محمد شریعتی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: وبا یک نوع بیماری اسهالی حاد است که از طریق مدفوعی- دهانی منتقل می شود و آلوده بودن سبزیها به فاضلاب یکی از مهمترین عوامل انتشار این بیماری در کشور است.
وی گفت: با توجه به اینکه آبهای لوله کشی و آشامیدنی در کشور ما سالم هستند و بیشتر مردم مسلمان ما هم اصول پاکیزگی و نظافت را رعایت می کنند نگرانی جدی از شیوع این بیماری نداریم اما مهمترین مسئله سالم سازی سبزی قبل از مصرف است.
شریعتی افزود: سالمسازی سبزی قبل از مصرف بسیار ساده است و شامل 4 مرحله شست و شوی اولیه برای از بین بردن گل و لای چسبیده به سبزی، شستن سبزی با مایع ظرفشویی برای لیز شدن سبزی و پاک شدن انگلهای چسبیده به آن،ضد عفونی و گندزدایی با محلولهای ضدعفونی کننده موجود در بازار و بالاخره آبکشی است.
قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: انجام این 4 مرحله کار مشکلی نیست و همه مردم میتوانند به راحتی در منزل این کار را انجام دهند اما چون ممکن است در همه رستورانها و اغذیه فروشیها این 4 مرحله سالم سازی سبزی به طور کامل انجام نشود، بهتر است مردم از مصرف سبزی در این اماکن در شرایط فعلی که با خطر شیوع وبا مواجه هستیم خودداری کنند.
وی افزود: در مورد موارد بروز این بیماری در کشور، شیوع آن، مناطقی که با شیوع قابل توجه این بیماری مواجه هستند، موارد ابتلا و احیاناً مرگ و میر ناشی از این بیماری همچنین ارتباط این بیماری با ورود اتباع بیگانه که مورد سوال شماست فقط آقای دکتر محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت پاسخگوی خبرنگاران است که هماهنگ شده پاسخ تماس خبرنگاران را بدهد.
انتهای پیام/ش
انتهای پیام/ش
قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت:
وبا در کمین است، مردم شست و شوی 4 مرحلهای سبزی را رعایت کنند
خبرگزاری فارس: قائم مقام معاون بهداشتی وزارت بهداشت گفت: با توجه به بروز مواردی از بیماری وبا در کشور از مردم میخواهیم حتماً قبل از مصرف سبزی شست و شوی 4 مرحل ای سبزی را به طور کامل انجام دهند.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد
شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.