تولید شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی با یک‌سوم قیمت نمونه خارجی

شرکتی دانش‌بنیان موفق به طراحی و راه‎‌اندازی شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی شده است. این دستاورد علاوه بر اینکه به ارتقای آموزش جراحی در کشور کمک می‌کند، بلکه با یک سوم قیمت نمونه‌های خارجی، جایگاه ایران را در بازارهای بین‌المللی ارتقا می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، یک شرکت دانش‌بنیان، که در سال ۱۳۹۴ به عنوان اسپین‌آف دانشگاه علوم پزشکی تهران تاسیس شد، در حوزه تجهیزات پزشکی نوین قدم برداشته است. این شرکت با تمرکز بر فناوری رباتیک، محصولات متنوعی در زمینه جراحی، توانبخشی و شبیه‌سازهای پزشکی تولید کرده و موفق به دریافت گواهینامه‌های بین‌المللی GMP، ISO 9001، ISO 13485 و IEC 60601 شده است. علیرضا میرباقری، مدیرعامل این شرکت، با اشاره به سابقه ۱۵ ساله تحقیق و توسعه در دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: محصولات ما با پشتوانه علمی قوی و ارزیابی دقیق در مراکز آموزشی تولید شده‌اند. «سینا سیم‌لپ»، شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی با قابلیت‌های پیشرفتهمیرباقری شبیه‌ساز جراحی لاپاراسکوپی «سینا سیم‌لپ» را یکی از محصولات شاخص این شرکت برشمرد و بیان کرد: این فناوری با هدف آموزش روش‌های جراحی لاپاراسکوپی به رزیدنت‌های جراحی قبل از تمرین بر روی انسان طراحی شده است و با بهره‌گیری از فناوری‌های واقعیت مجازی، ترکیبی و مصنوعی، محیطی شبیه‌سازی شده و واقع‌گرایانه از اتاق عمل لاپاراسکوپی را فراهم می‌کند. وی با اشاره به اینکه، این شبیه‌ساز از دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تشکیل شده است، افزود: بخش سخت‌افزاری، شرایط هندسی و فضایی مشابه جراحی لاپاراسکوپی را با دسته‌های ابزار جراحی، پدال‌های الکتروسرجری و تصاویر بازسازی شده از شرایط واقعی شبیه‌سازی می‌کند. نرم‌افزار این سامانه نیز با واکنش به عملکرد کاربر، رفتار ارگان مورد جراحی را شبیه‌سازی کرده و امکان ارزیابی استاندارد فرایندها را در چهار محیط مختلف فراهم می‌آورد.
این فعال فناور درپایان خاطرنشان کرد: سینا سیم‌لپ علاوه بر قابلیت ثبت عملکرد کاربر و ارائه گزارش پیشرفت به اساتید ناظر، با قیمتی یک‌سوم نمونه‌های خارجی، به کشورهای اندونزی صادر شده و مذاکرات صادراتی با چین و روسیه نیز در جریان است. این دستاورد نه تنها گامی مهم در جهت بومی‌سازی فناوری‌های پزشکی در کشور محسوب می‌شود، بلکه فرصتی برای ارتقای مهارت‌های جراحان جوان و کاهش خطاهای پزشکی فراهم می‌آورد.پایان پیام/
15:19 - 10 تیر 1404

2 بازنشر1 واکنش
12٫7 هزار بازدید