اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر جهاد کشاورزی خاش:

باغات انار خاش 10 درصد افزایش داشته است

خبرگزاری فارس: مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: امسال با توزیع 45 هزار اصله نهال یارانه‌دار، باغات انار خاش نسبت به سال گذشته بیش از 10 درصد افزایش داشته است.

باغات انار خاش 10 درصد افزایش داشته است
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی خاش، امان‌الله طوقی اظهار کرد: شهرستان خاش به دلیل تنوع آب و هوایی، استعداد کاشت و داشت انواع محصولات سردسیری، نیمه گرمسیری و نیمه سردسیری را دارد.
وی افزود: در حال حاضر همزمان برداشت محصولاتی از قبیل انار، خرما، پسته، پرتقال، زرشک، برنج، ذرت دانه‌ای، ذرت علوفه‌ای و سبزی برگی را شاهد هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی خاش ادامه داد: یکی از محصولات باغی پاییزه انار است که کار برداشت آن از سطح 400 هکتار از باغات بارور شهرستان خاش مراحل پایانی خود را طی می‌کند که متوسط عملکرد در هر هکتار 12 تن است.
طوقی گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش از 4 هزار و 800 تن انار توسط باغداران به بازار مصرف خاش و دیگر شهرهای استان عرضه شود.
وی بیان کرد: کل سطح باغات انار شهرستان خاش 450 هکتار بارور و نهال است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش تصریح کرد: در سال جاری با توزیع 45 هزار اصله نهال یارانه‌دار این سطح بیش از 10 درصد نسبت به پارسال افزایش داشته است.
رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی خاش نیز گفت: مهم‌ترین آفت باغات انار کرک گلوگاه است و بهترین روش مبارزه با این آفت به صورت مکانیکی و بیولوژیکی است.
انور کرد بیان کرد: کشاورزان باید بعد از پایان برداشت نسبت به جمع‌آوری انارهای آلوده در باغ و انبار و معدوم کردن آن اقدام کنند و در صورت عدم همکاری تعدادی از باغداران این آفت در مدت زمان کوتاهی از باغاتی که مبارزه مکانیکی و بیولوژیکی انجام نشده به دیگر باغات سرایت و تمام منطقه را آلوده و ضمن پوسیدگی انار، کاهش تولید در واحد سطح را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: در سال‌های اخیر با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و مدیریت حفظ نباتات به منظور مبارزه بیولوژیک با کرم گلوگاه، کارگاه تولید حشرات مفید در شهرستان خاش ساخته شد که پس از خرید و نصب دستگاه‌های مربوطه نسبت به تولید زنبور تریکوگراما و توزیع تریکوکارت بین تعدادی از باغداران اقدام شد.
رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی خاش گفت: رهاسازی این زنبور مفید و نصب تریکوکارت باید از اوایل اردیبهشت آغاز و در هر دور آبیاری به مدت 13 مرحله در باغات انار انجام شود.
کرد یکی از علت‌های کاهش محصول انار در سال ‌جاری را ریزش گل‌های انار در اردیبهشت ماه به خاطر شدت باران تگرگی و طوفان اعلام کرد.
وی افزود: مبارزه بیولوژیکی با آفات کرم گلوگاه که یکی دیگر از عوامل کاهش محصول است باید توسط همه باغداران انجام شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: کار برداشت مکانیزه ذرت علوفه‌ای با دستگاه چاپر از سطح 800 هکتار از اراضی شهرستان خاش آغاز شد.
امان‌الله طوقی افزود: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش از 24 هزار تن ذرت علوفه‌ای از این مزارع تولید و به بازار مصرف عرضه شود.
وی بیان کرد: ذرت علوفه‌ای تولیدی به مصرف دامداری‌ها و پرواربندی‌های شهرستان خواهد رسید  بخشی از آن به دیگر شهرهای استان عرضه می‌شود.
انتهای پیام/ج30
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول