اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

سرپرست میراث فرهنگی کردستان خبر داد:

حفاظت و مرمت 17 اثر تاریخی کردستان

خبرگزاری فارس: سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از حفاظت و مرمت 17 اثر تاریخی استان خبر داد.

حفاظت و مرمت 17 اثر تاریخی کردستان
امیر الهی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، اظهار داشت: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در راستای حفظ و مرمت آثار تاریخی فرهنگی سطح استان در سال 89 و 90 ازمحل اعتبارات عمرانی استانی و اعتبارات عمرانی ملی برای حفظ، نگهداری، مرمت و استحکام‌بخشی آثار تاریخی اقدام کرده و از ابتدای سال جاری تاکنون اقدام به حفاظت و مرمت 17 اثر تاریخی کرده است.
عمارت خسروآباد، عمارت وکیل‌الملک، منزل مجتهدی، حمام دوخزینه، منزل قرنی، منزل مصری، بازار سقز، مسجد شیخ مظهر سقز، عمارت آصف، منزل و مقبره آیت الله مردوخ روستای نوره تیمجه امیرتومان بیجار بازار بیجار عمارت مشیر دیوان منزل دکتر موسی حمام عمارت وکیل قلعه تاریخی زیویه تاسیسات غارکرفتو از 17 اثری هستند که در حال مرمت و یا مرمت آنها به اتمام رسیده است.
از میان این آثار، عملیات حفاظت و مرمت آثار عمارت خسروآباد، عمارت وکیل، عمارت آصف، منزل و مقبره آیت‌الله مردوخ روستای نوره، تیمجه امیرتومان بیجار، عمارت مشیر دیوان، منزل دکتر موسی، حمام عمارت وکیل و تاسیسات غار کرفتو به طور کامل به اتمام رسیده است.

* عمارت خسروآباد
عمارت خسروآباد در بلوار خسروآباد «شبلی» شهر سنندج قرار دارد، این عمارت در نوع خود بی‌نظیر و مرکز حکومت اردلان به ویژه خسروخان اردلان بوده است.
مجموعه عمارت و باغ خسروآباد افزون بر دو بخش اصلی، یعنی قصر سلطنتی با ورودی ستون‌دار، باغ خسروآباد نیز از اهمیت خاصی برخوردار بوده است، این باغ که به وسیله چهار خیابان روبرو و اطراف عمارت خسروآباد عملاً به چهار باغ خسروآباد تبدیل شده بود و اطراف آن به وسیله چهار خندق در طرفین باغ و کاخ خسروآباد که با انواع درختان مختلف احاطه شده، جلوه خاصی را به این مجموعه داده است.
در حال حاضر تنها درختان چهار باغ و بخش‌هایی از چهار خیابان آن باقی مانده است.
عمارت خسروآباد کتیبه‌ای دارد که اسم فتحعلی شاه قاجار و والی کردستان امان‌الله‌خان و تاریخ ۱۲۲۳ ه. ق بر روی آن حک شده است.
عمارت خسروآباد شاخص‌ترین بنای استان کردستان است که به عنوان مقر حکومت والیان اردلان مورد استفاده قرار می‌گرفت.
از سال ۱۳۷۳ عملیات مرمت این بنای تاریخی آغاز شد اگر چه در سال ۱۳۷۹ بیشترین مرمت و بازسازی این بنا انجام شد.
عمارت خسروآباد با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
انتهای پیام/غ20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول