پژوهشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در گفتوگو با فارس:
3،7 درصد کودکان کلاس اولی تهرانی کوتاهقد هستند
خبرگزاری فارس: پژوهشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور گفت: این انستیتو در سالهای 86 تا 89 و در پژوهشی که بین 30 هزار و 140 کودک کلاس اولی از 5 منطقه آموزش و پرورش انجام گرفت، نشان داد که شیوع کوتاهقدی در تهران بین کودکان کلاس اولی حدود 3.7 درصد بود.
فاطمه اسفرجانی، پژوهشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: بررسی شیوع کوتاهقدی و رابطه آن با الگوهای غذایی که در انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در سالهای 86 تا 89 بین 30 هزار و 140 کودک کلاس اولی از 5 منطقه آموزش و پرورش انجام گرفت، نشان داد که شیوع کوتاهقدی در تهران بین کودکان کلاس اولی حدود 3.7 درصد بود.
وی گفت: خوشبختانه در طرح کوتاهقدی، شیوع کوتاهقدی در کلاساولیها کم بود؛ ما کوتاهقدیهای زیر 5 درصد را طبیعی میدانیم و توصیه میشود که مادران در برنامه غذایی کودکانشان شیر و مواد سرشار از کلسیم را اضافه کنند و از دادن شیرکاکائوهای صنعتی به کودکان که سرشار از کاکائو و چربی است، خودداری کنند.
پژوهشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور اضافه کرد: صبحانه کودک نیز باید بسیار مطلوب باشد که شیر، پنیر و گردو به عنوان یک صبحانه مطلوب قلمداد میشود؛ دولت باید کاری انجام دهد که کودکان پیاده به مدرسه بروند و مدارس آنها نزدیک به خانههایشان باشد همچنین دولت باید برای فعالیتهای بدنی دانشآموزان سرمایهگذاری کند.
اسفرجانی افزود: در زنگهای ورزش کودکان باید فعالیتهای بدنی مناسبی انجام دهند؛ دیده شده بود که کودکان کلاس اولی در زنگهای ورزش با عروسکهایشان بازی میکنند و مربیان نیز به آنها توصیه میکردند که در زنگهای ورزش وسایل بازی و عروسکهای خود را بیاورند چرا که تصور میکنند کودک هنوز در مهدکودک به سر میبرد، در صورتی که فعالیت بدنی برای کودکان بسیار مفید است و برای استحکام استخوانهای آنها نیز میتواند اهمیت داشته باشد.
وی بیان داشت: باید توجه داشت که معلم ورزش نیز مانند معلم ریاضی با اهمیت است همچنین باید به کودکان یاد داد که در زنگهای ورزش فعالیتهای بدنی مناسب انجام دهند و از مصرف تنقلات بیارزش مانند چیپس و پفک که بسیار پرکالری است، پرهیز کنند و به جای آن از میوهها، سبزیها و دانههای گیاهی استفاده کنند تا از چاق شدن آنها پیشگیری شود.
پژوهشیار انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور ادامه داد: بوفههای مدارس نیز باید اصلاح شود البته هر ساله در زمان بازگشایی مدارس بخشنامههایی به مدارس ارسال میشود که بر اساس آن بوفههای مدارس حق فروش مواد غذایی مانند چیپس و پفک را ندارند؛ مادران بهتر میتوانند برای کودکشان تغذیه مناسب در نظر بگیرند و هر زمان که مادران در تغذیه فرزندان مشارکت داشتهاند، بهترین ثمره را داشته است، مادران همچنین باید با مدیر مدرسه همدل باشند. انتهای پیام/ش
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
http://fna.ir/
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد
شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد