عامل اصلی اعتراضات

آنچه در اقتصاد نابسامان ایران مهمتر از دیگر عوامل نابسامانی‌های آن است، بی‌ثباتی است.بازاریان و کسبه بیشتر از آنکه نسبت به گرانی‌ها اعتراض داشته باشند، نسبت به بی‌ثباتی اقتصادی اعتراض دارند.
بی‌ثباتی موجود در بازار اقتصادی ایران عامل اصلی وضعیت کنونی است که باعث شده تا بازاریان و کسبه معترض شوند و این اعتراض مدت‌ها است که وجود دارد، اما شدت آن مدتی است افزایش یافته و تأثیر آن بر کسب و کار نیز بیشتر شده تا جایی که غیر قابل تحمل شده و با اعتراض بیرون زده است.نوسانات ارزی به ویژه افزایش ارزش دلار و یورو در ایران بر روی قیمت همه کالاها و اجناس اساسی و غیر اساسی تأثیر مستقیم دارد و این تأثیر بر زندگی همه مردم تأثیر منفی خود را گذاشته است.حتی بر روی خدمات نیز تأثیرگذار است.به معترضین حق می‌دهیم و غیر از این نیز نباید باشد. تاکنون هیچ یک از مسئولان نسبت به این وضعیت نابسامان بازار اقتصادی کشور به بازاریان و کسبه توضیح نداده و سخن نگفته است که در چنین شرایطی چه باید بکنند. این بلاتکلیفی، نوسانات شدید که صد در صد آن رو به افزایش است نه کاهش، همگی باعث سردرگمی است و این وضعیت حاصل تصمیمات و مدیریتی است که از سوی دولت و مجلس گرفته شده و باید از سوی این دو قوه نیز حل شود.اما آیا با پرداخت مستقیم یارانه به همه مردم ایران و حذف ارز ترجیحی که فعلاً قرار است تنها برای دارو و نان پرداخت شود، این وضعیت نابسامان و بی‌ثبات، بازار به ثبات می‌رسد؟پاسخ منفی است، قطعاً چنین اتفاقی نمی‌افتد، چرا که وابستگی قطعی و شدید اقتصاد ایران به دلار اجازه نمی‌دهد که به دلیل نوساناتی که ارز دارد و عامل اصلی آن هم بیشتر داخلی است، ثبات اقتصادی ایجاد شود.پرداخت نفری یک میلیون تومان که قرار است هر چند ماه وضعیت گرانی، تورم و تلاطم‌های ارزی کشور پایش شود تا این یارانه مستقیم، کم یا زیاد شود این اتفاق هم باز بی‌ثباتی اقتصادی است که بازاری و کاسب را اذیت می‌کند و باعث اعتراض می‌شود.
دولت باید بر روی ثبات اقتصادی متمرکز شود، جلوگیری از تلاطم و بالا و پایین شدن شدید ارزش ارز در کشور اصلی ترین مأموریت دولت باید باشد که با برنامه‌ریزی از سوی بانک مرکزی و تیم اقتصادی دولت اتفاق خواهد افتاد.وضعیت موجود اقتصادی و بی‌ثباتی آن باعث شده است که نه تنها بازاریان و کسبه کشور نتوانند برای حتی فردای خود برنامه ریزی و محاسبه کنند بلکه مردم نیز از این بی‌ثباتی زیان دیده و می‌بینند چرا که هر روز با قیمت‌های مختلف کالاها و اجناس روبرو می‌شوند.این وضعیت برای مردم عادی و حقوق بگیر نیز شامل است چرا که آنها باید برای خرید کالاها و اجناسی که نیاز دارند اقدام کنند در حالی که درآمد حقوق بگیران و بازنشستگان ثابت است، اما تلاطم قیمت‌ها با موج‌های سنگین همراه است.پرداخت یارانه مستقیم برای حذف ارز ترجیحی از زندگی و اقتصاد مردم و کشور، علاج درد نیست، تسکین دهنده‌ای است که تأثیر آن به زودی از بین می‌رودحتی اگر دولت بخواهد و بتواند نرخ دلار را مثلاً در نرخ 200 هزار تومان برای یک سال و بیشتر نگهدارد این ثبات به بازار رونق می‌دهد و بازاریان و مردم نیز می‌توانند بر اساس آن برای زندگی و کسب و کار خود برنامه ریزی کنند.در شرایط کنونی اگر مردم و کسبه اعتراض هم نداشته باشند، باید کره کره کسب و کار خود را پایین بکشند و بسیاری از نیازهای خود را نیز حذف کنند تا بتوانند دخل و خرج را تا اندازه‌ای تنظیم کنند.اما پس از اجرای برنامه‌ای که دولت دارد، نظارت و پایش بازار از سوی دولت و دستگاهای بازرسی و نظارتی وجود خواهد داشت یا این که همچون گذشته بازار به حال خود رها خواهند ماند چرا که استدلال این است بازار باید خودش را مدیریت کند و قیمت‌ها را تعیین کند؟ #یارانه#بازار#معیشت#سیاست_روز#محمد_صفری
08:54 - 17 دی 1404



2 پاسخ

در پاسخ به
ببخشید گرانی باعث شده فروش کسبه کم بشه اونوقت شما میگید مردم نسبت به گرانی اعتراض ندارند!

تصویر نمایه‌ی ‌محمد صفری‌
@mohammadsafari17 دی 1404
سلام . به نظر می‌رسد مقاله را کامل نخوانده‌اید،‌بنده در مقاله نوشته ام بازاریان و کسبه نسبت به بی ثباتی و نابسامانی‌های اقتصادی اعتراض دارند. مردم هم به گرانی مسئله اصلی بی ثباتی است که به اینجا رسیده که نیمتواند شرایط خود را حتی برای یک روز محاسبه کنند. گرانی جای خود دارد و همه درگیر آن هستیم