اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

کارگران مشمول بیمه بیکاری به دلیل کرونا در اصفهان به 60 هزار نفر رسید

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: از تاریخ 24 اسفند 98 تا ابتدای اردیبهشت ماه 65 هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد 59 هزار نفر احراز هویت و مشمول بیمه بیکاری بودند و شرایط پرداخت مقرری به آن‌ها در دست بررسی است.

کارگران مشمول بیمه بیکاری به دلیل کرونا در اصفهان به 60 هزار نفر رسید

محسن نیرومند امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به تأثیر کرونا بر وضعیت بیکاری در استان اظهار داشت: از تاریخ ۲۴ اسفند ۹۸ تا ابتدای اردیبهشت ماه ۶۵ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۵۹ هزار نفر احراز هویت و مشمول بیمه بیکاری بودند و شرایط پرداخت مقرری به آن‌ها در دست بررسی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: مقرر شده مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان برای بحث بیمه بیکاری در کل کشور اختصاص یابد که به محض دریافت برای متقاضیان مشمول بیمه بیکاری واریز خواهد شد.

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون مبلغ پرداختی گفت: با توجه به این که آمار ثبت‌نام کنندگان در سامانه پالایش نشده و تأیید بیمه‌شدگان بر عهده تأمین اجتماعی است، هنوز مبلغ پرداختی مشخص نیست اما آنچه در قانون آمده ۵۵ درصد متوسط مزد حقوق بیمه شده در ۹۰ روز قبل از بیکاری است.

نیرومند بابیان این که تنها کسانی شامل بیمه بیکاری می‌شوند که مشمول قانون کار بوده باشند و ۳ درصد حق بیمه بیکاری را مطابق قانون کار در وجه سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند تاکید کرد: کارگران آسیب دیده در شرایط حاصل از شیوع بیماری کرونا دو دسته هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان تشریح کرد: دسته نخست بیمه‌شدگان اجباری ماده ۱۴۸ قانون کار هستند و بر اساس قانون در شرایط خاص می‌توان از آن‌ها حمایت کرد، امکان ثبت‌نام آن‌ها در سامانه بیمه بیکاری فراهم شده است.

وی دسته دوم را کارگران فصلی و صنفی فاقد بیمه یا افراد شاغل با بیمه خاص مانند کارگران ساختمانی، رانندگان و قالیبافان بیان کرد و افزود: دولت برای چنین افرادی در حال تعیین سازوکار مشخص به منظور واریز کمک مالی بلاعوض یا تسهیلات بانکی است که مبلغ ۱۰ تا ۲۰ میلیون ریال به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

نیرومند با اشاره به اینکه در حال حاضر سازوکار این تصمیم به استان‌ها ابلاغ نشده است، بیان کرد: تسهیلات بانکی که به این افراد پرداخت می‌شود پس از چند ماه تنفس به صورت اقساط با مبلغ اندک از حساب یارانه آن‌ها برداشت خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان در رابطه به وضعیت کارگران استان اصفهان تصریح کرد: طبق آمار تأمین اجتماعی در سال ۹۷ بیش از ۷۱۵ هزار نفر کارگر فعال در استان اصفهان مشغول به کار بودند که این عدد با ۵.۵ درصد افزایش در سال ۹۸ به بیش از ۷۵۴ هزار نفر رسیده است.

وی در ادامه عنوان کرد: علی‌رغم افزایش کارگران استان، تعداد پرونده‌های مربوط به اختلافات کارگری و کارفرمایی با ۵.۵ درصد کاهش از ۳۰ هزار و ۶۴۵ به ۲۸ هزار و ۹۵۳ مورد رسیده است.

نیرومند در پاسخ به این سؤال که در سال ۹۸ چه تعداد حادثه برای کارگران رخ داد، اظهار کرد: در حین کار ۱۰۸۷ حادثه در سال ۹۸ برای کارگران اتفاق افتاد که متاسفانه منجر به فوت ۵۵ نفر شد، تعدادی فوتی‌ها در سال ۹۷، ۶۴ نفر بود.

وی فرسودگی  تجهیزات و ماشین‌آلات در بسیاری از صنایع، شرایط ناایمن کارگاه‌ها و عدم نظارت مؤثر را دلایل شایع بروز حوادث ناشی از کار  عنوان کرد و افزود: کارفرمایان برای بهره‌مندی از خسارات پرداختی توسط شرکت‌های بیمه‌ای در حوادث ناشی از کار معمولاً دفاع مؤثری از خود نمی‌کنند و این امر موجب شده که علل بروز حوادث بیشتر متوجه کارفرمایان شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان این که ۶۸ بازرس استان وظیفه بازرسی از مجموعه‌های اقتصادی را بر عهده دارند خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۳۳ هزار ۹۲۸ مورد بازرسی از سوی بازرسان اداره کار صورت گرفت که نسبت به سال ۹۷، ۶ درصد افزایش داشت.

انتهای پیام/۶۳۰۶۴/ج۲۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول