اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

معنای واقعی عدالت در پرونده اغتشاشگران دی ۹۶/ اشک تمساح برای جان انسان‌ها که حرمت گزینشی دارد

چند روزی است که خبر صدور حکم اولیه اغتشاشگران در اعتراضات دی ماه ۹۶ که منجر به کشته‌شدن چندین فرد شده بود، در فضای مجازی دست به دست می‌شود و تعدادی از خانواده‌های این افراد با شنیدن این خبر در مقابل دادگستری کل استان اصفهان در خیابان نیکبخت حضور پیدا کردند.

معنای واقعی عدالت در پرونده اغتشاشگران دی ۹۶/ اشک تمساح برای جان انسان‌ها که حرمت گزینشی دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، دادرسی عادلانه در پرتو تحولات حقوق بشری اهمیت بسیاری در نظام‌های حقوقی ملی و بین‌المللی دارد که از جمله الزامات آن رعایت اصول حاکم بر دادرسی در نظام‌های قضایی است، طرفین هر دعوی انتظار دارند تا ضمن رعایت شفاف حقوق قانونی آن‌ها از سوی دادگاه، عدالت در حق آنان اجرایی شود.

چند روزی گذشته که خبر صدور حکم اولیه اعدام برای اغتشاشگران در اعتراضات دی ماه ۹۶ که منجر به کشته‌شدن تعدادی از هم‌وطنان شده بود، در فضای مجازی دست به دست می‌شود و تعدادی از خانواده‌های این افراد با شنیدن این خبر در مقابل دادگستری کل استان اصفهان در خیابان نیکبخت حضور پیدا کردند و اجرای کامل روند دادرسی را خواستار شدند.

در این میان عده‌ای فرصت‌طلب که شرایط را برای به آشوب کشیدن مناسب می‌دیدند طی چند روز گذشته با حضور در میان خانواده‌ها تلاش کردند فضا را بحرانی کنند که تلاش‌های آنان در کنار جوسازی‌ رسانه‌های معاند تجمعی کمتر از صد نفری را مقابل دادگستری ایجاد کرد.

کانال‌های تلگرامی شامگاه پنج‌شنبه ۹ مرداد این‌طور القا کردند که قرار است در ساعات آینده حکم اعدام این افراد اجرا خواهد شد و از مردم خواستند تا برای جلوگیری از اجرای حکم به خیابان نیکبخت بروند، تجمع‌کنندگان را همراهی کنند و مانع از اجرای حکم شوند. موضوعی که آنچنان با استقبال همراه نشد که طبق معمول این کانال‌ها مجبور به خبرسازی جعلی و استفاده از تصاویر آرشیوی ناشیانه شدند که هیچ تناسبی با خیابان‌های اصفهان و این فصل از سال نداشت.

 

این در حالی است که اجرای حکم بدون تأیید نهایی آن از سوی مراجع عالی قضایی ممکن نیست و دادگستری کل استان اصفهان نیز در تکذیبیه منتشر شده تصریح کرده که هیچ زمانی برای اجرای حکم قبل از طی تشریفات قانونی تعیین نشده است.

نگرانی گروهی از حاضران در تجمع درباره عادلانه بودن حکم است، در حالی که دادگستری استان اصفهان بیش از دو سال برای تکمیل پرونده و استماع دفاعیات متهمان وقت گذاشته و مستندات را به دقت مورد بررسی قرار داده تا در عین صدور حکم ظلمی صورت نپذیرد و تقاص خون‌های ریخته شده گرفته شود.

اعتراضات سال ۹۶ که در واکنش به تصمیمات مدیریت شهری در شهر مشهد آغاز شد طی چند روز در تعدادی از شهرهای کشور تکرار شد و مردم که از شرایط نابه‌سامان معیشتی گلایه داشتند به خیابان‌ها آمدند اما این اعتراضات توسط چند روز بعد توسط عده‌ای مزدور سازمان‌دهی شده از مسیر اصلی که پیگیری حل مشکلات اقتصادی بود خارج شد و به سمت اغتشاشات خشونت‌آمیز و مقابله با نظام و جان و اموال مردم رفت.

اینجا بود که مردم متوجه شدند که هدف آن‌ها به حاشیه رفته و اوباش در حال استحاله مطالبات هستند و به همین دلیل راه خودشان را جدا کردند اما خسارت آشوب‌ها متوجه مردم شد و علاوه بر کشته‌شدن افراد بی‌گناه و شهادت یکی از حافظان امنیت، میلیاردها تومان زیان به بیت‌المال زده شد.

معترض یا گوش‌بُر؟/فعالیت مدنی با وینچستر و برنو

آتش زدن اموال عمومی و خصوصی و تخریب زیرساخت‌های شهر محصول فعالیت همین آشوبگران سازمان‌یافته در اغتشاشات ۹۶ است، افرادی که در میان جرائم آن‌ها قتل، گوش‌بری، تیراندازی با برنو، کلاش و وینچستر به مردم، آدم‌ربایی و مجروح کردن ۸۰ مأمور و مردم عادی مشاهده می‌شود، اما کانال‌های منافین معتقدند این افراد تنها معترض بوده‌اند و باید مانع اعدام آن‌ها شد.

در این میان اما دو اتفاق بیش از بقیه دردآور است، یکی قتل آرمین صادقی ۱۳ ساله و چند نفر دیگر و دیگری آتش زدن خانه مردم از جمله یک عروس و داماد توسط افرادی که امروز عده‌ای در دفاع از آن‌ها مردم را به تجمع مقابل دادگستری دعوت می‌کنند.

آرمین صادقی کودک ۱۳ ساله‌ای که در اغتشاشات دی ماه ۹۶ توسط اوباش به قتل رسید

 

یک سؤال از تجمع‌کنندگان

یکی از سؤالات اساسی که تجمع‌کنندگان این روزهای خیابان نیکبخت باید به آن پاسخ بدهند این است که چرا نسبت به اجرای حکم اعدام برای مصطفی صالحی، کارگردان اغتشاشات دی ماه ۹۶ در کهریزسنگ نجف‌آباد که سجاد شاهسنایی را به شهادت رساند نگران نبودند و تجمع نکردند، آیا تجمع اخیر ناشی از موج رسانه‌ای دشمن در فضای مجازی علیه صدور حکم اعدام برای سه نفر از عوامل اغتشاشات ۹۶ در تهران نیست؟

تشییع پیکر شهید سجاد شاهسنایی در نجف‌آباد

 

حرمت گزینشی و نوبه‌ای جان انسان

این تجمعات و اعتراضات در حالی با شوق و جدیت از سوی براندازان، سلطنت‌طلبان و جریان نفاق در فضای مجازی دنبال می‌شود که همین افراد در دی ماه ۹۶ با سر دست گرفتن تصاویر آرمین صادقی و دیگر کشته‌شدگان در این اغتشاشات که با گلوله مستقیم اسلحه‌های غیرسازمانی به قتل رسیده بودند، ندای تظلم‌خواهی‌شان و فریادشان اجرای قصاص برای عاملان بلند بود.

اما مشخص نیست در این روزها چه تغییر اساسی جز چرخش بر اساس منافع‌شان رخ داده که حالا با سر دست گرفتن تصاویر متهمان این خون‌ریزی حالا در جبهه مجرمان و قاتلان سینه‌چاک کرده و مدافع حقوق بشر شده‌اند. موضوعی که جز حرمت گزینشی برای جان انسان‌ها بر اساس اهداف اپوزیسیون و معاندان ایران اسلامی هیچ معنای دیگری را به ذهن متباد نمی‌کند؛ آیا این معیار باید مبنای اجرای عدالت باشد یا لازم است تا برای اثربخشی و آرامش روانی جامعه،عدالت به معنای واقعی آن اجرایی شود؟

بدون شک دین اسلام حرمت زیادی برای جان انسان‌ها قائل است تا جایی که در آیه ۳۲ سوره مائده تأکید می‌کند که اگر انسان بی‌گناهی کشته شود گویا همه انسان‌ها به قتل رسیده‌اند اما همین آموزه‌های اسلامی اعدام را یک حکم بازدارنده می‌داند که منجر به حفظ جامعه خواهد شد، حال اگر عده‌ای بخواهند با فشار رسانه‌ای مانع از اجرای قانون شوند، دور از انتظار نخواهد بود که امنیت تحت‌الشعاع احساسات قرار بگیرد و مجرمان باکی از هیچ تخلفی نداشته باشند.

آن وقت باید سؤال کرد که آیا تمایلی به حضور افرادی با این سوابق رفتاری و تهدیدکننده امنیت جامعه در کنار خودشان و اعضای خانواده‌شان دارند یا باز هم در صورت عدم اجرای حکم، کشور و نهادهای قانونی مقصر خواهند شد و این بار به خاطر اجرا نشدن قانون و عدم دفاع از حقوق خانواده مقتولان و متضرران همه را به مسلخ انتقاد و تخریب خواهند برد؟

انتهای پیام/۶۳۱۱۳/ص۳۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول