اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خوزستان

کلاف سردرگم خصوصی سازی بیمارستان نفت بندرماهشهر

خصوصی سازی بیمارستان نفت ماهشهر، موضوعی است که از سال ۹۵ مطرح بود و از آن زمان تاکنون با وجود اعتراضات گسترده مردم، مسئولین، کادر درمان و ائمه جمعه، همچنان بلاتکلیف است‌.

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرماهشهر، خصوصی سازی بیمارستان نفت بندرماهشهر، موضوعی است که از سال ۹۵ مطرح بوده و از آن زمان تاکنون با وجود اعتراضات گسترده مردم، مسئولین، کادر درمان و ائمه جمعه، همچنان بلاتکلیف مانده است‌.

ناصر امیرپور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرماهشهر در رابطه با خصوصی سازی بیمارستان نفت این شهرستان اظهار داشت: این موضوع از ۵ سال پیش مطرح  و در سال ۹۵ با جدیت بیشتری پیگیری  شد، چرا که بعد از خصوصی شدن شرکت‌های پتروشیمی و کم شدن جمعیت خدمات گیرنده، ادامه کار این بیمارستان به روش سابق مقرون به صرفه نبود و راه کار خصوصی سازی این بیمارستان ارائه شد.

وی افزود: به دنبال این موضوع وظیفه تقبل هزینه های درمان از وزارت نفت ساقط، و این وظیفه به بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز محول شد.

خصوصی سازی بیمارستان، تعرفه‌های درمان را برای مردم منطقه ۵ برابر می‌کند

رئیس بیمارستان نفت بندرماهشهر در ادامه به مصوبات موجود در رابطه با این موضوع اشاره کرد و گفت: از این رو در سال ۹۵ از سوی شورای معاونین وزرات کشور بحث خصوصی سازی این بیمارستان مطرح شد که از همان ابتدا با اعتراضاتی از سوی مردم، مسوولین امنیتی و سیاسی، ائمه جمعه و کادر درمانی آن همراه شد،چرا که در صورت تحقق این موضوع، هزینه های درمان برای مردم منطقه که بعضا از امکانات کمی برخوردارند، ۴ تا ۵ برابر می‌شد و توان پرداخت هزینه‌ها را نداشتند.

امیرپور اضافه کرد:، این درحالی است که بحث درمان از اصل ۴۴ خارج شده است و هیچ مقامی نمی تواند در این رابطه اقدامی کند، بنابراین در سال ۹۸ دیوان عدالت اداری و بیت رهبری به این موضوع ورود کردند و تا اطلاع ثانوی و انجام بررسی های بحث خصوصی سازی بیمارستان را لغو کردند.

بیت رهبری خواستار ارائه خدمات ارزان و با کیفیت به مردم منطقه شد

این مسئول با اشاره به ورود بازرسان بیت رهبری به مسئله خصوصی سازی این بیمارستان عنوان کرد: به دنبال اعتراض ائمه جمعه شهرستان؛ بازرسی بیت رهبری رای را به این عنوان خطاب به وزیر صادر کرد که این موضوع باید به گونه ای انجام شود که خدمات ارزان و با کیفیت به مردم شهرستان به ویژه مناطق محروم و حاشیه‌ای آن ارائه شود.

بلاتکلیفی بیش از ۳۵۰ نفر از کارکنان بیمارستان نفت بندرماهشهر

وی با ابراز نگرانی از تعدیل نیروی انسانی در جریان خصوصی سازی بیمارستان اضافه کرد: موضوع دیگری که با خصوصی شدن این بیمارستان طبق شواهد مشابه در  هپکو و هفت تپه وجود دارد؛ تعدیل نیرو است که موجب می‌شود تعداد ۲۵۰ نفر از کارکنان رسمی و ۹۹ نفر از کارکنان قراردادی نفت  بلاتکلیف بمانند، چرا که ابلاغ شده است با نهایی شدن خصوصی سازی بیمارستان، قادر به ادامه فعالیت نیستند و به کارگیری نیروی‌های رسمی در بخش خصوصی خلاف قانون قلمداد می شود.


امیرپور خاطرنشان کرد: البته نمی توان با قطعیت گفت که خصوصی سازی این بیمارستان موضوع ناگواری است، به هر حال بخش خصوصی خارج از محدودیت های دولتی قادر به تامین تجهیزات پیشرفته بیشتری است، اما در زمانی که بخش خصوصی از محل اعتبار سرانه درمان قادر به این کار است، شرکت‌های پتروشیمی نیز می توانند بدون واسطه و با دریافت این سرانه و یا در قالب مسئولیت های اجتماعی به تجهیز این بیمارستان بپردازند و دیگر با مسائل اینچنینی مواجه نشویم.

لزوم پشتیبانی صنایع پتروشیمی از هزینه های درمان مردم منطقه

وی افزود: بیمارستان که یک سازمان خدماتی است و رسالت سودآوری ندارد می تواند با پشتیبانی صنایع پتروشیمی و بدون نیاز به شرکت ثالث که به دنبال تعدیل نیرو و تعدیل هزینه‌ها خواهد بود، به فعالیت خود ادامه دهد.

رئیس بیمارستان نفت بندرماهشهر در پایان اظهار داشت: تمامی این مسائل در شرایطی است که بیمارستان نفت یک بیمارستان دولتی و غیردانشگاهی هست و شرکت طب صنعت به عنوان بخش خصوصی در این موضوع ورود کرده است، تا به حال برای خصوصی سازی کردن آن به لحاظ  قانونی موفق به اخذ مجوز از دانشگاه علوم پزشکی نشده است، این رو انتظار می رود در این رابطه چاره اندیشی شود.

مدیریت بیمارستان نفت ماهشهر کماکان دولتی است

حبیب فاضلیان مسئول آزمایشگاه بیمارستان نفت بندرماهشهر و نماینده کارکنان بیمارستان در این رابطه به خبرنگار فارس گفت: متاسفانه با وجود اینکه بیمارستان نفت بندرماهشهر کماکان یک بیمارستان دولتی است، اما در رسانه ها شاهد اخباری از تدوام مدیریت یک شرکت خصوصی به نام طب صنعت بندرماهشهر در این بیمارستان هستیم، این در حالی است که این شرکت به عنوان پشتیبان تنها به ارائه خدمات مشغول است‌.

وی افزود: بنابراین شایسته نیست که زحمات همکاران دولتی ما در بیمارستان که طبق ارزیابی‌های انجام شده در زمان شیوع بیماری کرونا، در کشور رتبه قابل توجه ای داشته به نام یک شرکت خدمات ثبت شود و خلاف واقعیت، بیانات رهبری مبنی برای ادامه فعالیت و گسترش خدمات این بیمارستان به مردم منطقه به ویژه روستاییان نیز به این شرکت خصوصی معطوف کنند.

تعهد بخش خصوصی برای ارائه خدمات ارزان یک تناقض بزرگ است

فاضلیان خاطرنشان کرد: حال این شرکت خصوصی در واکنش به نامه رهبری مدعی است می تواند تعهد بدهد که نسبت به ارائه خدمات ارزان به مردم منطقه اقدام کند، اما این موضوع یک تناقض بزرگ است و بر اساس تجربه ثابت شده است که شرکت های خصوصی مسلما به دنبال سودآوری خود هستند.

وی با ابراز نگرانی از کاهش خدمات این بیمارستان به مردم بومی منطقه در پی تحقق خصوصی سازی عنوان کرد: در تاریخ ۹۵/۱/۳۰  در شصتمین جلسه شورای معاونین وزارت نفت مصوب کردند که در مناطقی همچون بندرماهشهر؛ گچساران، آبادان و مسجد سلیمان ضرورت دارد نسبت به کاهش خدمات به مردم بومی جلوگیری شود و در آبادان و بندرماهشهر تنها در موارد اضطرار خدمات درمانی به مردم بومی پذیرش شود‌.

خصوصی سازی مانع از ارائه خدمات به مردم بومی منطقه می‌شود

وی متذکر شد:  همین مسئله دلیل محکم و کافی است که مسئولین مانع از خصوصی سازی این بیمارستان و ارائه خدمات تنها به خانواده های پرسنل نفت شوند‌.

 

مسئول آزمایشگاه بیمارستان نفت ماهشهر در ادامه به مصوبه هیئت دولت در این رابطه اشاره کرد و گفت: در تاریخ ۹۶/۱۱/۹ مصوبه ای در هیئت دولت نهایی شد که سازمان بهداشت و درمان نفت کشور از شمول خصوصی سازی مستثنی و خارج می شود، به این معناست که تمامی مصوبات شوراهای زیر مجموعه لغو است.


وی اضافه کرد: در بند دیگر این مصوبه آمده است که به دنبال خصوصی سازی شرکت های پتروشیمی، بیمارستان نفت بندر ماهشهر نیز خصوصی شده و پرسنل آن نیز مشمول خصوصی سازی شود که این موضوع کاملا از لحاظ حقوقی دارای اشکال است.


فاضلیان در ادامه به مالکیت ساختمان بیمارستان اشاره کرد و گفت: موضوع دیگری که مطرح است بحث مالکیت ساختمان بیمارستان به پتروشیمی بندرامام از همان ابتدای طرح شدن خصوصی سازی بیمارستان است که طبق بررسی های انجام شده از سوی بازرسان بیت رهبری، این موضوع خلاف واقعیت است و این بحث در سال ۹۷ مطرح بوده که تلاش شده در رایزنی با شرکت ملی صنایع پتروشیمی، این ساختمان خریداری شود که این موضوع نمی تواند دلیلی بر مداخله این پتروشیمی درمدیریت بیمارستان باشد، آن هم در زمانی مدعی دریافت اجاره بها هستند که خدمات مناسب و فراتر از تعهدات انجام شده، از این بیمارستان دریافت کرده اند.

 

پشت جریان خصوصی سازی بیمارستان نفت بندرماهشهر یک مافیای بزرگ است

نماینده کارکنان بیمارستان نفت ماهشهر در پایان بیان کرد: واقعا با همه این تفاسیر جای سوال است که چرا این اندازه بر خصوصی سازی این بیمارستان اصرار ورزیده می شود، مشخص است که یک مافیای بزرگی پشت این جریان است؛ همان مافیایی که در بیمارستان‌های میلاد تهران، کرج اصفهان، اهواز و هیئت مدیره شرکت طب صنعت اعمال نفوذ کرده است؛ به عنوان مثال در بیمارستان میلاد اهواز در طول یک شب ۸۰ نفر تعدیل و از کار بیکار شدند، از این رو باید آگاهانه به این مسئله نگاه شود و اجازه ندهیم حقوق مردم پایمال شود.

به گزارش خبرگزاری فارس، تلاش‌های مکرر خبرنگار فارس برای مصاحبه با عالی‌ترین نماینده دولت در شهرستان در رابطه با تبعات خصوصی سازی بیمارستان نفت ماهشهر بی پاسخ ماند.

ائمه جمعه منطقه نیز در نامه‌ای در سال 95 مخالفت خود را با این موضوع اعلام و خواستار جلوگیری از خصوصی شدن این بیمارستان برای کاهش هزینه‌های مردم شدند.

همچنین حجت‌الاسلام سید سلمان هاشمی امام جمعه شهرک طالقانی در خطبه‌های نماز جمعه 20 اردیبهشت‌ماه امسال اعلام کرد که براساس اطلاعات رسیده به او پس از خصوصی شدن بیمارستان، یک سوم نیروها تعدیل می‌شوند و افزایش هزینه تعرفه‌ها اعمال می‌شود که خارج از توان شهروندان است.

نمایندگان مردم ماهشهر در مجلس نهم و دهم  نیز در نامه‌هایی جداگانه به وزیر نفت خواستار ممانعت وی از خصوصی شدن این بیمارستان به دلیل وضعیت فعلی مردم و حوادث ناشی از کار در پتروشیمی‌ها شدند.

غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان نیز در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت کشور در سال 96 درخواست تجدیدنظر و دقت در تصمیم‌گیری در این باره را کرد.

همچنین سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز به ریاست سازمان خصوصی‌سازی و وزیر اسبق بهداشت در سال گذشته مکاتبه‌ای انجام داد و درخواست کرد با توجه به احتمال وقوع خطر در منطقه به دلیل حضور صنایع بزرگ در این تصمیم‌گیری دقت صورت گیرد.

حال باید دید با وجود اعتراض گسترده مردم، ائمه جمعه و نمایندگان مردم در دوره نهم و دهم مجلس شورای اسلامی و همچنین تجمعات چندباره کارکنان بیمارستان، چه سرنوشتی در انتظار این مرکز درمانی است، آیا صنایع پتروشیمی در راستای مسئولیت های اجتماعی خود بدون توجه به سودآوری بخش خصوصی در یک سازمان خدماتی، خود به کمک مردم منطقه و پرسنل خود برای ارائه خدمات درمانی خواهند آمد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول