اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  مجلس

مطهری در نطق استعفای خود از نمایندگی مجلس - 2 و پایانی

ولایت فقیه مانع استبداد دولت است/ مجلس باید سپر رهبری باشد

خبرگزاری فارس: نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در نظام جمهوری اسلامی ایران دو نهاد است که مانع استبداد دولت‌ها می‌شود؛ یکی ولایت فقیه و دیگر مجلس شورای اسلامی و در این میان این مجلس است که باید سپر رهبری قرار گیرد، نه رهبری سپر مجلس.

ولایت فقیه مانع استبداد دولت است/ مجلس باید سپر رهبری باشد
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح امروز (چهارشنبه) در توضیحات در خصوص علل استعفای خود از نمایندگی مجلس اظهار داشت: در اینجا دو مطلب وجود دارد؛ یکی اینکه بگوییم تخلفاتی انجام شده، مطالبی گفته شده و این موضوعات گذشته است لذا گذشته‌ها گذشته و نمی‌خواهد خیلی این مطالب را جدی بگیریم و نکته دوم این است که مجلس در مقابل این رفتارها با تسامح و تساهل برخورد کند.

وی افزود: اینکه رئیس‌جمهور بگوید قانون را اجرا نمی‌کنم، یعنی نقطه شروع استبداد و سکوت مجلس یعنی رضایت به پا گرفتن استبداد که با فلسفه وجود مجلس در تضاد است چراکه اساسا مجلس برای جلوگیری از سرکشی دولت‌ها به وجود آمده است.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: قدرت در دولت متمرکز شده و قدرت متمرکز طغیان‌آور است؛ همه دولت‌ها میل به طغیان، سرکشی و تکروی دارند و از نظارت گریزانند و این مجلس است که باید به وظیفه خود عمل کند و از حقوق مردم دفاع کند.

مطهری ادامه داد: مجلسی که به بهانه‌های مختلف از این وظیفه خود شانه خالی کند و صرفا ثناگوی دولت باشد، به موکلین خود خیانت کرده است.

"چقدر اشتباه است سخن کسانی که می‌گویند ما رهبری داریم و اگر لازم باشد، ایشان اقدام می‌کنند در‌حالی‌که هر نهادی وظیفه خاص خود را دارد."

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: این فرمایشات بطلان این سخنان بیهوده را برای چندین بار آشنا کرد؛ همچنین امام خمینی(ره) نیز فرموده‌اند "نمایندگان باید در محدوده قانون و شرع آزاد و مختار باشند و هیچ کس نمی‌تواند از حقوق قانونی آنها جلوگیری کند."

مطهری در ادامه تصریح کرد: این منطق که اگر لازم باشد خود رهبری دخالت می‌کنند، مرا به یاد ساخت و ساز بی‌رویه در شمال تهران در دوران سازندگی می‌اندازد که با فروش تراکم مثلا در کوچه شش متری ساختمان هفت طبقه ساخته می‌شد؛ وقتی اعتراض می‌کردیم عده‌ای می‌گفتند اگر اشکال داشت، رهبری یا رئیس‌جمهور وقت که تالی‌تلو رهبری بود، چیزی می‌گفتند و آنقدر در این زمینه تعلل شد تا زمینه تخریب شمال تهران از لحاظ اصول مهندسی شهری و ترافیک وارد شد که آثار آن تا سال‌ها باقی خواهند ماند.

این نماینده ‌مجلس هشتم اضافه کرد: واقعا تحلیل و دریافت برخی افراد از مفهوم ولایت فقیه به حدی مضحک است و خیال می‌کنند که حضور ولایت فقیه در رأس جامعه تکلیف را از دوش ما ساقط می‌کند در حالی که هر فردی یا هر نهادی در جای خود وظیفه خودش را دارد.

مطهری ادامه داد: به هر حال پروسه جمع‌آوری امضاء برای طرح سؤال از رئیس‌جمهور آغاز شد و به مرور امضاء‌ها به حد نصاب رسید و از آن حد نیز گذشت اما مدتی تحمل کردیم تا شرایط مناسب فرا رسد و مثلا مدتی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بگذرد. در این بین جلسه‌ای‌ با شورای داوری اصولگرایان داشتیم و این سؤال با اصل سؤال موافقت کرد ولی زمان طرح آن ‌را موکول به اعلام خود کرد و ما نیز مدتی صبر کردیم تا این شورا موافقت خود را با ارجاع نامه به هیئت رئیسه مجلس اعلام کرد لذا چهار ماه پیش این سؤال با صد امضاء تحویل هیئت رئیسه شد و بقیه ماجرا نیز همان است که می‌دانید.

وی افزود: در این بین نامه‌ا‌ی نیز برای مقام معظم رهبری ارسال کردم و ظن قوی دارم که رهبر انقلاب در جمع دانشجویان استان کرمانشاه پاسخی به این نامه من داده‌اند.

این نماینده مجلس خاطر‌نشان کرد: به هر حال خودداری هیئت رئیسه از به جریان انداختن طرح سؤال ارتباطی با رهبری ندارد، تنها این احتمال باقی می‌ماند که ترس از بیان مطالب شبیه آن چه‌ در مناظرات انتخاباتی رخ داد، عامل عزم راسخ هیئت رئیسه در عدم به جریان انداختن به این سؤال بوده است و البته این دلیل قابل قبول نیست چرا‌که نمی‌توان گفت چون فردی تعدادی پرونده زیر بغل دارد و جسارت لازم را هم دارد، همه باید مطابق میل او رفتار کنیم تا دورش به سر رسد.

مطهری در ادامه سخنانش گفت: ضمن اینکه این امر منحصر به تریبون مجلس نیست و رئیس‌جمهور در هر هفته بارها فرصت بیان آن چه را‌‌ مایل است، به گوش ملت برساند، دارد. به هر حال استعفای من از این جنبه است که احساس می‌کنم مجلس قادر به انجام برخی کارهای بزرگ اساسی در جهت استیفای حقوق ملت و نظام اسلامی نیست.

وی افزود: در این بین حقیقت فدای برخی مصحلت‌ها می‌شود که در واقع مصلحت نیستند؛ مجلس مانند کارخانه‌ای‌ است که با 50 درصد ظرفیت خود کار می‌کنند و ما می‌خواهیم آن را به صد در صد توانایی و ظرفیت برسانیم.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: مجلس نیز مانند هر نهاد دیگری در حال رشد و انحطاط است که باید با آزاد گذاشتن نمایندگان زمینه رشد مجلس را فراهم کنیم، اگر هم فرض کنیم طرح سؤال از رئیس‌جمهور طرح اشتباهی باشد، هیئت رئیسه باید اجازه دهد این طرح به جریان افتد، اگر آثار سوئی داشته باشد، نماینده فعلی در مجلس یا نمایندگان مجلس‌های بعدی با احتیاط بیشتری چنین طرح‌هایی را امضاء می‌کنند.

مطهری خاطر‌نشان کرد: همین موضوع در خصوص استیضاح وزیران و یا تحقیق و تفحص از سازمان‌ها و نهادها صدق می‌کند و این موضوع یعنی رشد مجلس به عنوان یک شخصیت حقوقی اما اگر هیئت رئیسه مجلس مانند پدری که همواره به فرزند خود امر و نهی می‌کند، مانع آزمون و خطای نمایندگان شود، مجلس هیچ گاه رشد نخواهد کرد.

وی اقتدار مجلس را سبب اقتدار نظام دانست و تصریح کرد: این موضوع چه در زمان دولت اصولگرا و چه در زمان دولت اصلاح‌طلب صدق می‌کند.

"‌من به برخی اصولگرایان که مخالف طرح سوال از رئیس‌جمهور بودند، می‌گفتم اگر در آینده یک دولت اصلاح‌طلب بر سر کار بیاید و بگوید من فلان قانون را اجرا نمی‌کنم، شما باز هم قادر به سؤال از رئیس‌جمهور نخواهید بود چرا‌‌که امروز با آن مخالفت کردید و آن موقع به شما می‌گویند یک بام و دو هوا نمی‌شود".

این نماینده مجلس با بیان اینکه ‌ما باید عاقلانه موضع بگیریم و سخن بگوییم، گفت: ما باید به گونه‌ای‌ سخن بگویم چه در زمان اصولگرا و چه در زمان دولت اصلاح‌طلب و چه در زمانی که در قوه مقننه هستیم و چه زمانی که در قوه مجریه هستیم، حرفمان یکی باشد.

مطهری ادامه داد: در نظام جمهوری اسلامی ایران دو نهاد است که مانع استبداد دولت‌ها می‌شود؛ یکی ولایت فقیه و دیگر مجلس شورای اسلامی و در این میان این مجلس است که باید سپر رهبری قرار گیرد، نه رهبری سپر مجلس؛ آنها که می‌گویند اگر لازم باشد، رهبری وارد می‌شوند، در واقع می‌خواهند رهبری را سپر خود قرار دهند نه برعکس.

وی افزود: در زمان جمع‌اوری امضا برای طرح سوال از رئیس‌جمهور برخی می‌گفتند هر وقت که آقا بگوید من امضاء می‌کنم و من به آنها می‌گفتم آن زمان دیگر می‌شود سؤال رهبری و دیگر نیازی به ورود ما نیست‌ چرا‌که ما به دنبال سؤال مجلس از رئیس‌جمهور هستیم اما ما چرا به اینجا رسیدیم که سؤال از رئیس‌جمهور به صورت یک تابو درآمده و هنوز نتوانسته‌ایم آن را بشکنیم.

این نماینده مجلس همچنین خاطر‌نشان کرد: به نظر من یکی از علل این موضوع بت‌سازی است؛ آن هم توسط اطرافیان این موضوع اختصاص به این دوره ندارد و در دوره سازندگی و اصلاحات نیز صدق می‌کند، هر وقت فردی را به اعتبار رأی مردم بالا می‌بریم که جرات پرسیدن یک سؤال را از او پیدا نکنیم و گاهی امر بر خود آن فرد مشتبه می‌شود و حرف‌هایی می‌زند در قامت یک ایدئولوگ که مثلا ‌جنگ فرهنگی معنا ندارد و این یعنی درست نقطه مقابل در تهاجم و بلکه شبیه‌خون فرهنگی.

مطهری اضافه کرد: ‌وقتی می‌خواهیم در خصوص تخلفات اقتصادی برخی از اعضای کابینه صحبت کنیم، رئیس جمهور می‌گوید که هیئت دولت خط قرمز است و اینگونه برخی احساس حاشیه امن پیدا می‌کنند و تخلفاتی مانند اختلاس سه هزار میلیاردی رخ می‌دهد و علت دیگر آن است که وقتی یک رئیس‌جمهور رای می‌آورد، فکر می‌کند که می‌تواند مسیر فرهنگ، اقتصاد و سیاست خارجی را مطابق نظر خود عوض کند در حالی که رئیس‌جمهور صرفا یک مجری است و باید سیاست‌های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی کشور را که در جای خود مصوب شده است و قوانین مصوب مجلس را اجرا کند و در مقابل مجلس پاسخگو باشد.

"علت سوم روحیه ملاحظه‌ کاری و رفیق‌بازی و به تعبیر امیرالمومنین(ع) مسامحه است‌ که این مساحمه در برخی از ما متولیان امور کشور چه در مجلس و چه در قوه قضائیه و چه در قوه مجریه وجود دارد اما باید بدانیم که با مسامحه اوامر الهی اجرا نمی‌شود."

وی اضافه کرد: به هر حال استعفای اینجانب آخرین دستگیره‌ای‌ است که یک نماینده می‌تواند به آن متمسک شود و پاسخی است به این پرسش مردم که سؤال از رئیس‌جمهور به کجا انجامید. نمی‌شود صد نماینده کاری را آغاز کنند و بعد از مدتی ناگهان آن را رها کرده بدون هر‌گونه توضیحی پاسخ اینجانب به آنها این است اکنون قادر به استیفای حقوق شما نیستم، استعفا می‌دهم‌ زیرا ما نمایندگان مجلس سوگند یاد کردیم که همواره به حفظ حقوق ملت پایبند باشیم و از قانون اساسی دفاع کنیم بدیهی است که نمایندگان هر‌گونه رای دهند، مورد رضایت بنده است، چه رفتن و چه ماندن.

این نماینده مردم تهران تأکید کرد: بدیهی است که هیئت رئیسه روز یکشنبه اعلام کرد که سؤالات از رئیس‌جمهور به کمیسیون‌های مربوطه ارجاع می‌شود که از این بابت تشکر می‌کنم ولی هیچ اقدامی در این زمینه انجام نشد لذا بر مطرح شدن استعفای خود اصرار کردم و مشخص است که مطرح شدن استعفای این جانب به معنی منتفی شدن طرح سؤال از رئیس‌جمهور نیست و طبعا امضاء کنندگان این طرح می‌توانند آن را با جدیت دنبال کنند.
انتهای پیام‌/
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول