اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

هیچ؛ سهم فرآوری «شیر شتر» در خراسان‌جنوبی/ ۵۰۰ نفر شتر شیری از کنیا وارد می‌شود

خراسان‌جنوبی دومین استان کشور در جمعیت شتر است که استفاده از ظرفیت‌های این نعمت الهی مغفول مانده و هیچ جایگاهی برای فرآوری شیر شتر وجود ندارد.

هیچ؛ سهم فرآوری «شیر شتر» در خراسان‌جنوبی/ ۵۰۰ نفر شتر شیری از کنیا وارد می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، خراسان‌جنوبی دومین استان کشور در جمعیت شتر است که استفاده از ظرفیت‌های این نعمت الهی مغفول مانده و هیچ جایگاهی برای فرآوری شیر شتر وجود ندارد.

در خراسان‌جنوبی با دارا بودن ۲۹ هزار و ۸۰۰ نفر شتر به‌طور متوسط سالانه ۳۰ تن کرک و پشم از آن حاصل می‌شود، اما کمتر کسانی پیدا می‌شوند که از این محصول، وسایل قابل استفاده‌ای تولید کنند.

نهبندان پیشرو در پرورش شتر

نهبندان با ۱۰ هزار نفر شتر رتبه اول و پس از آن شهرستان‌های طبس، خوسف؛ بشرویه و سرایان به ترتیب پیشرو در پرورش شتر هستند.

در حالی که شترداری یک صنعت سودمند تلقی شده و از گوشت، پوست، پشم و شیر این حیوان می‌توان بهره زیادی برد، در خراسان‌جنوبی هیچ جایگاهی برای فرآوری شیر شتر وجود نداشته و شترداران شیر را به‌صورت فله‌ای و با سختی فراوان به فروش می‌رسانند و نبود بازار فروش گوشت، پشم و محصولات جانبی شتر از دیگر مشکلات پرورش‌دهندگان شتر است.

شیر شتر؛ مفید برای دیابتی‌ها

یکی از نکاتی که در مورد شیر شتر بسیار حائز اهمیت بوده شیر آن است که 10 برابر شیر گاو کلسیم، فسفر و آهن خاصیت داشته و از همه مهم‌تر انسولینی که در شیر شتر موجود است برای درمان دیابت مفید است، علاوه بر اینن شیر شتر تأثیرات زیادی برای درمان هپاتیت و سل داشته و برای مداوای بسیاری از امراض صعب‌العلاج مفید است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی در این راستا در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: ۳۰ هزار نفر شتر در استان وجود دارد که به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای احداث کارخانه هستیم، اما تا این لحظه به مرحله عملیاتی نرسیده است.

فعالیت 23 واحد پرورش شتر در خراسان‌جنوبی

محمود اشرفی‌گل با بیان اینکه در خراسان‌جنوبی ۲۳ واحد پرورش صنعتی و نیمه‌صنعتی شتر وجود دارد که ۲ هزار نفر شتر را پرورش می‌دهند افزود: بقیه شتر‌ها به‌صورت سنتی پرورش داده می‌شوند که با توجه به ممیزی مراتع این روش منسوخ شده و باید دامداران به پرورش صنعتی این دام روی بیاورند.

تنها یک هشتم ظرفیت فعال است

وی افزود: 8 هزار تن پتانسیل تولید شیر شتر در استان داریم، اما از این مقدار تنها هزار تن شیر شتر سالیانه وارد بازار می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر دنبال تشویق سرمایه‌گذاران برای احداث کارخانه فرآوری شیر شتر هستیم، تصریح کرد: تعدادی سرمایه‌گذار نیز مراجعه کردند و پیگیر کار‌های مقدماتی و دریافت مجوز هستند.

2 سرمایه‌گذار خارجی مجوز گرفتند

اشرفی‌گل با بیان اینکه شیر شتر به دلیل خواصی که دارد باید به‌عنوان شیر خشک صادر شود بیان داشت: تاکنون 2 سرمایه‌گذار از کشور آلمان و شهرستان سربیشه مجوز احداث کارخانه شیر خشک شتر در نهبندان را گرفته‌اند.

وی افزود: مجوز‌های کارخانه شیر خشک شتر توسط این سرمایه‌گذاران گرفته شده و در حال حاضر در حال وارد کردن ۵۰۰ شتر شیری از کنیا هستند، چراکه در استان بیشتر شتر‌های گوشتی داریم و شتر‌های شیری از کشور‌های آفریقایی و پاکستان وارد می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی اضافه کرد: همچنین مجوز کشتارگاه شتر هم داده شده، اما به دلیل مشکلات مالی هنوز کاری انجام نشده است.

نبود کشتارگاه؛ عامل زنده‌فروشی شتر به دیگر شهرستان‌ها

اشرفی‌گل ادامه می‌دهد: شتر یکی از ظرفیت‌های استان است که به دلیل نبود کشتارگاه به‌صورت زنده از استان خارج و به استان‌های تهران، اصفهان، کرمان، یزد، خراسان رضوی، سمنان و قم ارسال می‌شود

وی بیان داشت: در بحث اعطای تسهیلات محدودیت نداریم، اما مسئله شیر شتر آن‌گونه که باید در جامعه جا نیفتاده است.

انتهای پیام/3403/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول