اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمان

ابتلای قطعی ۲ بیمار به تب کریمه‌کنگو در سیرجان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سیرجان گفت: مبتلایان قطعی تب کریمه‌کنگو در سیرجان به 2 نفر افزایش یافت.

ابتلای قطعی ۲ بیمار به تب کریمه‌کنگو در سیرجان

 محمد موقری‌پور معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: طی دو روز گذشته یک مورد بیمار تب کریمه‌کنگو در شهرستان شناسایی و امروز هم مورد دوم ابتلای قطعی به تب کریمه‌کنگو شناسایی و در بیمارستان بستری شدند.

وی افزود: این بیماری مشترک بین دام و انسان یک بیماری ویروسی است که در فصول گرم بهار و تابستان به دلیل ازدیاد جمعیت کنه‌ها شیوع پیدا می‌کند و نشخوارکنندگان اهلی با توجه به ارتباطات با جامعه روستایی و عشایر مهمترین انتقال دهنده این بیماری به افراد در معرض ابتلا هستند. 

موقری عنوان کرد: دامداران، چوبداران، قصابان و سلاخان و کارکنان دامپزشکی و کادر درمان در ارتباط با بیماران تب کریمه‌کنگو در معرض ابتلا به این بیماری هستند که علایم آن تب، درد مفاصل، خونریزی زیرپوستی و خونریزی عمومی است.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان با تاکید بر لزوم ذبح دام فقط در کشتارگاه‌ها گفت: خرید دام نیز باید از مراکز مجاز عرضه دام باشد زیرا این مراکز تحت نظر دامپزشکی خواهند بود.

موقری با اشاره به نزدیکی به ایام عید سعید قربان و انجام سنت قربانی کردن گوسفند گفت: به هیچ عنوان نباید دام را در منازل و معابر عمومی ذبح کرد

وی افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و همچنین خونابه‌ها نیز به طریق بهداشتی دفع کنند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی سیرجان گفت: اگر مبتلایان به این بیماری شناسایی نشده و یا تحت درمان قرار نگیرند احتمال مرگ و میر تا درصد بالایی را دارند و باید این بیماری را جدی گرفت و در صورت مشاهده یا علائم فورا به مراکز درمانی مراجعه کرد.

موقری تاکید کرد: گوشت دام ذبح شده باید حداقل برای ۲۴ ساعت در دمای 4 درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای 4 درجه سانتی‌‌گراد مصرف شود و مردم از مصرف جگر خام نیز خودداری کنند.

وی گفت: یکی از راه‌های پیشگیری از شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه‌کنگو برنامه‌ریزی مدون در سمپاشی مکان انتقال و محل نگهداری دام‌ها است.

انتهای پیام/۸۰۰۱۵

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول