پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با بیان اینکه بیماریهای تنفسی یکی از شایعترین بیماریها در فصلهای سرد سال است و موثرترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به آن تقویت سیستم ایمنی بدن است، اظهار کرد: با شروع فصل سرما شیوع بیماریهای ویروسی شایع میشود که شناخته شدهترین آن آنفلوآنزا است که در کشور و استان اصفهان ما هم با آغاز فصل پاییز این بیماری به صورت اپیدمی در گروههای سنی مختلف به خصوص کودکان درآمده است.
وی با تأکید بر اینکه بهترین راه پیشگیری از آنفلوآنزا شستن مرتب دستها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است، افزود: اگر دچار این بیماری شدید برای بهبودی هر چه سریعتر این بیماری استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت توصیههای تغذیهای میتوانید سریعتر این بیماری را پشت سر بگذارید.
عقدک تصریح کرد: در ارتباط با آنفلوآنزا، کرونا و کلیه بیماریهای تنفسی رایج فرد بیمار باید مداخلاتی انجام دهد تا سیستم ایمنی بدنش قوی شود.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: فردی که تغذیه مناسب داشته باشد و بتواند آب، املاح و ویتامین کافی مصرف کند، سیستم ایمنی قویتری دارد پس احتمال ابتلا به آنفلوآنزا و کرونا در او کمتر است و اگر مبتلا هم شود با شدت کمتری مبتلا میشود و در زمان کوتاهتر حالش بهتر میشود.
زیاد آب بخورید
وی با اشاره به مراقبتها تغذیهای در زمان بیماری گفت: تأمین آب آشامیدنی سالم به میزان کامل و بهتر است آب ولرم بخورد، دوم میوه و سبزی برای بزرگسالان به میزان ۵ تا ۶ سهم استفاده کند چون آب بدن، ویتامینها و هم املاح مورد نیاز بدن را تأمین میکند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه به دلیل تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه میشود که این امر میتواند بهبودی را به تعویق بیندازد، اضافه کرد: در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوههای طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیموشیرین و آب هویج مصرف کنید، البته توجه کنید اگر دچار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید.
خوردن غذای مقوی
وی با تأکید بر مصرف پروتئینها مانند گوشت سفید و قرمز و حبوبات عنوان کرد: بهترین غذاها در این شرایط سوپ به خصوص سوپ مرغ و گوشت است، سوپ مرغ به طور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود.
عقدک ادامه داد: آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیتها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است، مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین میکند و همچنین دارای ویتامین A به دلیل وجود هویج و ویتامین C به دلیل وجود کرفس و پیاز و است و توصیه میشود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر مصرف مصرف ویتامین A و C گفت: میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است، این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی به ویژه در هنگام بیماری است، لیموشیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
وی تأکید کرد: در این دوران از نوشیدنیهای حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید، این نوع نوشیدنیها دیورتیک بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و میتواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را افزایش دهند.
خوردن صبحانه و مصرف پروتئین
عقدک با بیان اینکه به دلیل تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی به منظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید، افزود: تخممرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام و گردو انتخابهای خوبی برای این وعده هستند، اگر اشتها ندارید که سه وعده غذایی را میل کنید، حتماً تعداد وعدههای غذایی را زیاد مثلاً به ۶ تا ۷ وعده ولی با حجم کم مصرف کنید.
عسل را فراموش نکنید
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: عسل به دلیل وجود آنتی باکتریالهای طبیعی میتواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد، اگر دچار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویهها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید.
مکمل ویتامین D مصرف کنید
وی با بیان اینکه ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد، بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید، عنوان کرد: به یاد داشته باشید همه افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند، همچنین از مکمل روی استفاده کنید چرا که مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی میشود بنابراین توصیه میشود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.
عقدک با تأکید بر اینکه رعایت بهداشت فردی، داشتن استراحت و خواب کافی، انجام فعالیت ورزشی، دوری از استرس و تغذیه کافی برای افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت، در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا بسیار کمک کننده است، ادامه داد: توصیه میشود در ایام بیماری هوای خانه مرطوب نگه داشته شود و فرد بیمار بخور دهد و لباس گرم بپوشد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر زدن ماسک، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، شستوشوی دستها و وجود تهویه در فضاهای سرپوشیده، بیان کرد: افراد بالای ۵ سال حتماً واکسن کرونا را تزیرق کنند و کسانی که در معرض خطر هستند شامل افراد زیر ۵ سال، بالای ۶۵ سال، زنان باردار و کسانی که بیماری زمینهای دارند، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ع/