اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  دولت

از سوی احمدینژاد تقدیم مجلس شد؛

لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین بین ایران و بلاروس

خبرگزاری فارس: لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین بین ایران و بلاروس که بنا به پیشنهاد وزارت دادگستری به تصویب هیأت وزیران رسیده است، از سوی رئیس‌جمهور برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد.

لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین بین ایران و بلاروس
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین بین ایران و بلاروس که بنا به پیشنهاد وزارت دادگستری به تصویب هیئت وزیران رسیده است، از سوی رئیس‌جمهور برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس شد.

لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین بین ایران و بلاروس در راستای زمینه‌سازی برای گسترش مناسبات دو کشور و ارتقای سطح همکاری‌های دو جانبه و تحکیم مناسبات هر دو دولت، از سوی رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد.
 
در مقدمه توجیهی این لایحه آمده است: نظر به لزوم استقرار روشمند همکاری‌های قضائی بین ایران و جمهوری بلاروس و با توجه به آثار مثبت ناشی از اتخاذ تدابیر و ایجاد بسترهای مناسب قانونی برای اتباع دو دولت و در راستای زمینه‌سازی برای گسترش مناسبات دو کشور و ارتقای سطح همکاری‌های دو جانبه و تحکیم مناسبات هر دو دولت، لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین بین ایران و بلاروس برای طی تشریفات قانونی تقدیم مجلس می‌شود.

بر اساس ماده واحده این لایحه، موافقتنامه استرداد مجرمین بین ایران و بلاروس تصویب و اجازه مبادله اسناد داده می‌شود.

تعهد استرداد

براین اساس، هر یک از طرف‌های متعاهد متعهد می‌شود که حسب درخواست طرف متعاهد دیگر، اشخاصی را که از طرف مقام‌های صلاحیتدار طرف درخواست کننده متهم یا محکوم شده‌اند را به یکدیگر مسترد کنند، اعم از این که آن جرم قبل یا بعد از لازم الاجراشدن این موافقتنامه ارتکاب یافته باشد؛ اگرجرم در کشور ثالثی توسط یکی از اتباع طرف درخواست کننده ارتکاب یافته باشد و طرف درخواست کننده بر اساس تابعیت مجرم، صلاحیت رسیدگی داشته باشد.

مرجع صلاحیتدار

مرجع صلاحیتدار ایران، قوه قضائیه و بلاروس؛ دادستانی کل است.

جرائم استرداد

جرم مشمول استرداد از نظر این موافقتنامه رفتاری است که طبق قوانین هر دو طرف جرم بوده و مستلزم مجازات حبس به مدت یک سال باشد.

تعویق استرداد و استرداد موقت
 
چنانچه فرد موضوع درخواست استرداد برای جرم دیگری در قلمرو طرف درخواست شونده تحت تعقیب قرار گیرد یا در حال گذراندن محکومیت باشد، استرداد را می‌توان تا زمان اتمام رسیدگی‌ها، پایان محکومیت یا آزادی وی، که به اطلاع طرف درخواست کننده خواهد رسید، به تعویق انداخت.

شیوه‌های استرداد

درخواست استرداد طبق این موافقتنامه بصورت کتبی، امضاء شده بوسیله مقام رسمی و مهمور به مهر رسمی از طریق مجاری دیپلماتیک یا مراجع صلاحیتدار به عمل خواهد آمد.

بازداشت موقت
 
در موارد اضطراری، می‌توان شخص موضوع درخواست استرداد را طبق طرف درخواست شونده و یا درخواست مراجع صلاحیتدار طرف درخواست کننده که از مجاری دیپلماتیک یا از طریق اداره مرکزی ملی سازمان پلیس جنایی بین‌المللی (اینترپل) به عمل آمده است، موقتا بازداشت کرد؛ درخواست حاوی اعلام قصد درخواست استرداد شخص مزبورو اعلام وجود حکم بازداشت یا محکومیت علیه وی و در صورت امکان حاوی توصیف وی و سایر اطلاعاتی خواهد بود که در صورت وجود ممکن است برای توجیه صدور حکم بازداشت در صورت ارتکاب جرم یا محکومیت شخص مورد نظر در قلمرو طرف درخواست شونده لازم باشد.

قاعده اختصاصی بودن

بدون رضایت طرف درخواست شونده نمی‌توان فرد مسترد شده را در کشور طرف درخواست کننده به دلیل جرمی غیر از آنچه که استرداد در مورد آن پذیرفته شده است، تعقیب یا مجازات کرد یا او را بدون رضایت طرف درخواست شونده به کشور ثالثی مسترد کرد.

عبور

هریک از طرف‌های متعاهد با رعایت قوانین و مقررات راجع به استرداد خود، به افرادی را که توسط دولت ثالث به طرف متعاهد دیگر مسترد می‌شوند، اجازه عبور خواهد داد.
انتهای پیام/ک
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول