به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، ظهر امروز هادی محمدپور، سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جاجرم، در گفتوگو با رسانهها هدف از برگزاری جشنواره قلیفچال را آشنایی مردم با غذاهای بومی و محلی عنوان و اظهار کرد: در این جشنواره که با مشارکت فرمانداری، شهرداری، ورزشوجوانان، فرهنگوارشاد اسلامی، هلالاحمر و ... برگزار و ۴۵ دیگ برای پخت این غذای محلی داوری شدند.
وی گفت: قلیفچال یکی از غذاهای سنتی گرمه و جاجرم است که سابقه طولانی در فرهنگ مردم دارد و چوپانها و گله دارانی که مدتهای زیادی مجبور به ماندن در بیابان بودند، طبخ میکردند و طریقه طبخ و مواد به کار رفته در قلیف چال متناسب با نوع زندگی منطقه بوده است و به مرور تبدیل به یکی از خوراکهای مرسوم در این منطقه شده است.
سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جاجرم افزود: قلیفچال در لهجه جاجرمی به معنی دیگی است که با محتویاتش درون چالهای گذاشته شود تا کمکم پخته شود و این غذای محلی هنوز به ثبت ملی نرسیده است، اما مقدمات و مستندات آن در حال آماده شدن برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی قرار دارد.
وی تاکید کرد: این جشنواره پنجشنبه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۱ از ساعت ۱۸ الی ۲۲ در پارک لاله شهرستان جاجرم برگزار شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی جاجرم گفت: برپایی نمایشگاه صنایعدستی و توانمندیهای شهرستان، نمایش هنرهای رزمی بانوان و اجرای ورزشهای زورخانهای از دیگر برنامه های این جشنواره بود.
انتهای پیام/س