اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی:

آیینه و شمعدان‌های موزه محرم نماد مراسم سنتی حجله قاسم هستند

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی گفت: آیینه و شمعدان‌های موجود در موزه محرم، نمادی از مراسم سنتی و دیرینه حجله حضرت قاسم در استان هستند.

آیینه و شمعدان‌های موزه محرم نماد مراسم سنتی حجله قاسم هستند
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، تراب محمدی اظهار کرد: مراسم حجله قاسم یکی از رسوم متداولی است که از دیرباز تاکنون در روستای "نرج‌آباد" شهرستان مراغه اجرا می‌شود.
وی با اشاره به جمع‌آوری نمادهای تمام مراسم مذهبی محرم در استان افزود: هر منطقه و روستا از آذربایجان‌شرقی از دیرباز رسم به خصوصی را برای عزاداری در ماه محرم دارد که موج تنوع بسیار زیاد آداب و رسوم و ادوات و وسایل مربوط به آن شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: هم اکنون یک جفت آیینه و شمعدان برنجی مربوط به مراسم آیینی حجله قاسم با قدمت بیش از 60 سال در موزه محرم نگهداری می‌شود که نمادی از یکی از این رسوم به شمار
می‌رود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یادآور شد: در موزه محرم بخشی از نماد و نشانه‌های نمادین مراسم و آیین‌های ماه محرم در اقصی نقاط آذربایجان‌شرقی به نمایش گذاشته شده است.
محمدی تصریح کرد: در شب پنجم ماه محرم اهالی روستا با کمک یکدیگر حجله‌ای از پارچه‌های رنگین و گل و شیرینی آذین بسته و به یاد عروسی حضرت قاسم در آن آیینه و شمعدان نیز می‌گذارند.
وی ادامه داد: سپس این حجله را به خانه فردی که همه ساله میزبان حجله قاسم است می‌برند و اهالی محل نیز بعد از ساعت 21 با پارچه و کادوهایی مانند شکلات و شیرینی برای تزئین حجله در منزل میزبان جمع می‌شوند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار داشت: پس از آماده شدن حجله حاضران با انجام مراسم عزاداری، به دور آن سینه زنی و زنجیر زنی می‌کنند.
محمدی افزود: از آن شب به بعد تا پایان ظهر عاشورا این حجله در دسته‌جات عزاداری روستای "نرج‌آباد" گردانده می‌شود.
وی همچنین با اشاره به موزه محرم خاطرنشان کرد: خانه صحتی که از سوی این خانواده برای ایجاد موزه محرم در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته، در سه طبقه احداث شده است و در زمان حیات مرحوم دکتر ابوالقاسم صحتی و اوایل دوره پهلوی در ماه محرم به عنوان حسینیه مورد استفاده هیئت عزاداری محله راسته کوچه قرار می­گرفت.
این خانه در تاریخ 1378 تحت شماره 2336 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و متعاقب آن عملیات مرمت و استحکام بخشی بنا به اجرا درآمده و پس از تجهیز از سال 1387 به عنوان موزه مردم شناسی محرم مورد استفاده قرار گرفته است.
انتهای پیام/م30
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول