اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خوزستان

اقدامات زیست محیطی صنایع پتروشیمی ماهشهر مطلوب نیست

سرپرست فرمانداری بندرماهشهر گفت: بررسی‌های انجام شده از 23 پتروشیمی بزرگ منطقه، در بحث مدیریت پسماند حتی به شرایط مطلوب نزدیک نشده و تنها تعداد اندکی از شرکت‌ها به اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند اقدام کرده‌اند که انتطاری بیش از این وجود دارد.

اقدامات زیست محیطی صنایع پتروشیمی ماهشهر مطلوب نیست

فریدون بندری امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در بندرماهشهر اظهار کرد: در این مسئله که صنایع پتروشیمی مستقر در شهرستان ذاتا آلاینده هستند، شکی نیست و ما همواره برای حفظ محیط زیست در تلاش به مجاب کردن مدیران آنها برای رعایت الزامات زیست محیطی هستیم چون گریزی از این مسئله نیست و ما با این مشکلات دست‌و‌پنجه نرم می‌کنیم.

وی افزود: خوشبتانه عمده این واحدهای آلاینده درراستای مسئولیت‌های اجتماعی خود سعی در اخذ استعلامات قانونی برای داشتن عنوان صنعت سبز دارند که لازم به ذکر است، قوانین زیست‌محیطی سختگیرانه‌ای در این زمینه وجود دارد و امیدواریم از این طریق بتوانند بخشی از آلایندگی‌ها را کاهش دهند.

در ارتباط با صنایع آلاینده نگاه بینابینی اما قانونمند داریم

سرپرست فرمانداری بندرماهشهر با بیان اینکه اقدامات زیست محیطی صنایع آلاینده رضایت‌بخش نبوده است عنوان کرد: با وجود اینکه فعالیت‌های شرکت‌های پتروشیمی برای حفظ محیط‌ زیست کافی نبوده، اما به جهت شرایط اقتصادی ویژه و حساس کشور و نقش پررنگ صنایع پتروشیمی در ارزآوری برای نظام، ما در ارتباط با صنایع نگاه بینابینی اما قانون‌مند داریم که این بدان معنا نیست صنایع آلاینده تلاشی برای کاهش آلایندگی خود نداشته باشند، چرا که کاملا رصد می‌شوند.

بندری در بخش دیگری از صحبت‌های خود به وظیفه مهم شهرداری‌های شهرستان برای دریافت عوارض آلایندگی از صنایع پتروشیمی اشاره کرد و گفت: موضوع لزوم پرداخت عوارض آلایندگی صنایع پتروشیمی به شهرستان که تاثیرات مخرب آنها بر آب، هوا و خاک شهرستان قابل انکار نیست، بخش دیگر این ماجرا است، از این رو ضرورت تلاش‌های شهرداری برای دریافت این مبالغ را دوچندان است.

شهرداری‌ها در مذاکره با مدیران صنایع پروژه‌های علمی و پژوهشی ارائه دهند

وی ادامه داد: بنابراین انتظار می‌رود، شهرداری و شورای شهر شهرستان طی پروژه‌های علمی و پژوهشی با کمک دانشگاه‌های مطرح کشور و تهیه اطلاعات کارشناسی و قابل استناد، مذاکرات قوی و موثری با مدیران صنایع برای دریافت این عوارض آلایندگی داشته باشند تا بتوان از محل این اعتبارات امکاناتی را برای مردم فراهم کرد و قدری از آلایندگی ایجاد شده را جبران کرد.

سرپرست فرمانداری بندرماهشهر با تاکید بر لزوم اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند از سوی صنایع آلاینده خاطرنشان کرد: متاسفانه بررسی‌های انجام شده از صنایع آلاینده منطقه، در بحث مدیریت پسماند حتی به شرایط مطلوب نزدیک نشده و  تنها تعداد اندکی از شرکت‌ها به اجرای پروژه‌های مدیریت پسماند اقدام کرده‌اند. به عنوان مثال یک واحد کلرآلکانی پتروشیمی بندرامام  که به شدت آلاینده بود را اخیرا موفق به تعطیلی آن شدیم اما از طرفی برخی شرکت‌ها از جمله پتروشیمی مارون اهتنمام قابل ملاحظه‌ای در این زمینه داشته است.

بندری اضافه کرد: بحث ایجاد آلایندگی تنها متوجه 23 پتروشیمی اصلی منطقه نیست بلکه شرکت‌های کوچکی نیز مستقر هستند و آلاینده محسوب می‌شوند، بدون شک تمامی این موارد  به صورت فصلی  پایش و رصد می‌شوند و برخوردهای لازم خواهد شد.

وی در ادامه به تلاش برخی صنایع آلاینده برای دور زدن قانون اشاره کرد و گفت: در مواردی نیز با وجود تخلف‌های ثبت شده اما شرکت‌ها سعی در دور زدن قانون داشتند، اخیر یک شرکت بزرگ و یک شرکت کوچک به مراجع قضایی معرفی شدند و برخورد جدی  با آنها خواهد شد.

سرپرست فرمانداری بندرماهشهر در پایان تاکید کرد: مسئله مهم دیگری که از نگاه ما و قانون دور نیست، سایت ضدعفونی کامیون‌های حمل مواد شیمیایی در بندرامام است که روزانه بیش از یک هزار و 500 کامیون در این محل تردد می‌کنند اما متاسفانه الزامات زیست محیطی را رعایت نمی کنند و باعث بروز مشکلاتی شده‌اند،  این مورد نیز در حال پیگیری است.

انتهای پیام/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول