آبیاری هوشمند در باغات ارومیه منجر به صرفه‌جویی ۵۰درصدی شد

مجری طرح سیستم آبیاری هوشمند کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه این طرح نوین برای نخستین بار در این حوضه با هدف کاهش مصرف و افزایش بهره وری به صورت پایلوت در دست اجراست،‌ گفت: با اجرای این پروژه،‌ بیش از ۵۰ درصد از مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش می یابد که البته این کاهش در برخی موارد به ۷۰ درصد نیز می‌رسد.
به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، سینا بشارت مجری طرح سیستم آبیاری هوشمند کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه این طرح نوین برای نخستین بار در این حوضه با هدف کاهش مصرف و افزایش بهره وری به صورت پایلوت در دست اجراست،‌ گفت: با اجرای این پروژه،‌ بیش از ۵۰ درصد از مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش می یابد که البته این کاهش در برخی موارد به ۷۰ درصد نیز می‌رسد.وی افزود: این پروژه با حمایت دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه و همکاری سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) از دو سال پیش آغاز شده است.بشارت با بیان اینکه این طرح در ۱۰ نقطه آذربایجان‌غربی در حال انجام است، خاطرنشان کرد: نقاط با مصرف بالای آب در بخش کشاورزی از جمله نقده، مهاباد و ارومیه در فاز نخست مورد توجه قرار گرفته‌اند.مجری طرح سیستم آبیاری هوشمند کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با اشاره به اجرای پایلوت در چهار باغ حوزه شهرستان ارومیه، اظهار کرد: دو مورد از این تعداد در منطقه نازلو واقع شده و شامل یک هکتار گیلاس، یک هکتار انگور و یک هکتار باغ سیب می‌شود.
وی این سامانه را جدیدترین و مدرن‌ترین روش آبیاری در دنیا و مورد استفاده در کشورهای ترکیه،‌ استرالیا و آمریکا عنوان کرد و ادامه داد: در این روش، تبخیر آب که در آبیاری معمولی به ۴۰ درصد میزان آب موجود می‌رسد،‌ به طور کامل حذف می‌شود.بشارت از جایگذاری سنسورهای رطوبت در چندین نقطه زیر زمین خبر داد و گفت: این سنسورها نشان دهنده وجود آب در کنار ریشه‌هاست.مجری طرح سیستم آبیاری هوشمند کشاورزی درحوضه آبریز دریاچه ارومیه به اتصال این سامانه به گوشی‌های هوشمند باغداران نیز اشاره کرد و افزود: با این شیوه،‌ زمان آبیاری و همچنین کوددهی و سمپاشی به صورت هوشمند و طبق فرمول‌های گیاه پزشکی به باغدار اطلاع داده می‌شود.
بشارت با بیان اینکه هم اکنون لوله‌های این سیستم وارداتی است، اضافه کرد: البته در داخل کشور نیز این لوله‌ها توسط برخی شرکت‌ها تولید می‌شود که می‌توان از ظرفیت داخلی بهره برد.بشارت ادامه داد: این لوله‌ها دارای عمری بین ۲۰ تا ۲۵ سال هستند؛ ضمن اینکه با استفاده از آنها، مواد غذایی به صورت مستقیم به ریشه می‌رسد و ظرفیت غذایی آن حفظ می‌شود.وی از آغاز اجرای این سامانه در ۶ هکتار زمین کشاورزی در ارومیه و سه هکتار زمین کشاورزی در نقده خبر داد و اظهار کرد: طبق دستور استاندار آذربایجان‌غربی قرار است اجرای این طرح در یک‌هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان مهاباد نیز آغاز شود.#آب #دریاچه_ارومیه #کشاورزی #صرفه_جویی
19:25 - 23 اردیبهشت 1405
محیط زیست
استان ها
آذربایجان غربی

1 بازنشر
7682 بازدید




1 پاسخ

@user17779020645423 اردیبهشت 1405
در پاسخ به @meisam_shahriary
صرفه جویی نیسترحمت خدا امد