اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  بیمه و بانک

یادداشت اقتصادی//

فروش املاک مازاد و دور جدید زورآزمائی بانک مرکزی و بانکها

خبرگزاری فارس: آغاز شهریور ماه به معنای نزدیک شدن به پایان اولتیماتوم بانک مرکزی به بانک‌ها برای فروش املاک مازاد است، باید دید این سیاست هم به جرگه سیاست‌های مشابه خواهد پیوست؟

فروش املاک مازاد و دور جدید زورآزمائی بانک مرکزی و بانکها
سیاست‌های پولی و بانکی امسال به نحوی تدوین و به بانک‌های عامل ابلاغ شد که در بندهای مختلف این بسته اولتیماتوم‌هایی را برای شبکه بانکی تعیین کرده است.
یکی از این ضرب‌الاجل‌ها، الزام بانک‌ها به فروش املاک مازادشان است چراکه همانطور که در ماده 16 بسته سیاستی-نظارتی سال جاری آمده موسسات اعتباری موظفند حداکثر ظرف شش ماه از ابلاغیه این مجموعه، کلیه دارایی‌های مازاد و تملیکی خود و شرکت‌های انتفاعی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در آنها مشارکت دارند را در چارچوب دستورالعمل سرمایه‌گذاری موسسات اعتباری (مصوب سال 1386 شورای پول و اعتبار) واگذار نمایند.
این بند درحالی در بسته امسال به تصویب رسیده که سال گذشته نیز بانک‌ها موظف به فروش املاک مازاد شده بودند اما کوتاهی و تعلل آنها در اجرای این سیاست موجب شده تا بانک مرکزی و سیاست‌گذاران پولی و بانکی بار دیگر این بند را در بسته 90 بگنجانند.
یکی از مهم‌ترین دلایل تصویب این بند در بسته سیاستی-نظارتی بانک مرکزی این است که سکاندار پولی و بانکی کشور تأکید دارد بانک‌ها باید کار اصلی خود یعنی بانکداری اسلامی را در دستور کار خود قرار دهند و شرکت‌داری را به بخش خصوصی واگذار کنند.
البته برداشتی که از صحبت‌های بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در این خصوص می‌توان داشت این است که بانک مرکزی فروش دارایی‌های مازاد بانک‌ها را به مثابه افزایش سرمایه آنها می‌داند و معتقد است که در این شرایط منابع مالی بانک‌ها تقویت شده و آنها می‌توانند با پرداخت تسهیلات به کمک بخش‌های تولیدی و صنعتی بیایند.
بهمنی میزان جدیت بانک مرکزی در اجرای این بند از بسته سیاستی-نظارتی سال 90 را چنین عنوان کرده است که این ماده یک ضرب‌الاجل 6 ماهه است که بانک‌ها حتماً باید در این بازه زمانی آنرا اجرا کنند.
ناگفته نماند که رئیس کل بانک مرکزی بار دیگر به بانک‌ها هشدار داده که بعد از گذشت 6 ماه از سال 90 و عدم اجرای این ماده، بانک مرکزی تنبیهات لازم را در دستور کار قرار خواهد داد.
این اولین هشدار بهمنی در سال‌های اخیر نبوده چراکه وی بارها و بارها و البته در خصوص موارد مختلف بانک‌ها را خطاب قرار داده و تأکید کرده اگر به سیاست‌های بانک مرکزی توجهی نداشته باشند برخوردهای تنبیهی خود با آنها را آغاز خواهد کرد.
از جمله هشدار‌ها و اولتیماتوم‌های بانک مرکزی مربوط به آذرماه سال گذشته و اخذ مجوز موسسات مالی و اعتباری است که باید یادآور شد این تنبیهات چندین ماه پس از پایان این اولتیماتوم تا حدی عملی شد.
یکی دیگر از اولتیماتوم‌های بانک مرکزی به بانک‌های خصوصی برای افزایش سرمایه آنها به 400 میلیارد تومان بود؛ برهمین اساس بانک مرکزی طبق مصوبه شورای پول و اعتبار بانک‌ها را ملزم به افزایش سرمایه تا پایان تیرماه امسال کرد.
کاهش رتبه بانک‌های خصوصی در صورت عدم تحقق افزایش سرمایه از جمله تنبیهات اعلامی مقام ناظر بر بازار پولی و بانکی کشور بود.
البته بعد از اینکه این ضرب‌الاجل بانک مرکزی نیز به پایان رسید رئیس کل بانک مرکزی در گفت‌وگویی کوتاه با فارس اعلام کرد: خوشبختانه تمام بانک‌های خصوصی تا پایان تیر ماه افزایش سرمایه خود را انجام داده‌اند.
اینکه واقعاً تا چه حد و چه بانک‌هایی واقعاً افزایش سرمایه خود را به ثبت رساندند پاسخی است که امید می‌رود در مصاحبه‌های آتی بهمنی اعلام شود.
به هر ترتیب دو مورد فوق تنها بخشی از هشدارها و ضرب‌الاجل‌های بانک مرکزی به بانکداران است و باید دید که بانکی‌ها تا چه حد به اولتیماتوم این بانک برای فروش املاک مازادشان توجه می‌کنند و آیا اقدامی در راستای عمل به این بند از بسته سیاستی-نظارتی خواهند داشت یا خیر؟!

نگارنده: فاطمه محمدی

انتهای پیام/ح
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول