اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

مطالبات پرستاران در ایستگاه انتظار/ مدافعان سلامت از دغدغه‌هایشان می‌گویند

کمبود نیروی پرستاری، نبود معاونت پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی و تبعیض از گلایه‌هایی است که پرستاران مطرح می‌کنند.

مطالبات پرستاران در ایستگاه انتظار/ مدافعان سلامت از دغدغه‌هایشان می‌گویند

خبرگزاری فارس لرستان- نسرین صفربیرانوند، قبل از شیوع بیماری کرونا پرستاران در گمنامی و گرفتاری‌های ریز و درشت اما پرتلاش و دلسوزانه به ارائه مراقبت و خدمت به مردم و مددجویان مشغول بودند، کرونا اما نقش و نام پرستاران را برجسته کرد.

حران کرونا نشان داد که نقش پرستاران در مهار همه‌گیری‌های حیاتی، غیرقابل کتمان و اساسی است.

با این وجود اما آن گونه که شایسته و بایسته بود پرستاران قدر ندیدند و بر صدر ننشستند، کرونا علاوه بر برجسته کردن نقش و نام پرستاران آینه تمام نمای مشکلات و معضلات حرفه پرستاری هم بوده و هست.

پرستاران لرستانی از وضع موجود گلایه‌هایی دارند و بارها و بارها این کرایه‌ها را مطرح کرده‌اند، اما راه به جایی نبرده‌اند.

آنها معتقد هستند: قوانین و قواعد حرفه پرستاری در پیچ و خم دستورات و پاراف‌های اداری و مدیریتی معطل مانده و یا ناقص اعلام و اجرا می‌شوند.

آنها می‌گویند: بعضی از این قوانین یا بطور کلی کنار گذاشته شده‌ و یا بصورت ناقص اجرایی می‌شوند.

مواردی همچون کمبود نیرو، نبود معاونت پرستاری، اجرا نشدن تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری تنها بخشی از مشکلات و مطالبات پرستاران است که مطرح می‌شود.

با وجود نقش مهم پرستاران در نظام سلامت اما این قشر همچنان با مشکلات و چالش‌های ریز و درشت دست و پنجه نرم می‌کنند.

 

نبود معاونت پرستاری در دانشگاه علوم پزشکی

یکی از پرستاران خرم‌آبادی می‌گوید: کرونا نشان داد که با وجود نقش محوری پرستاران در بخش مراقبت و درمان این قشر هنوز به جایگاه واقعی خود در برنامه‌های سازمانی وزارت بهداشت دست نیافته‌اند.

ماشاالله اکبری می‌افزاید: با وجود اینکه حدود یک سوم کادر وزارت بهداشت را پرستاران تشکیل می‌دهند با این حال معاونت پرستاری این وزارتخانه یک شیر بی یال و دم و اشکم است.

وی با اشاره به اینکه معاونت پرستاری وزارت بهداشت بی رنگ و رمق و کم جان و جهش است،‌ عنوان می‌کند:  در دانشگاه‌های علوم پزشکی هنوز معاونت پرستاری وجود ندارد و در عمل و اجرا معاونت پرستاری ابتر و بی اثر شده است.

افزایش حجم کار پرستاران

این پرستار با بیان اینکه روز به روز بر حجم کار پرستاران افزوده و مسئولیت‌های خارج از شرح وظیفه بر دوش پرستاران گذاشته می‌شود، عنوان می‌کند: این موضوع خصوصا در بحث اعتباربخشی و مستند سازی پرستاران را از وظیفه اصلی خود که مراقبت و حمایت از مددجویان است دور کرده و افت کیفیت خدمات پرستاری را به دنبال دارد.

اکبری تصریح می‌کند: کرونا نشان داد که در صورت بیماری و ابتلا جنبه‌های حمایتی ضعیفی برای پرستاران وجود دارد، کارمندان سازمان‌ها و وزارتخانه‌های دیگر که خریدار خدمت پرستاران هستند بهترین و بیشترین حمایت مالی را در بحث درمان و معالجه به کارکنان خود ارائه می‌دهند.

این پرستار بیان می‌کند: پرستاران در صورت بیماری و بستری باید تمام و کمال هزینه‌های سنگین درمان را خودشان پرداخت کنند.

 

عدم اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری

یکی دیگر از پرستاران به اجرا نشدن تعرفه گذاری خدمات پرستاری اشاره می‌کند و می‌گوید: تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که مورد تایید و تاکید همه ارکان قانون‌گذاری و نظارت و اجرا هم است و رهبر معظم انقلاب  بارها بر اجرای آن تاکید داشته‌اند معلوم نیست به چه دلیل بعد از پانزده سال هنوز اجرا نشده است.

سپهوند می‌افزاید: همچنین قانون بهره‌وری که می‌بایست از نظر مالی حامی پرستاران باشد و با شیفت کمتر درآمد بیشتر برای آنها به ارمغان بیاورد عملا در اجرا به ضد پرستاری تبدیل شده است و مجریان با تفسیر دلبخواه خود پرستاران را از مزایای آن محروم کرده‌اند.

استخدام پرستار ناچیز است

وی به کمبود نیروی پرستاری نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: با وجود کمبود نیروی پرستاری و نیز  تعداد زیاد فارغ التحصیلان اما استخدام پرستاران به صورت قطره چکانی و ناچیز است، به جای استخدام پرستاران آنها را در قالب شرکت‌های پیمانکاری و بصورت شرکتی به خدمت می‌گیرند.

سپهوند ادامه می‌دهد: پرستار شرکتی وهن نقش حاکمیتی و حمایتی حرفه پرستاری است، پرستاران ایرانی و لرستانی  بعنوان کارگر شرکت‌های پیمانکاری در دالان‌های دلالی و واسطه‌گری شاهد رفتارها و رویه‌های زننده و نازیبا هستند.

سپهوند‌عدم امنیت جسمی پرستاران را از دیگر مشکلات عنوان می‌کند و می‌گوید:  یکی از مشکلات اصلی پرستاران خصوصا همکاران شاغل در اورژانس‌ها و اورژانس‌های پیش بیمارستانی بحث عدم امنیت جسمی است. 

وی بیان می‌کند: روزی نیست که اخبار تعرض و تهاجم همراه بیماران به پرستاران را نشویم، علاوه بر آن خود مدیران و سازمان‌ها نیز مدام در حال بازخواست و تهدید امنیت روانی پرستاران هستند.

تبعیض در پرداخت‌ها

ایدون دیگر پرستار هم می‌گوید: حقوق پرستاران هنوز به متوسط حقوق سایر کارکنان که شغلشان نه سختی و مرارت‌های حرفه پرستاری را دارد و نه مصایب و مشکلات آن را نرسیده است.

وی بیان می‌کند: پرداخت‌ها در سیستم بهداشت و درمان نماد بارز بی عدالتی و تبعیض است، روز به روز تورم و گرانی افزایش پیدا می‌کند اما کارانه دریافتی پرستاران کاهش و اخیرا به صد هزار تومان در ماه هم رسیده است‌.

این پرستار عنوان می‌کند:  تنها در سیستم تبعیض آمیز وزارت بهداشت و درمان است که صفر تا صد کار را پرستار انجام می‌دهد اما تعرفه و مزد انجام کار را به کس دیگری پرداخت می‌کنند.

او معتقد است:  در ساختار معیوب و مشکلات مزمن بخش بهداشت و درمان پرستاران مسئول و جوابگوی همه مسائل و مشکلات موجود هستند اما در تصمیم گیری‌ها و برنامه‌ریزی ها شرکت داده نمی‌شوند. 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول