اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

هزار هکتار از شالیزارهای مازندران تجهیز و نوسازی می‌شوند

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سال گذشته ۴۸۰ هکتار از شالیزارهای مازندران تجهیز و نوسازی شد، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال هزار هکتار از اراضی زیر پوشش تجهیز و نوسازی شود.

هزار هکتار از  شالیزارهای مازندران تجهیز و نوسازی می‌شوند

فرزین فرهادی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ساری با بیان اینکه سال گذشته ۴۸۰ هکتار از شالیزارهای مازندران تجهیز و نوسازی شد، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال هزار هکتار از اراضی زیر پوشش تجهیز و نوسازی شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۵۸ هزار و ۳۱۹ هکتار از شالیزارها تجهیز و نوسازی شد،گفت: اجرای پروژه‌های آب و خاک در راستای افزایش بهره‌وری منابع آب و خاک که به عنوان بستر افزایش تولیدات کشاورزی محسوب می‌شود دارای اهمیت بالایی است.

فرهادی ادامه داد: کاهش هزینه، افزایش درآمد، دسترسی آسان کشاورزان به مزارع جهت مکانیزه کردن و کاهش مصرف سوخت از مزایای دیگر اجرای پروژه‌های آب و خاک است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: سال گذشته ۲ هزار و ۴۶۰ هکتار از مزارع مازندران زهکشی شد که برنامه ما برای امسال این است ۲ هزار هکتار دیگر از اراضی کشاورزی استان را به زهکشی اختصاص دهیم که این امر سبب خروج آب‌های اضافه از مزارع می‌شود و مزارع از آبگیر بودن خارج شده و قابلیت کشت و کار مجدد پیدا می‌کند.

این مسؤول  با اشاره به اینکه سال گذشته هزار و ۲۴۱ هکتار از اراضی کشاورزی مازندران به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شد، افزود: امسال هزار و ۵۰۰ هکتار دیگر به اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در استان اضافه خواهد شد.

وی اضافه کرد: افزایش راندمان مصرف آب، افزایش بهره‌وری مصرف آب، کاهش مصرف آب، امکان کوددهی همراه با آبیاری به مزارع و باغ‌ها از مزایای استفاده از سامانه‌های نوین در مزارع است.

فرهادی از مرمت و لایروبی چهار رشته‌ای قنات خبر داد و گفت: سال گذشته دو رشته قنات در استان مرمت و لایروبی شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته هشت کیلومتر از کانال‌های آبیاری استان لاینینگ و بتنی شد و در صددیم امسال به ۱۲ کانال افزایش دهیم، افزود: این امر برای کاهش هدررفت آب و افزایش بهره وری مصرف آب مناسب است.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران خاطر نشان کرد: سال گذشته هزار و ۱۴۵ هکتار از آببندان‌های استان مرمت و لایروبی شد که امسال هزار هکتار به لایروبی آببندان‌های اضافه خواهد شد.

وی درباره مزایای آببندان‌ها گفت: آببندان‌ها علاوه بر اینکه آب مطمئن زراعی را برای کشاورزان تامین می‌کند و با توجه به اینکه سازه درون مزرعه‌ای محسوب می‌شود می‌تواند زه‌آب اراضی بالادست را در مواقع بارندگی جمع‌آوری و کیفیت کشاورزی را در اراضی  بالادست زه‌دار افزایش دهد.

فرهادی ادامه داد: مرمت و بهسازی آببندان‌ها یکی از طرح‌های مهم در سطح استان است که پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شد چراکه مازندران به عنوان خاستگاه سازه آبی سهم قابل توجهی را از منابع اعتباری را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول