حج ۱۴۰۵ تمام زمینی شد

با تداوم جنگ و لغو پروازها، سازمان حج اعزام‌های زمینی را برای حج ۱۴۰۵ برنامه‌ریزی کرد که البته با توجه به شرایط کم‌تر از ۴۰ درصد زائران می‌توانند امسال به حج تمتع بروند.
گروه حج و زیارت خبرگزاری فارس؛ «به دلیل محدودیت‌های پروازی، ۳۰۶۷۲ زائر امسال کاملاً زمینی و از مرز عرعر به حج تمتع ۱۴۰۵ اعزام می‌شوند.» این را معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت اکبر رضایی می‌گوید و می‌افزاید که این تغییر، فرصتی برای ۲ شب اقامت بیشتر در مدینه (به ۶ شب) و بهبود کیفیت هتل‌ها در مکه فراهم کرده است.پس از جنگ امریکا و اسرائیل به کشورمان و لغو پروازها سازمان حج و زیارت ناچار به بازتعریف فرآیند اعزام زائران حج شد. ابتدا اعزام همه (۸۵ هزار نفر) به صورت زمینی پیش‌بینی شد که به دلیل محدودیت‌های موجود این سهمیه به کمتر از ۴۰ درصد رسید.
امسال نخستین اعزام تمام‌زمینی حج پس از سال‌هاست. زائران در قالب کاروان از محل سکونت تا مدینه با اتوبوس می‌روند و در بازگشت مثل حج گذشته یک شب در کربلا یا نجف اقامت دارند. معاون حج می‌گوید که «تأییدیه‌های استطاعت جسمی با دقت بیشتری صادر می‌شود.»
نحوه انتخاب سهمیه حج و البته سختی سفر زمینی طولانی‌مدت برای زائران به ویژه سالمندان که هر سال بخش قابل توجهی از حجاج را تشکیل می‌دهند، موجب نگرانی افرادی که حدود ۴ ماه قبل هزینه نهایی حج (۳۲۹ تا ۴۰۶ میلیون تومان) را پرداختند، شده است.
کارشناس حمل‌ونقل زیارتی علی رضویان می‌گوید که «در وضعیت جنگی چاره‌ای جز اعزام زمینی نیست؛ با سخت‌گیری در استطاعت جسمی، زائران جوان و توانمند اعزام می‌شوند تا مشکلی در سلامت حجاج پیش نیاید.»در مقابل کارشناس حج میلاد صادقی می‌گوید که «مردم حدود ۴۰۰ میلیون دادند بعد بگوییم فقط جوانان بروند؟ بیش از ۲۴ ساعت در مسیر زمینی گرمای عراق و عربستان و البته مواضع سعودی‌ها در جنگ رمضان، ممکن است سلامت همه زائران را به خطر بیندازد.»
کارشناسان می‌گویند که «سازمان حج می‌تواند با مشورت مراجع، اعزام را به تعویق بیندازد. اگر هم قرار است برخی بروند، امکانات اتوبوس‌ها را افزایش دهد. هزینه سایر زائران را هم مثل حج ۹۹ (ایام کرونا) با هماهنگی بانک مرکزی به صورت ارزی سپرده‌گذاری کند تا حقی تضییع نشود.»
10:23 - 10 فروردین 1405

0 بازدید