نفتکش‌ها در دریای سرخ به یمن می‌گویند: ما اسرائیلی نیستیم

عبور یک نفتکش Suezmax ساخته شده در سال ۲۰۲۳ از دریای سرخ، نمایانگر ادامه هوشیاری کشتی‌ها نسبت به تهدیدات انصارالله یمن در منطقه است که همچنان با خاموش کردن سیستم شناسایی خودکار (AIS) و ارسال پیام‌های مبنی بر عدم ارتباط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس، همراه است.
گروه اقتصادی خبرگزاری فارس؛ اخیر نفتکش پوپی پی (Popi P) که در سال ۲۰۲۳ ساخته شده است، از مسیر استراتژیک دریای سرخ، دریچه ای به سوی درک پیچیدگی‌های فعلی ناوبری در این منطقه پرآشوب باز کرده است.این نفتکش که محموله یک میلیون بشکه نفت خام عربستان را از بندر Muajjiz به سمت پالایشگاه Mangalore هند حمل می‌کرد، در طول سفر خود رفتاری را از خود نشان داد که گویای آگاهی کامل از تهدیدات موجود، به ویژه از سوی نیروهای انصارالله یمن، است.داده‌های دریافتی از منابع معتبر ردیابی دریایی مانند MarineTraffic و Kpler نشان می‌دهد که پوپی پی در هر دو جهت عبور از دریای سرخ، سیگنال‌های مشخصی مبنی بر عدم ارتباط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس ارسال کرده است. این اقدام، صرف نظر از اینکه عمدی بوده یا نه، حاکی از تلاش کشتی‌ها برای اجتناب از هدف قرار گرفتن توسط انصارالله یمن است و آن‌ها انتظار دارند که در شرایط جنگی فعلی، یمنی‌ها برای حمایت از ایران وارد بستن تنگه باب‌المندب شوند. حوثی‌ها که از سال‌ها پیش حملات خود را به کشتیرانی در دریای سرخ آغاز کرده‌اند، در ماه‌های اخیر تمرکز خود را بر کشتی‌های مرتبط با اسرائیل، آمریکا و انگلیس قرار داده‌اند. این گروه با اعلام حمایت از ایران در جنگ تحمیلی محور آمریکایی-صهیونی، توانسته‌اند بدون نیاز به شلیک موشک یا پهپاد، یا درگیری مستقیم، مسیرهای دریایی حیاتی را تحت تاثیر قرار دهند.یکی از نکات قابل توجه در رفتار پوپی پی، خاموش کردن سیستم شناسایی خودکار (AIS) هنگام عبور از تنگه باب‌المندب بوده است. این تنگه که دریای سرخ را به خلیج عدن و اقیانوس هند متصل می‌کند، یکی از گلوگاه‌های اصلی کشتیرانی جهان است و عبور از آن همواره با ملاحظات امنیتی همراه بوده است.
خاموش کردن AIS می‌تواند تلاشی برای پنهان کردن هویت و مسیر کشتی از دید نیروهای احتمالی مهاجم یا حتی ناظران باشد.این روند پیام‌رسانی از طریق AIS و تغییر رفتار ناوبری، تنها محدود به پوپی پی نیست. بسیاری از کشتی‌های تجاری که از خلیج عدن و جنوب دریای سرخ عبور می‌کنند، همچنان پیام‌هایی مبنی بر عدم ارتباط با کشورهای دشمن ارسال می‌کنند یا هویت خود را به عنوان کشتی‌های چینی یا روسی معرفی می‌نمایند. برخی حتی ملیت خدمه خود را (مسلمان، سوری یا ویتنامی) اعلام می‌کنند. این رفتار، که از مدت‌ها پیش رصد شده و حتی در دوره‌هایی که حملات حوثی‌ها کاهش یافته نیز ادامه داشته، نشان‌دهنده یک نظم ناوبری جدید است که به طور غیررسمی در این منطقه در حال شکل‌گیری است.تحلیلگران معتقدند که یمنی‌ها توانسته‌اند بدون درگیری مستقیم، از طریق ایجاد تهدید و ترس، بر رفتار کشت‌رانی در منطقه تأثیر بگذارند. این رویکرد که به جنگ نامتقارن یا جنگ روانی نیز تعبیر می‌شود، به حوثی‌ها امکان می‌دهد تا اهداف سیاسی خود را بدون متحمل شدن هزینه‌های مستقیم نظامی و دیپلماتیک دنبال کنند.نکته جالب دیگر، مالکیت و مدیریت نفتکش پوپی پی است. مالک سودآور این کشتی، دیمیتریس پروکوپیو، یونانی و مدیر تجاری آن Centrofin Management است. دیمیتریس برادر جورج پروکوپیو، رهبر شرکت Dynacom Tankers Management است. شرکت Dynacom یکی از شرکت‌هایی است که در بحبوحه جنگ و با وجود ریسک‌های ژئوپلیتیکی، همچنان اقدام به ارسال نفتکش به خلیج فارس برای بارگیری نفت خام و خروج از تنگه هرمز می‌کند.
در مجموع، داده‌ها و رویدادهای اخیر در غرب آسیا، به ویژه در مسیرهای آبی حساس مانند دریای سرخ و خلیج فارس، تصویری گیج‌کننده اما پر از اطلاعات مهم را ترسیم می‌کنند. این تحولات، از اقدامات احتیاطی کشتی‌ها گرفته تا سیاست‌های جدید ناوبری که توسط گروه‌ مقاومت اعمال می‌شود، همگی نشان‌دهنده اهمیت استراتژیک این مناطق و تأثیر عمیق تنش‌های ژئوپلیتیکی بر تجارت جهانی دریایی است. #اخبار_جنگ#تنگه_هرمز#تنگه_باب‌المندب#انصارالله_یمن
02:56 - 18 فروردین 1405
اقتصاد
راه و مسکن
نفت و انرژی

6 بازنشر15 واکنش
132٫4k بازدید



6 پاسخ

@user170910045674326531518 فروردین 1405
در پاسخ به
نه به مذاکره. نه به سازش

@user1774993161218 فروردین 1405
در پاسخ به
داستان این تقسیم پول با عمان و این مذخرفات تو بندای مذاکره چیه ؟؟ کاهش تحریم چیه؟ کلمه کاهش یعنی چی؟ غرامت چی شد؟ غرامت نمی گیریم ، پولم نصف می کنیم تازه؟ چرا باید هر شب تنمون بلرزه

تصویر نمایه‌ی ‌میهن پرست‌
@farzandeiran118 فروردین 1405
در پاسخ به
لعنت خدا بر هر چه بی وطن و ضد مردم است، خدایا از عمر این نان به نرخ روز خور ها کم کن و به عمر سگ های زنده یاب اضافه فرما.از خبرگزاری فارس و دنبال کنندگان محترم تقاضا دارم تا این معلوم‌ الحال را گذارش و مسدود کنید تا صفحه گفتگو عاری از این افراد تفرقه افکن شود: آیدی شخص مذکور: ‎@SUNNISH

تصویر نمایه‌ی ‌رضا پویا‌
@poyan136918 فروردین 1405
در پاسخ به
🔴 تعارف رو بزارید کنارینبع رو بزنیدآمار دروغهبیش از نصف نفت اعراب داره از ینبع صادر میشه، برای همین نفت به ۱۲۰ نمی رسد

@user170910004846368922318 فروردین 1405
در پاسخ به
باید عوارض عبورایمن رابپردازند . یمن نیازبه بازسازی زیرساخت هایی دارد که کشورهای متجاوزبه سرکردگی عربستان وامارات وباکمک مزدوران داخلی ازابین برده وبه ملت یمن ایمان وحکمت ، ظللم آشکاررواداشته اند .