویب نشود‌ چرا‌که طرح‌های دوفوریتی اصل و هدف کار را از بین می‌برد.

* کواکبیان (موافق): شرعا و عرفا حق ندارید حقوق مردم را ضایع کنید

همچنین مصطفی کواکبیان نماینده مردم سمنان و عضو فراکسیون اقلیت مجلس اظهار داشت: در این طرح به استان سمنان که بنده نماینده آن هستم، هیچ نماینده‌ای اضافه نشده است بنابراین به طور طبیعی بنده باید مخالف این طرح باشم. اما شرعا و عرفا و عقلا حق نداریم حقوق مردم را ضایع کنیم.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در دموکراسی و مردم سالاری دینی این نکته مطرح است که هر چه تعداد نمایندگان مجلس بالاتر باشد، خرد و عقل جمعی تصمیمات بهتری می‌گیرد لذا 310 نفر از 291 نفر تصمیمات بهتری خواهند گرفت لذا با توجه به احکام عقلی و بعد شرعی محبت کنید به این طرح رای دهید.

* باهنر: افزایش تعداد نمایندگان جزو اختیارات دولت و مجلس است
 
در ادامه احمد توکلی نماینده تهران در مجلس در جریان بررسی طرح مذکور در اخطاری اظهار داشت: مدافعان و طراحان طرح افزایش تعداد نمایندگان مجلس، موضوعی را به قانون اساسی نسبت می‌دهند که ناتمام است چراکه اصل 64 قانون اساسی می‌گوید تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و از تاریخ 1368 هجری شمسی، پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن شرایطی حداکثر 20 نفر می‌توان به تعداد نمایندگان مجلس اضافه کرد.

محمدرضا باهنر نائب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت، در پاسخ به وی گفت: به صورت‌هایی صحبت‌های شما مخالفت با طرح مذکور بود اما اخطار وارد است و افزایش تعداد نمایندگان جزو اختیارات دولت و مجلس است.

* حیدری: طرح افزایش تعداد نمایندگان فوریت دارد اما نه در دقیقه 90

در ادامه این جلسه نورالله حیدری نماینده اردل و فارسان به عنوان دومین و آخرین مخالف طرح مذکور در صحن علنی مجلس گفت: قطعا افزایش تعداد نمایندگان تاثیرات مثبت مشخصی برای کشور به دنبال خواهد داشت‌ اما باید بگویم که قانون اساسی دولت را موظف به افزایش تعداد نمایندگان مجلس نکرده است بلکه در قانون اساسی گفته شده دولت می‌تواند 20 نفر به تعداد نمایندگان مجلس اضافه کند.

حیدری همچنین گفت: زمانی که دولت لایحه افزایش تعداد نمایندگان مجلس را ارائه داد، افرادی که هم‌اکنون نام آنها در این طرح وجود دارد، گفتند که لایحه دولت کارشناسی نیست؛ اگر لایحه دولت که ساعت‌ها کار کارشناسی روی آن انجام شده، کارشناسی نیست، آیا طرح شما کارشناسی است؟

وی در خاتمه گفت: طرح افزایش تعداد نمایندگان فوریت دارد اما نه در دقیقه 90.

* محمدیاری: طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه زبان گویای ملت است  

در ادامه این جلسه بهمن محمدیاری نماینده تالش در خانه ملت به عنوان دومین و آخرین موافق دوفوریت طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان آنها، خواستار توجه نمایندگان مجلس به محروم‌ترین مناطق کشور شد و افزود: این طرح زبان گویای ملت است و اگر به طرح مذکور رای ندهیم، حق مناطقی ضایع می‌شود که دست مردمشان به مسئولین سیاسی نمی‌رسد و تصویب این طرح بهترین شکل برای حل این مشکل است.

محمدیاری همچنین گفت: استان تهران 38 نماینده دارد که البته حقش هم هست اما آیا این حق چند استان نیست که چند نماینده بیشتر در مجلس داشته باشد.

* مخالفت مجلس با دوفوریت طرح افزایش تعداد نمایندگان به 310 نفر

نمایندگان مجلس در ادامه با دو‌فوریت طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان آنها با 77 رای موافق، 94 رای مخالف و 22 رای ممتنع از 210 نماینده حاضر در جلسه، مخالفت کردند و بر این اساس مقرر شد این طرح به صورت عادی در دستور کار مجلس قرار گیرد که در صورت تصویب نهایی آن، طبق اصل 64 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که تصریح دارد هر 10 سال یک بار می‌تواند حداکثر 20 نفر به تعداد نمایندگان مجلس اضافه شود، تعداد نمایندگان مجلس از 291 نماینده به 310 نماینده افزایش می‌یابد.

* نطق‌های میان دستور بهارستان‌نشینان

   ** توکلی: جرم "یقه سفیدها" در فساد اخیر دو برابر جرم بزرگترین یقه سفید آمریکاست

احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس پیش از ظهر امروز طی نطق میان دستور در صحن علنی مجلس اظهار داشت: فساد چه وقتی سیستمی خوانده می‌شود؟ سیستمی بودن فساد نه تنها به کثرت افراد فاسد است، بلکه به این است که اجزایی از سیستم که مامور مبارزه‌اند، خود گرفتار درجاتی از فسادند و در این وضعیت فرهنگ نهادها به شکل بیمار گونه‌ای رشد می‌کند، هنجارها و انتظارات عوض می‌شود، بدبینی و ناامیدی رایج می‌گردد و مبارزه ناممکن به نظر می‌رسد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تاکید بر اینکه هدایت مبازره با فساد سیستمی بسیار دشوار است ولی تجربه های موفق نیز داریم که در آنها، کار از سرخ کردن چند ماهی بزرگ آغاز شده است،‌ گفت: بسیار روشن است که فساد سیستمی با پدیده ضد اسلامی مصونیت دانه درشت‌ها و رواج احساس فراگیری فساد چه بر سر اعتماد مردم به حاکمیت دینی و مشروعیت آن، می‌آورد؛ آنچه انقلاب را برانگیخت، به پیروزی رساند و به رغم ستیزه‌جویی‌ها تداوم بخشید، عمدتاً اعتماد مردم بود به امام امت و رهبر معظم انقلاب و اکثر مسئولان رده اول کشور که هنوز ما داریم از همان ذخیره می‌خوریم.

توکلی در توضیح اینکه جرم مرتکبین فساد مالی اخیر چه نوع جرمی است، تاکید کرد: به این جرم، جرم یقه سفیدها می گویند. رواج این اصطلاح به سال 1949 برمی‌گردد که جامعه‌شناس و جرم‌شناس معروف قرن بیستم، پروفسور سوزرلند آن را چنین تعریف کرد: "جرمی که یک فرد محترم و صاحب نفوذ اجتماعی در فرایند شغلی خویش مرتکب می‌شود" این جرم در مقابل جرم یقه آبی‌ها قرار دارد که معمولاً تهیدستان مرتکب آن می‌شوند و قربانی آن معلوم است مانند دزدی، تخریب، تجاوز، زدوخورد و چاقوکشی ولی یقه سفیدها آموخته‌اند که چگونه از موقعیت خویش در حاکمیت یا عرصه کسب و کار برای انباشت ثروت استفاده کنند. آنها دانش آموخته، صاحب نفوذ و محترم‌اند و توانایی آن را دارند که خود یا رفیقانشان را در سمت‌های نزدیک به ثروت بنشانند.

"بزرگترین مورد جرم یقه سفید سال 2009 آمریکا، مورد برنارد مداُو است. مداُو مشاور سرمایه‌گذاری با روش پانزی، طی 18 سال، 18 میلیارد دلار به فریب خوردگان زیان وارد کرد و به 150 سال حبس، یعنی حداکثر مجازات ممکن، محکوم شد و مقایسه جنایت مالی اخیر با مورد مذکور بسیار تکان دهنده است. با در نظر گرفتن تولید ناخالص دو کشور در سال 2009، جرم مرتکبین جنایت اخیر 2 برابر بزرگتر از جرم مداُو است."

این نماینده مجلس ادامه داد: قوه قضاییه چه می‌خواهد بکند؟ نحوه برخورد قوه مجریه و قوه مقننه در این رسوایی به کنار، الان تمام بار احیای اعتماد از دست رفته و آثار آن بر امنیت ملی به دوش قضات است. این جنایت باید در شکل کلی و سازمان یافته‌ای که داشته است دیده شود و تمام اقدامات متقلبانه کاملاً تشکیلاتی بوده و مرتکبان به دلیل سطح سواد و تجربه‌ و شبکه‌ای از شرکت‌های واقعی و کاغذی که به راه انداخته بودند؛ از عواقب کارشان با خبر بودند. 

   ** جعفری: در صورت تحریم نفتی ایران حتی یک بشکه نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد

همچنین عیسی جعفری نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس گفت: آمریکا و متحدانش برای سرپوش گذاشتن بر روی جنبش وال استریت و رسوایی اخیرشان در تسخیر هواپیمای جاسوسی توسط ایران و اینکه بتواند برای چند صباحی ذهن مردم خود را مشغول کند‌ تا کمتر به بی‌کفایتی مسئولان خود پی ببرد، توطئه جدیدی علیه جمهوری اسلامی به پا کردند و باز هم به فکر تحریم نفت ایران افتاده‌اند.

وی اضافه کرد: آمریکا باید بداند گلوگاه انرژی دنیا یعنی تنگه هرمز در دستان ماست و همانطور که خودشان گفته‌اند، حجم صادرات نفت از این تنگه تا سال 2020 به 35 میلیون بشکه در روز می‌رسد‌ لذا باید بداند ما بر اساس قوانین بین‌المللی از جمله بند 4 ماده 14 کنوانسیون 1958 ژنو اجازه نمی‌دهیم در صورت تحریم نفتی ایران یک بشکه نفت به مقصد کشورهایی که با ما خصومت دارند، خارج شوند.

نماینده مردم بهار در مجلس ادامه داد: آمریکا بداند این ملت با هیچ احدی سر مصالح خود تعارف نمی‌کند.

   ** علیخانی: کارگران قزوینی مثل توپ بین وزارت تعاون و ریاست جمهوری پاسکاری می‌شوند

حجت‌الاسلام قدرت‌الله علیخانی نماینده مردم قزوین در نطق میان‌دستور در صحن علنی مجلس با بیان اینکه بحث امروز بنده بیشتر به مسائل کارگران و حوزه انتخابیه ارتباط دارد، اظهار داشت: اولین مسئله در مورد کارگران شریف استان قزوین است که به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ یک گروه آنهایی هستند که در حال بازنشستگی هستند که دولت بارها در مورد آنها مصوبه داشته ولی متاسفانه این کارگران شریف، مثل توپی شده‌اند بین وزارت رفاه و تعاون و تامین اجتماعی و معاونت برنامه ریزی دولت. 

علیخانی ادامه داد: وزارت تعاون و رفاه، کار را به معاون برنامه‌ریزی دولت می‌سپارند و دولت هم کار را به تامین اجتماعی پاس می‌دهد؛ ما کاری نداریم که چه کسی باید مشکل را حل کند.

نماینده مردم قزوین همچنین اظهار داشت: برای کشور و دولت ما مصیبت بزرگی است که کسی نداند درآمدش چقدر است؛ من می‌دانم که درآمد این کشور ظرف 5 و 6 سال ‌500 میلیارد دلار از نفت است که من نمی‌دانم کجا مصرف شده است.  

   ** پاپری‌مقدم: مجرمان فساد اخیر به مردم معرفی شوند/ دولت حرمت نمایندگان مجلس را نگه دارد

در ادامه نیز ایوب پاپری‌مقدم نماینده مردم دشتستان در مجلس طی نطق میان دستور در صحن علنی مجلس خطاب به رئیس قوه قضائیه گفت: نمایندگان و مردم منتظر سرانجام پرونده اخلال در نظم اقتصادی مشهور به پرونده اختلاس بزرگ هستند؛ دستور فرمایید چنانچه در این پرونده مجرمی مشخص شده، به مردم معرفی شود‌ تا بدانند که در نظام عدل اسلامی هیچ کس مصونیت خاصی ندارد و همه در برابر قانون یکسانند.

پاپری‌مقدم از وزیر کشور خواست که موضوع توانمندی شهرداری‌ها را در دستور کار قرار دهد و گفت: وضعیت مالی شهرداری‌های شهرهای کم‌جمعیت بسیار نگران کننده است و حتی در پرداخت حقوق و مزایای کارگران هم مشکل دارند.

   ** جهانگیرزاده: «قطر» دلال «رژیم صهیونیستی» است

جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در نطق میان دستور در صحن علنی مجلس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: طی روز گذشته مجلس آمریکا مصوبه‌ای کاملا مسئله‌دار و پرسش‌برانگیز از نظر قوانین حقوقی و بین‌المللی به تصویب رساند که چهره واقعی دموکراسی آمریکایی را بهتر نمایش داد.

نماینده مردم ارومیه در ادامه گفت: پوتین اخیرا ضمن حمله به سیاست‌های آمریکایی اظهار داشت که آمریکایی‌ها همکار نمی‌خواهند بلکه به دنبال رعیت هستند و مصوبه آمریکا نشان دهنده این مسئله است که رعیت‌پروری فقط در عرصه بین‌المللی و سیاست خارجی نیست و شامل شهروندان این کشور می‌شود. 

وی به دستیابی متخصصان ایرانی به پهپاد آمریکایی اشاره کرد و افزود: به غنیمت گرفتن افتخار‌آمیز پهپاد جاسوسی آمریکایی و دستگیری هوشمندانه جاسوس این کشور توسط سربازان پر افتخار و گمنام امام زمان (عج) نشان از شرایط با ثبات نظام اسلامی دارد. 

جهانگیرزاده قطر را به عنوان دلال منطقه‌ای برای رژیم صهیونیستی معرفی کرد و گفت: ضروری است که وزارت خارجه با ایفای نقشی فعال در تنظیم روابط با کشورهای فاقد دموکراسی تدبیر اساسی کند.

* مخالفت نمایندگان با برگزاری جلسه عصر از ساعت 14 الی 16/ جلسه مجلس از "۱۳:30" تا "15:30"

محمد‌رضا باهنر نایب رئیس اول مجلس پس از قرائت نطق‌های میان دستور توسط نمایندگان، برگزاری جلسه علنی در نوبت عصر امروز را به رای وکلای ملت گذاشت که نمایندگان با 92 رای موافق، 56 رای مخالف و 15 رای ممتنع از 196 نماینده حاضر در صحن علنی با برگزاری جلسه‌ای علنی از ساعت 14 تا 16 عصر امروز مخالفت کردند.

مجلسی‌ها در هفته گذشته در جلسه غیر‌علنی و در یک رأی‌گیری استمزاجی با برگزاری جلسات علنی در نوبت عصر روزهای یکشنبه به دلیل نزدیک شدن به پایان دوره مجلس هشتم و پیش روی بودن انتخابات مجلس نهم موافقت کرده بودند.

پس از مخالفت نمایندگان ملت با برگزاری جلسه علنی از ساعت 14 تا 16 امروز، محمد‌رضا باهنر نایب رئیس اول مجلس برگزاری جلسه علنی از ساعت 13:30 تا 15:30 به مدت 2 ساعت در نوبت عصر امروز را به رای مجلس گذاشت که نمایندگان با 111 رای موافق، 41 رای مخالف و 10 رای ممتنع با برگزاری جلسه علنی عصر امروز به مدت 2 ساعت موافقت کردند.

محمدرضا باهنر پیش از رای‌گیری خطاب به نمایندگان گفت: برخی از نمایندگان به بنده مراجعه کردند و گفتند که برگزاری جلسه علنی در نوبت عصر امروز نیازمند رأی‌گیری نبود چرا‌که قبلا این موضوع به تصویب مجلس رسیده بود اما از آنجا که آئین‌نامه داخلی مجلس در این زمینه صراحت دارد، باید مجدد رای‌گیری می‌‌کردیم و ادامه جلسه علنی امروز را به رای وکلای ملت می‌گذاشتیم.

نایب رئیس اول مجلس همچنین با تاکید بر اینکه ادامه جلسه علنی امروز از ساعت 13:30 به مدت 2 ساعت را به رای مجلس می‌گذاریم، گفت: کمیسیون‌های تخصصی مجلس طبق پیش بینی قبلی و موافقت نمایندگان با برگزاری جلسات علنی در نوبت‌های عصر روزهای یکشنبه، برای امروز دستور کار و جلسه‌ای را در نظر نگرفته‌اند بنابراین نمایندگان وقت جلسات کمیسیون‌ها در جلسه علنی حاضر شوند. 

* کوچک‌زاده: جلسه عصر یکشنبه مجلس در روز دیگری برگزار شود

مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران پس از موافقت نمایندگان مجلس با برگزاری جلسه علنی امروز در نوبت عصر، اظهار داشت: از نمایندگان و رئیس جلسه که در رای‌گیری مجدد به برگزاری جلسه علنی در نوبت عصر رای مثبت دادند، تشکر می‌کنم چرا‌که کمیسیون‌ها عصر امروز جلسه و دستور کار نداشتند. 

کوچک‌زاده همچنین یادآور شد: درست است که نیازمند انجام کارهای بیشتر در صحن علنی مجلس هستیم و وقت کمیسیون‌ها باید به جلسات علنی اختصاص یابد‌ اما اگر بشود، بهتر است کمیسیون‌های تخصصی همان هفته‌ای دو جلسه را داشته باشند و یک جلسه علنی بیشتر مجلس در روز دیگری برگزار شود.

در ادامه محمد‌رضا باهنر نایب رئیس اول مجلس در پاسخ به وی گفت: از آنجایی که دوره مجلس هشتم رو به اتمام است، گزارش کار کمیسیون‌های تخصصی نهایتا باید در جلسات علنی بررسی شود و به تصویب نهایی برسد؛ ‌هم‌اکنون هم به اندازه کافی گزارش‌ کمیسیون‌ها برای جلسات علنی تا پایان دوره مجلس هشتم در اختیار داریم و دلیل این موضوع این مسئله بود‌ اما موضوع مورد نظر شما را در هیئت رئیسه بررسی می‌کنیم. 

* جلسه علنی عصر مجلس با نیم‌ ساعت تأخیر آغاز شد

جلسه علنی عصر امروز مجلس با تاخیری در حدود 30 دقیقه تاخیر و حدود ساعت 14 آغاز شد.

* تذکر شفاهی 5 نماینده مجلس

دقایق اولیه جلسه علنی عصر امروز مجلس به بیان تذکرات نمایندگان اختصاص داشت که عبدالله رستگار نماینده مردم گنبد کاووس در مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به این که سرما در سال جاری زودتر از سال‌های قبل به کشور وارد شده و با توجه به افزایش کشت نسبت به سال گذشته و از آنجایی که اقتصاد خانوادگی 80 درصد مردم گلستان به کشاورزی وابسته است، ‌سهمیه سوخت استان گلستان نه تنها افزایش پیدا نکرده بلکه 30 درصد کاهش یافته است.

این نماینده مجلس ادامه داد: در حال حاضر کود فسفات به عنوان کود پایه که لازمه کشت است، باید در اختیار کشاورزان قرار گیرد و اگرچه دو سوم کشاورزان کود مورد نظر را دریافت کرده‌اند اما یک سوم آنها با مشکل مواجه هستند؛ اکنون نیز اطلاع دارم که بیش از 10 هزار تن کود در انبارهای استان وجود دارد اما چون قیمت‌ها مشخص نیست، امکان توزیع وجود ندارد و عدم تعیین تکلیف قیمت‌ها، کشاورزان را با مشکل روبه‌رو کرده است.

   ** نماینده ارومیه: اجازه نمی‌دهیم کشور آذربایجان، دشمنان ایران را پناه دهد

همچنین نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران،‌ کشور آذربایجان را به رسمیت می‌شناسد، گفت: ایران به همین دلیل در آنجا سفارت‌خانه زده است و منافع دو کشور را منافع مشترک می‌داند اما اجازه نمی‌دهیم آنان دشمنان ایران را پناه دهند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران اجازه نمی‌دهد کشوری که 20 سال بیشتر سابقه ندارد، محلی برای پناه دشمنان ایران اسلامی شود و اگر لازم شود، ما پیگیر حقوق خود در عهدنامه گلستان و ترکمنچای می‌شویم.

   ** نماینده فریدن: بانک‌ها منابع مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی را تامین کنند

در ادامه نیز بهمن محمدی نماینده مردم مردم فریدن و فریدون‌شهر در تذکر خود گفت: بانک‌ها و مراکز مالی و اعتباری باید منابعی را در اختیار بنگاه‌های اقتصادی قرار دهند و با توجه به این‌که هم صندوق مهررضا و هم محل تسهیلات مالی بنگاه‌های زودبازده از پرداخت اعتبار خودداری می‌کنند دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید با مدیریت خود تدابیری اتخاذ کنند که همین اشتغال موجود نیز از بین نرود.

وی افزود: خشکسالی‌های اخیر منطقه فریدون شهر و کل استان اصفهان مشکلات زیادی را برای کشاورزان ایجاد کرده و برای جبران خسارت آنها نیز هیچ اقدامی انجام نشده است. لذا از دولت و وزارت جهادکشاورزی می‌خواهم هرچه سریع‌تر نسبت به پرداخت خسارت کشاورزان که بر اثر خشکسالی به وجود آمده از محل بودجه در نظر گرفته شده در قانون بودجه سال 90 اقدام کند.

   ** باهنر: منتظر لایحه بودجه هستیم

حجت‌الاسلام سیدجلال یحیی‌زاده نماینده مردم تفت و میبد در مجلس نیز در تذکر شفاهی به بند 4،6 و 7 ماده 23 آئین‌نامه داخلی مجلس اشاره کرد و اظهار داشت: 159 روز از مجلس هشتم بیشتر باقی نمانده ‌و حدود 2.5 ماه تا انتخابات بیشتر وقت نداریم لذا اگر واقعا نامه‌نگاری‌های هیئت رئیسه به رئیس جمهور جدی باشد و دولت ملزم باشد زودتر از سال گذشته لایحه بودجه را به مجلس بدهد، حداقل 50 روز برای بررسی آن وقت لازم است‌ در حالی که تا انتخابات فرصتی باقی نمانده است و حتما باید تا آن زمان بودجه بررسی شود.

وی گفت: تعطیل کردن مجلس چند شائبه دارد و یکی از این شائبه‌ها این است که مجلس خیلی در بررسی لایحه بودجه جدی نیست و با وجود اینکه برخی افراد مجلس را تخریب می‌کنند، ولی مثلا اگر مجلس یک هفته نمایندگان را تعطیل کند، خیلی جالب نیست.

محمدرضا باهنر در پاسخ به تذکر یحیی‌زاده اظهار داشت: مجلس سه هفته کار می‌کند و تعطیلات آن هم یک هفته بعد از سه هفته کاری است اما هر زمانی که دولت لایحه بودجه را تقدیم کند، جدول زمانبندی تعطیلات عوض می‌شود، متاسفانه ما 15 آذر را از خیلی وقت‌ قبل اعلام کردیم و دولت هم در جریان آن هست.

نائب رئیس مجلس افزود: در مجلس هفتم و هشتم هیچ زمانی نبوده که لایحه دولت آماده باشد و مجلس هم جلسه علنی نداشته باشد؛ برگزاری جلسه علنی خیلی راحت است و هیچ مشکلی نخواهد داشت لذا ما منتظر لایحه بودجه دولت هستیم و توصیه می‌کنیم که مسئولین دولت در تقویم لایحه بودجه به مجلس تاخیر نداشته باشند.

   ** دلخوش: برخی با شانتاژ درباره پرونده فساد بانکی ‌به نمایندگان تهمت می‌زنند

سیدکاظم دلخوش نماینده مردم صومعه‌سرا نیز طی تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با توجه به موضوع اختلاسی که پیش آمد و همچنین روندی که سیستم بانکی در پیش گرفته، مجلس جلسه غیرعلنی را ترتیب دهد تا روند کار قوه قضائیه به نمایندگان گزارش شود.

وی گفت: متاسفانه برخی افراد در جامعه شانتاژ می‌کنند لذا ضروری است که به نمایندگان اطلاع‌رسانی شود تا افراد، نمایندگان مجلس را متهم نکند.

* "بیکاری غیرارادی" شرط پوشش بیمه‌ای بیمه‌شدگان بدون کارفرما

نمایندگان مجلس در ادامه بررسی طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، در جلسه علنی نوبت عصر امروز یکشنبه مجلس مواد 7 و 8 این طرح را بررسی و با اعمال اصلاحاتی تصویب کردند.

در ماده 7 این طرح که با 133 رأی موافق و 13 رأی ممتنع و در حالی که مخالفی نداشت، به تصویب رسید، آمده است: بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اختصاصی واحد مربوط، به تشخیص دستگاه‌های ذیربط و شورای‌عالی کار، بیکار موقت شناخته شوند نیز مشمول مقررات این قانون هستند.

وکلای ملت همچنین در ماده 8 طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار مقرر کردند که کارفرمایان بیمه پرداز و بیمه شدگان فاقد کارفرما در صورتی می‌توانند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گیرند که علاوه بر پرداخت حق بیمه، سهم کارفرما و سهم کارگر موضوع ماده 11 این قانون، علت بیکاری آنان به تشخیص صندوق غیر ارادی و از مواردی مانند شرایط بازار و از دست رفتن سرمایه ناشی شده باشد.

این ماده نیز با 129 رأی موافق، 10 رأی ممتنع و بدون مخالف به تصویب نمایندگان رسید.

* تشخیص بیکاران مستحق دریافت مقرری بیمه ‌برعهده صندوق بیمه بیکاری ‌است

مجلسی‌ها در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، مواد 9،۱۰، و ۱۲ این طرح را بررسی کرده و به تصویب رساندند.

براساس مصوبه مجلسی‌ها، بیمه‌شدگانی که به علت قوه قهریه و بروز حوادث غیرمترقبه از قبیل سیل، زلزله، جنگ و آتش‌سوزی بیکار می‌شوند، با معرفی واحد تعاون کار و رفاه اجتماعی محل، از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند.

نمایندگان مجلس با 127 رأی موافق، دو رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از 199 نماینده حاضر در صحن علنی، این ماده را تصویب کرده‌اند.

وکلای ملت پیش از رأی‌گیری برای اصل این ماده با ۲۹ رأی موافق، 77 رأی مخالف و 33 رأی ممتنع از 199 نماینده حاضر، با پیشنهاد حذف ماده مذکور مخالفت کردند.

خانه‌ملتی‌ها در ماده ۱۰ این طرح نیز مقرر کردند تشخیص استحقاق مقرری بیمه بیکاری، براساس مقررات این قانون برعهده صندوق بیمه بیکاری و بیکاران متقاضی کار است.

نمایندگان با ۱۲۷ رأی موافق 4 رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع به اصل این ماده رأی مثبت دادند.

بهارستان نشینان در ماده ۱۲ طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار نیز مصوب کردند چگونگی پرداخت و وصول حق بیمه بیکاری، تکالیف بیمه شده و کارفرما و همچنین نحوه رسیدگی به اعتراض، تخلفات و سایر موارد که در این قانون تسریع نشده است، براساس قوانین و مقررات مربوط در تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشوری و لشکری حسب مورد است.

* ماده مربوط به میزان حق بیمه بیکاری مراعا ماند

بهارستان‌نشینان در ادامه رسیدگی به جزئیات طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار، ماده ۱۱ این طرح را پس از بحث و بررسی به دلیل عدم رأی آوری آن در اصل و حذف، برای بررسی بیشتر به کمیسیون اجتماعی مجلس ارجاع دادند.

به دلیل مغایرت این ماده با قانون برنامه پنجم توسعه، اصل این ماده برای مصوب شدن نیازمند دو سوم آراء مجلسی‌ها بود و نمایندگان ملت با ۱۱۳ رأی موافق ۳۰ رأی مخالف و 17 رأی ممتنع از 197 نماینده حاصل در صحن علنی، به اصل ماده مذکور رأی ندادند و سپس با 42 رأی موافق، 61 رأی مخالف و 35 رأی ممتنع با حذف این ماده نیز مخالفت کردند و بر این اساس ماده ۱۱ برای بررسی بیشتر مراعا ماند و به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

ماده ۱۱ طرح بیمه طرح و حمایت از بیکاران متقاضی کار، حق بیمه بیکاری را مشخص می‌کرد.

* ‌حاشیه‌ای از جلسه عصر امروز پارلمان

در حاشیه جلسه علنی عصر امروز مجلس‌ برخی نمایندگان شاخص جبهه اصولگرایی ‌‌جلسه‌ای غیرعلنی برگزار کردند.

غلامعلی حداد‌عادل، علیرضا زاکانی و حسین فدایی که از اعضای شاخص جبهه متحد ‌اصولگرایان هستند، همراه با حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان که از اعضای مؤسس جبهه پایداری است، ‌در این جلسه صمیمی ‌به گفت‌وگو با یکدیگر پرداختند.

برخی نمایندگان مجلس ‌از جمله کاظم جلالی، بیژن نوباوه، حمید رسایی و ستار هدایت‌خواه نیز ‌به صورت متناوب در این جلسه حضور می‌یافتند.

* پایان جلسه علنی 5 ساعته امروز

جلسه علنی صبح و بعداز ظهر امروز نمایندگان مجلس راس ساعت 15:30 دقیقه با اعلام محمدرضا باهنر که در غیاب لاریجانی ریاست ساعات زیادی از جلسه امروز را برعهده داشت، پایان یافت.
انتهای پیام/ 
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول