جاسوسان، اسرائیل را در "جنگ شش روزه" برنده کردند

* مهدی یمینی
پنجاه و نه سال پیش جنگی در خاورمیانه رخ داد که مسیر این منطقه را بکلی تغییر داد. جنگی که فقط ۶ روز طول کشید و برنده قاطع آن، اسرائیل تنها به کمک یک جاسوس _که در نقطه ای حساس کاشته بود_، توانست در یک قافلگیری و در «جنگ ۶ روزه» کشور‌های عربی مصر، اردن و سوریه وعراق را که سر تا پا مسلح و آماده ی حمله ای بزرگ به اسرائیل بودند، شکست دهد و صفحه ی «جنگ سال ۱۹۶۷» را در تاریخ رقم بزند.
اسرائیل که حمله هم‌زمان، ارتش‌های مصر، عراق، سوریه و اردن را در چند قدمی خود می‌دید، پیشدستی کرده و در ۵ ژوئن ۱۹۶۷ به نیرو‌های ارتش مصر در صحرای سینا حمله کرد.اسرائیل با دریافت اطلاعاتی حیاتی به وسیله یکی از عوامل اطلاعاتی خود در مصر، پی برد که ارتش مصر بیش از ۴۰۰ هواپیمای جنگی خود را در نقاطی جمع کرده که در روز‌های بعد به مواضع اسرائیل حمله کنند. ژنرال‌های اسرائیلی که کار اسرائیل را با بلند شدن هواپیما‌های مصری تقریباً تمام شده می‌دیدند تصمیم به نابودی جنگنده‌های مصری قبل از بلند شدن یکباره آن‌ها بر روی اسرائیل گرفتند.نیروی هوایی اسرائیل طی عملیات «فکوس» با حمله‌ای غافلگیرانه به فرودگاه‌های نظامی مصر با فرستادن تقریباً تمام ۲۰۰ فروند هواپیمای جنگندهٔ فعال خود، طی چند ساعت ۳۳۸ فروند از هواپیما‌های جنگی مصر که شامل جنگنده‌های میگ و بمب‌افکن‌های توپولف ساخت شوروی بودند،به همراه باند‌های فرود و ۱۰۰ خلبان مصری را پیش از اینکه مصر بتواند پاسخ مناسبی به حمله بدهد، بر روی زمین نابود کرد.با این حمله اسرائیل برتری مطلق هوایی در جنگ را به‌دست‌آورد و با استفاده از این امتیاز ابتکار عمل را به‌دست گرفت. بدین ترتیب دو متحد دیگر مصر یعنی اردن و سوریه نیز اسیر این ابتکار عمل واقع شدند و در جنگ شکست خوردند. در این جنگ اسرائیل صحرای سینا را از مصر، بلندی‌های جولان را از سوریه و دشت‌های شبعا را از اردن به تصرف درآورد.
از آن زمان تار امروز ، کشورهای عربی و بطور کلی جهان عرب، در مقابل اسرائیل، اعتماد به نفس خود را از دست داده اند و طبیعی است که اکنون، سران کشورهای عربی، خود را پشت ایران پنهان می کنند. لیکن ایران بزودی اعتماد به نفس را به اعراب تزریق خواهد کرد و به آنها عزت خواهد بخشید. چرا که ملت های عرب ، امروز شبیه حاکمان خود نیستند، بلکه بیدار شده اند.
اسرائیل از همین فرمول جاسوس + غافلگیری در حمله به ایران استفاده کرد، به امید اینکه اول اعتماد به نفس ما را نابود و بعد ایران را تبدیل به قطعات کوچک قابل بلع کند. اما وقتی دید خیال خام او تعبیر نشد، ترامپ را وادار به زدن تاسیسات هسته ای ما کرد.امروز ملت ایران دو وظیفه ی تاریخی بعهده دارد: حمایت از نیروهای مسلح ومهمتر از آن، اطاعت از رهبری ، که در حقیقت، اطاعت از خداست.
11:48 - 1 تیر 1404

4 واکنش
234٫4k بازدید



1 پاسخ

در پاسخ به
ابر قدرت جدید به جهان سلام میکند:جمهوری اسلامی ایران🇮🇷🫡🦾