عراقچی چه خوب گفت دیپلماسی "طوفان فکری" می خواهد

♦مهدی یمینی
سید عباس عراقچی دیشب در یک مصاحبه ی تلویزیونی وضعیت را از نگاه دیپلماتیک تشریح کرد و گفت : با توجه به درخواست‌های آژانس، براساس قانون مجلس، از معاون مدیرکل دعوت کردیم که برای بحث درباره همین چارچوب‌ها به تهران بیاید.
او گفت: ایران قبلاً وقتی آمریکا برجام را پاره کرد و اروپا هم به تعهدات برجامی اش عمل نکرد، ما (ایران) اسنپ بک کردیم. و حالا تروئیکای اروپا به زعم خودش می خواهد اسنپ بک کند، درحالیکه ما قبلاً از برجام خارج شده ایم!در چند جای صحبت های آقای عراقچی، تناقض به چشم می خورد، جاهایی می گوید همه از برجام خارج شده اند و برجام دیگر وجود خارجی ندارد، و جاهایی می گوید طبق برجام عمل می کنیم!
آقای عراقچی گفت: "اعتمادسازی می‌کنیم و از آن طرف تحریم‌ها برداشته شود و از آن طرف حق ما و اجرای حق ما در انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای به شمول غنی سازی مورد احترام واقع شود. با همین منطق مذاکره کردیم زیر بار نرفتند سعی کردند از طریق گزینه نظامی مشکل را حل کنند و الان فهمیدند گزینه نظامی کارایی نداشته است! اگر مذاکرات مجددی شکل بگیرد، خود آنها با همین فهم به مذاکره خواهند آمد که گزینه ناموفقی را انتخاب کردند و حالا مجبورند بیایند در یک مذاکرات عادلانه قرار بگیرند. آیا به نتیجه برسیم یا نرسیم، آن بحث بعدی است."
آیا ملت ایران زیر بار ذلت و حقارت چنین شرایطی می روند؟ هرگز. مشکل اصلی، زاویه ای است که آقای عراقچی عزیز، از آن زاویه به موضوع می نگرد. با این تفاصیل، ما باید تا ابد با غربی ها "مذاکره" کنیم و آنها وسط مذاکره، خبیثانه ، توطئه یا حتی جنگ راه بیاندازند. ولی ما با کوچک انگاری، رفتارهای خبیث آنها را نادیده بگیریم و بگوییم تضمین بدهید تا برگردیم سر میز اول مذاکره! در هیچ کجای دنیا، اسم این رفتار ،دیپلماسی نیست.آقای عراقچی از "همکاری جدید با آژانس" سخن می گویند و اینکه معاون گروسی را دعوت کرده ایم بیاید سر این موضوع صحبت کنیم!البته خود ایشان تاکید می کنند : با مصوبه ی اخیر مجلس، از این پس هر گونه همکاری با آژانس از مسیر شورایعالی امنیت خواهد بود. و طبیعتاً چارچوب همکاری (ترتیبات جدید یا مدالیتی همکاری) تغییر خواهد کرد.و اظهار امیدواری می کنند علی لاریجانی رویه ی موجود را تغییر ندهد!
این وسط اصرار دعوت از ماسیمو آپارو (معاون گروسی ملعون) کجای سناریو قرار می گیرد، این هنوز قابل درک نیست! یا بر اثر فشار زیاد غرب به دستگاه دیپلماسی دولت آقای پزشکیان بوده، یا نتیجه ی تهدیدهای خوف انگیز و "اراده شل کننده" ی آمریکا در پشت پرده و یا اینکه...؟هرچند آقای عراقچی تاکید می کنند معاون گروسی برای بازرسی و بررسی و ارزیابی به ایران نمیی آید، بلکه فقط برای گفتگو در باره ی ترتیبات جدید و مدالیتی همکاری جدید می آید، ... اما قضیه باید فراتر از این حرفها باشد.
♦چند نکته ی کوتاه: 1 - اگر معاون گروسی (لعنت خدا بر او باد) یعنی آقای "ماسیمو آپارو" که تاکید می کنید جنابعالی او را دعوت کرده اید!‌ صرفاً برای گفتگو می آید،‌ لطفاً این گفتگو را در یک کشور ثالث انجام دهید، یا اصلاً خود شما با لحاظ حق ماًموریت، عازم دفتر آژانس در ژنو شوید و آنجا مذاکره کنید. چرا که نه.2 - همه می دانند که صرف آمدن مدیرکل آژانس یا حتی معاون او به ایران، یعنی اعتبار بخشیدن مفت و مجانی به آژانس. آنهم در شرایطی که ندارد و بشدت به آن نیاز دارد. و ما دست بالا را داریم و اصلا عجله ای هم نداریم. چراکه تا امروز از این آژانس، جز دشمنی چیزی عاید مملکت و مردم ما نشده و در این جنگ دم خروس بیرون زد و کاملاً مشخص شد افسار این خروس دست آمریکا و نه حتی اروپایی هاست.3 - پیش شرط ایران برای ادامه ی همکاری با آژانس، اول، محاکمه و عزل گروسی (مدیرکل آژانس) باشد که دیروز نماینده روسیه در ژنو به صراحت گفت سخنان نادرست مدیرکل یک روز پیش از حمله به ایران، زمینه ساز اصلی حمله بود. آنگاه، می توانید جانشین گروسی ( لعنت خدا بر او باد ) را برای گفتگو در باره ی شرایط جدید همکاری ایران با آژانس، به تهران دعوت کنید( Brainstorming )
♦تکمله :آقای عراقچی دیشب پیشنهاد بسیار خوبی مطرح کردند و گفتند:" سیاست خارجی خیلی احتیاج به فکر کردن دارد و آن‌هایی موفق‌تر هستند که بتوانند تولید فکر و ایده کنند. "پیشنهاد" تولید کردن، هنر و تجربه می‌خواهد. کاری که در وزارت امور خارجه زیاد انجام می‌دهیم و شاید نتیجه‌اش مشابه نتیجه هوش مصنوعی باشد. جلسات طوفان فکری یا همان بارش فکری که به Brainstorming مصطلح است، برگزار می‌کنیم که کمک می‌کند ذهن‌ها و پیشنهادات، همدیگر را تکمیل کنند."آقای عراقچی و آقای لاریجانی، از طوفان فکری نخبگان کشور و خیل عظیم جوانان خوشفکر ایرانی برای عظمت بخشیدن به دیپلماسی ایران استفاده خواهند کرد ان شاءالله.
11:42 - 16 مرداد 1404

1 بازنشر2 واکنش
50٫8k بازدید




5 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌نورالهدا‌
@Mahoor16 مرداد 1404
در پاسخ به @mahdi_yamini
عکس خیلی خوبه.عراقچی دنباله‌رو ظریف.و هردو مغموم و سرخورده.

@user17539983749816 مرداد 1404
در پاسخ به @mahdi_yamini
سیاست دیپلماسی التماسی چندین بار شکست خورده و لی عبرت نمی گیریم

@user170910145165639920516 مرداد 1404
در پاسخ به @mahdi_yamini
ایران باید با استفاده از همه ی اهرم های فشار و مظلوم نمایی در ماجرای جنگ تحمیلی و حمله به تاسیسات قانونی همه ی سعی خود را برای بی اعتبار کردن آژانس و فاصله گرفتن از ماهیت تاسیس شدنش که نتیجه ی عدم مدیریت و صهیونیست بودن مدیرکل هست همه ی سعی خود را برای خدشه به آژانس و مدیرکل نالایق گروسی به کار برد …نمایش بیشتر

@Evenstar16 مرداد 1404
در پاسخ به @mahdi_yamini
چرا از ان پب تی کلا خارج نمیشیم کار را تمام کنیم حوصلم سر رفت ظریف با این اسنپ بکت .....

تصویر نمایه‌ی ‌سید ابراهیم حسینی فرد‌
@Ebrahim_Hosseinifard16 مرداد 1404
در پاسخ به @mahdi_yamini

میدان یا دیپلماسی !؟

▪️میدان و دیپلماسی دو روی یک سکه‌اند. ▪️میدان، «قدرت عملی» ما برای مقابله با دشمن است. ▪️مذاکره، یک سلاح و بخشی از میدان است. ▪️مذاکره، نه عاملی برای فروش وطن، بلکه تاکتیکی برای تحمیل «قدرت میدانی» به دشمن، آشکار کردن نیات پلید او، نشان دادن حقانیت ایران و از بین بردن بهانه‌ی دشمن برای تحریم و…
نمایش بیشتر