به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، علی محلوجی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آران و بیدگل با اشاره به برداشت پسته از زمینهای تحت کشت این محصول، اظهار داشت: از ۱۱ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیر کشت پسته در استان اصفهان ۴ هزار و ۳۰۰ هکتار زمین پسته در شهرستان آران و بیدگل است که در هر هکتار، یک تُن پسته برداشت میشود و اکنون ۶۰ درصد برداشت این محصول انجام شده است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال بیش از ۴ هزار تُن پسته خشک برداشت شود، افزود: ۶۰ درصد زمینهای زیر کشت پسته آران و بیدگل به سامانههای نوین آبیاری مجهز شده است و امسال با توجه به وضعیت خشکسالی سالهای قبل کشاورزان با استفاده از روشهای نوین آبیاری توانستند میزان برداشت سالهای قبل را حفظ کنند و نتوانستند میزان برداشت را افزایش دهند.
محلوجی با تأکید بر اینکه در نظر داریم کل باغهای و زمینهای پسته را به سامانههای نوین آبیاری مجهز کنیم که اگر این مهم انجام شود میزان برداشت پسته افزایش خواهد یافت، گفت: مرغوبترین نوع پسته و گرانترین نوع آن در کشور «پسته اکبری» است که در بیشتر باغهای آران و بیدگل این محصول کشت میشود و دیگر انواع پسته شامل «کله قوچی» و «احمد آقایی» است که در آران و بیدگل به میزان بسیار کمی از این دو نوع پسته برداشت میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه بیشترین پسته برداشت شده در آران و بیدگل به کشورهای آسیای شرقی، اروپا و حاشیه خلیج فارس صادر میشود، بیان کرد: پسته محصولی دیربازده است و هنگامی که نهال آن کاشته شود ۷ تا ۸ سال طول میکشد که به باروری برسد و در کل سودآوری هر درخت پسته بعد از سال پانزدهم است.
وی عنوان با بیان اینکه در بستهبندی محصول پسته ضعیف هستیم و این محصول به شکل خام صادر میشود، عنوان کرد: در برنامه داریم که زنجیره تولید را با زنجیره ارزش تلفیق کنیم تا بتوانیم این محصول را با بستهبندی مطلوب و با ارزش افزوده صادر کنیم.
انتهای پیام/۶۳۱۰۱/