اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کردستان

حذف ارز ترجیحی بهترین راهکار برای هدفمندی یارانه هاست

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه دولت با این اقدام در صدد است که یارانه ها را به مصرف کنندگان واقعی پرداخت کند، گفت: بیشتر کالاهایی که تحت تاثیر این موضوع قرار می گیرند در حوزه کشاورزی است.

حذف ارز ترجیحی بهترین راهکار برای هدفمندی یارانه هاست

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، پیمان اسکندری رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان پیش از ظهر امروز در نشست هم اندیشی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اصحاب رسانه که با محور اجرایی شدن طرح حذف ارز ترجیحی برگزار شد، اظهار کرد: کشور ما طی  چند سال اخیر دچار بحران خشکسالی شده و این بحران در تامین و امنیت مواد غذایی و حوزه‌های استراتژیک تاثیر گذاشته است.

وی خاطرنشان کرد: سالانه بطور میانگین در استان کردستان ۸۰۰ هزار تن گندم برداشت می‌شود و این مقدار طی سال گذشته به دلیل خشکسالی به یک سوم کاهش یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: طی سال جاری در اکثر نقاط کشور بحران خشکسالی وجود دارد و شرایط تولید گندم و سایر محصولات در وضعیت مطلوبی قرار ندارد اما کردستان باتوجه به بارندگی‌هایی که اخیرا صورت گرفته وضعیت مطلوب است و پیش‌بینی می‌شود که حدود ۸۰۰ الی ۱۰۰۰ تن گندم خریداری شود.

وی عنوان کرد: پیش‌بینی وزارت جهاد کشاورزی این است که امسال حدود ۴.۵ میلیون تن گندم در سراسر کشور خریداری شود و این در حالی است که نیاز کشور حدود ۱۲میلیون تن است و برهمین اساس امسال نیز باید واردات گندم داشته باشیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اینکه جنگ بین روسیه و اوکراین بازار غلات دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: از آنجا که ۸۰ درصد دانه‌های روغنی جهان در کشور اوکراین و ۳۰ درصد غلات و گندم نیز در دو کشور روسیه و اوکراین تولید می‌شود، بازارهای جهانی تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته و کشورهای تولیدکننده نیز در صدد ذخیره و یا عدم صادرات گندم به سایر کشورها هستند و این امر موجب شده که کشورهای همسایه نگاهی به تولیدات ما در ایران داشته باشند.

به گفته وی، این امر موجب شده که دولت در این شرایط که محدودیت منابع دارد، امسال نرخ خرید گندم را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کند تا پایداری تولید کالای استراتژیک در کشور حفظ شود.

اسکندری با اشاره به مباحث مطرح شده پیرامون حذف ارز ترجیحی اعلام کرد: طبق گفته‌های رییس جمهور، گرانی‌های اخیر مربوط به حذف ارز ترجیحی نیست بلکه مربوط به اصلاح یارانه‌هاست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه دولت با این اقدام در صدد است که یارانه‌ها را به مصرف‌کنندگان واقعی پرداخت کند، گفت: بیشتر کالاهایی که تحت تاثیر این موضوع قرار می گیرند در حوزه کشاورزی است.

اسکندری عنوان کرد: واقعی شدن قیمت محصولات کشاورزی از خروج این محصولات به کشورهای دیگر و همچنین از قاچاق گندم جلوگیری می‌کند.

به گفته اضافه کرد، در حال حاضر قیمت گندم و آرد ما حدود 10 برابر با کشور عراق تفاوت دارد و این مهم موجب سوءاستفاده سودجویان می‌شود، این در حالی است که با واقعی شدن قیمت محصولات کشاورزی تقاضای قاچاق کاهش یافته و رغبت کشاورزان برای تولید نیز افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: وقتی قیمت‌ها واقعی شود، در استانی همچون کردستان که قطب تولید گندم کشور است، تحولی در تولید به وجود می آید و رغبت برای اقتصادی کردن کشاورزی ایجاد می‌شود و کل بخش‌های دیگر نیز تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان صمت استان کردستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ذخیره‌سازی کالاهای اساسی در استان کردستان به جز روغن، به اندازه کافی وجود دارد که این رقم نیز در حال اصلاح شدن است.

 انتهای پیام/2330/71

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول