اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

پایتخت زغالی ایران در حال تبدیل شدن به قطب معدنی و صنعتی خراسان‌جنوبی

پایتخت معدنی و زغال ایران زمین به واسطه بهره‌برداری از معادن، ایجاد صنایع معدنی و زنجیره های مرتبط در حال تبدیل شدن به قطب معدنی و صنعتی خراسان‌جنوبی است.

پایتخت زغالی ایران در حال تبدیل شدن به قطب معدنی و صنعتی خراسان‌جنوبی

خبرگزاری فارس- خراسان جنوبی؛ مقام اولی تعدد معادن، مواد معدنی و اشتغال زایی را در خراسان جنوبی یا همان عسلویه معدنی شرق کشور را این نقطه از استان یعنی طبس یا همان بهشت زمین شناسان و پایتخت معدنی ایران زمین از آن کرده است به همین واسطه بهره برداری از معادن، ایجاد صنایع معدنی و زنجیره های مرتبط به آن به طور حتم باید در افق توسعه این قطب زغال ایران زمین قرار گیرد.

این اتفاق هم افتاده و طبس به عنوان قطب زغال ایران زمین در حال تبدیل شدن به شهرستان معدنی و صنعتی خراسان جنوبی‌ست حالا باید دید برای تسهیل و تبدیل شدن به قطب معدنی و صنعتی در طبس چه برنامه و افقی تدوین شده است به همین واسطه با  محمود زارع نیا، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس همکلام شدیم.

۴ برابر شدن سرمایه گذاری معدنی

به گفته وی در شهرستان طبس ۱۸۵ پروانه بهره برداری معدن سال ۱۴۰۲ در این شهرستان صادر شد که حجم سرمایه گذاری آن در مقایسه با سال گذشته ۴ برابر است.

وی با بیان این که بیشترین مواد معدنی مهم طبس زغالسنگ از نوع کک شو و حرارتی یا همان آنتراسیت است افزود: بیشتر معادن زغالسنگ کک در منطقه پروده و آنتراسیت در ناحیه مزینو قرار دارد.

وی به مقام اولی طبس از نظر تعدد معادن، مواد و اشتغال زایی در خراسان جنوبی اشاره کرد و ادامه داد: این شهرستان دارای ۳۴ معدن زغالسنگ فعال است که سال گذشته ۳ میلیون تن زغالسنگ از این معادن استخراج شد.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس اولویت وزارت و سازمان صمت را نیز فرآوری و تکمیل زنجیره ارزش افزوده معدنی این شهرستان دانست و اضافه کرد: اکنون این شهرستان در چرخه فرآوری مواد معدنی ۷ کارخانه زغال شویی و کنسانتره زغالسنگ دارد که ظرفیت اسمی بسیار خوبی برای فراوری مواد اولیه زغالسنگ استخراجی به حساب می‌آید.

بعلاوه هر چه بتوانیم زنجیره ارزش افزوده معدنی را در شهرستان و استان تکمیل کنیم بهره وری بیشتری برای طبس و خراسان جنوبی ایجاد خواهیم کرد.

همچنین این موضوع را باید در نظر داشته باشیم که زغالسنگ تنها از حیث استانی و شهرستانی مورد توجه نیست بلکه از حیث ملی نیز صنعت فولاد کشور وابسته به این ماده معدنی است و همه فرآوری آن سبب می شود تا بتوانیم علاوه بر ارزش افزوده بالا از خروج ارز به سبب واردات آن نیز جلوگیری کنیم.

تولید کک به ۴۵۰ هزار تن رسید

 زارع نیا به فعال شدن باتری های ۳و۴ و ۵و۶ کارخانه کک طبس طی دو سال اخیر اشاره کرد و ادامه داد: با ورود این باتری ها به چرخه تولید ظرفیت اسمی تولید کک در طبس به ۴۵۰ هزارتن رسید و تولید کک امسال به واسطه راه اندازی باتری های جدید در مقایسه با سال گذشته ۶۴ درصد افزایش یافت که این افزایش تولید صرفه جویی حدود ۱۰ میلیون دلاری برای کشور در پی داشت.

این مقام مسوول در ادامه از معادن زغالسنگ طبس به عنوان یک شاخص اقتصادی خراسان جنوبی یاد و تصریح کرد: آن چه می تواند ارتقاء دهنده این شاخص اقتصادی باشد توسعه زیرساخت هاست چرا که مشخص است در صورتی که زیرساخت ها ناقص باشد یا به کندی صورت گیرد هزینه های استخراج بالا می رود.

پروژه های شاخص زیرساختی معدنی

زارع نیا با بیان این که زیرساخت ها توسط ایمیدرو در منطقه زغالی طبس در حال تامین است افزود: احداث بزرگترین پایگاه امداد و نجات کشور در مجاروت معادن پروده ۴، احداث پست ۱۳۲ کیلو ولت دیهوک، پروژه آبرسانی، احداث جاده انتهای پروده با اعتبار ۲۶۰ میلیارد تومان از جمله پروژه های شاخص زیرساختی در منطقه پروده است.

  رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس با اشاره به این که همه اولویت ها بر در دستور کار قرار گرفتن طرح ها و پروژه هایی ست که بیشترین ارزش اقتصادی را در چه حوزه معادن زغالسنگ و چه دیگر معادن دارند تصریح کرد: طبس علاوه براین که ۷۶ درصد زغالسنگ کشور را داراست دارای معادن با ارزش دیگری چون فلورین، خاک نسوز، کاولن، فلدسپات و ... نیز است که منطقه رباط خان طبس با بیش از ۳۳ پروانه معدنی یکی از قطب های خاک نسور کشور به حساب می آید و عمده مواد اولیه کارخانه های کاشی و سرامیک از این معادن تامین می شود.

به گفته زارع نیا واحدهای فراوری دیگر مواد معدنی این شهرستان از جمله کنسانتره آهن و... نیز جزو پروژه های مهمی است که در زمینه زنجیره ارزش افزوده در دستور کار قرار دارد.

این مقام مسوول در ادامه گریزی هم به سند چشم انداز توسعه طبس زد و ادامه داد: براساس این سند چشم انداز، اولویت با صنایع معدنی است که احداث کارخانه کک و نیروگاه حرارتی از جمله این اولویت ها به حساب می آید.

علاوه براین با توجه به طرح جامع زغالسنگ کشور و این که ۷۶ درصد این ماده معدنی در طبس وجود دارد به طبع باید همه سرمایه گذاری ها و توسعه در این شهرستان باشد که فولاد کشور به اهداف و چشم اندازش دست یابد.

اشتغال زایی ۹ هزار نفری معدنی

به گفته زارع نیا هم اکنون ۹ هزار نفر در بخش معدنی طبس مشغول به کارند و با طرح های توسعه ای که در دست اقدام است ۳ تا ۴ هزار نفر دیگر نیز به این ظرفیت باید افزوده شود به همین واسطه طبس با کمبود نیروی انسانی در حوزه معدن مواجه است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس در ادامه به موقعیت گردشگری و شرکت های معدنی این شهرستان اشاره کرد و گفت: در این شهرستان واحدهای صنفی مختلفی وجود دراد و اکنون ۱۳ اتحادیه صنفی در طبس در حال فعالیت هستند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول