اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

همه چیز درباره ضدعفونی میوه‌ها و دورکردن غذا از کرونا

ویروس کرونا در صورت اعمال دما و زمان کافی هنگام پخت مواد غذایی به‌ طور کامل از بین می‌رود، هر چقدر میزان چربی و پروتئین در یک ماده غذایی بیشتر باشد، با توجه به اثر حفاظتی این مواد از ویروس، دمای بالاتری برای از بین بردن ویروس در زمان سالم‌سازی حرارتی لازم است.

همه چیز درباره ضدعفونی میوه‌ها و دورکردن غذا از کرونا

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، این روزها که کرونا به یک اپیدمی تبدیل شده، نگرانی‌ها از بابت نحوه ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها و مواد غذایی شدت گرفته است و بیشتر مردم در جستجوی بهترین راهکار هستند؛ بنابراین به‌ دلیل شیوع گسترده کرونا در جهان، نحوه شستن، ضدعفونی کردن و گندزدایی میوه و سبزیجات و مواد غذایی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

بر اساس آخرین منابع معتبر علمی، ویروس کرونا در صورت اعمال دما و زمان کافی هنگام پخت مواد غذایی به‌ طور کامل از بین می‌رود. ویروس کرونا در دمای ۵۶ درجه سانتی‌گراد در مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود و برای نابودی این ویروس در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد حداقل ۵ دقیقه زمان لازم است.

هر چقدر میزان چربی و پروتئین در یک ماده غذایی بیشتر باشد، با توجه به اثر حفاظتی این مواد از ویروس، دمای بالاتری برای از بین بردن ویروس در زمان سالم‌سازی حرارتی لازم است، بنابراین توصیه می‌شود در زمان پخت مواد غذایی حتما از دمای بالاتر از ۷۰ درجه سانتیگراد و حداقل ۵ دقیقه زمان برای حرارت استفاده شود. در زمینه فرآیند تولید و آماده‌سازی محصولات غذایی صنعتی، به افراد توصیه می‌شود تا حد امکان از خرید مواد غذایی روباز و سنتی در زمان شیوع ویروس کرونا خودداری کنند.

از مصرف غذاهای کبابی و گریل شده اجتناب شود

زهرا رحیمی، کارشناس تغذیه و مواد غذایی با بیان این‌که در شرایط فعلی توصیه می‌شود از مصرف غذاهای کبابی و گریل شده اجتناب شده و روش پخت اصلی گوشت‌ها به صورت آب‌پز یا بخارپز باشد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در روش طبخ، درجه حرارت قسمت‌های مختلف ماده غذایی در طول پخته شدن است، در کباب و گریل کردن، انتقال درجه حرارت به عمق گوشت ممکن است به میزان لازم برای از بین بردن کرونا ویروس و سایر عوامل بیماری‌زا کافی نباشد.

کارشناس تغذیه و مواد غذایی با تاکید بر این‌که انواع گوشت و تخم‌مرغ باید به طور کامل پخته شود، افزود: دمای داخلی ایمن برای پخت گوشت ۷۰ درجه سانتی‌گراد است؛ بنابراین غذاهای پخته‌ای که در یخچال نگهداری می‌شوند برای مصرف دوباره باید به خوبی گرم شوند؛ به گونه‌ای که همه جای آن حدود ۷۰ درجه سانتی‌گراد حرارت ببیند.

وی با بیان این‌که به طور خاص، کرونا ویروس‌ها مستعد تخریب در دمای معمولی پخت و پز ۷۰ درجه سانتی‌گراد هستند، گفت: باید از مصرف محصولات حیوانی خام یا نیمه پخته پرهیز شود.

رحیمی با بیان این‌که برای جلوگیری از آلودگی متقابل غذاهای پخته با گوشت خام، شیر خام باید با احتیاط و تفکیک شده و در یخچال قرار داده شود، بیان کرد: تا حد امکان از رستوران‌ها غذا تهیه نکنید، اگر اصول بهداشتی توسط کارکنان مرتبط، در تهیه و توزیع غذا رعایت نشود، آلودگی منتقل می‌شود، با این حال در صورت سفارش غذا به صورت بیرون بر سفارش دهید و مجدداً غذاها را قبل از مصرف به خوبی گرم کنید.

لبنیات بسته‌بندی و صنعتی تهیه شده را با اطمینان مصرف کنید

علی احمدیان، کارشناس بهداشت در خصوص مصرف لبنیات پاستوریزه عنوان کرد: شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می‌گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می‌برد.

کارشناس بهداشت با بیان این‌که میزان دما برای شیر استریلیزه نیز به مراتب بیشتر است، افزود: در مجموع تمامی لبنیات بسته‌بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می‌شوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید، البته بعد از خرید بسته‌بندی آن ها نیاز به شست‌وشو با آب و مایع شوینده دارد.

وی درباره نحوه مصرف تخم مرغ در زمان شیوع کرونا بیان کرد: برای مصرف محصولاتی همچون تخم‌مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید، بدین صورت که در صورت تمایل به آب‌پز کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملا پخته شود، تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد چون گرمای کافی می‌بیند.

احمدیان احتمال آلودگی نان‌های کاملاً صنعتی را نیز نزدیک به صفر اعلام و تصریح کرد: نان‌های کاملاً صنعتی که همگی بسته‌بندی شده، آلوده نیستند.

کارشناس بهداشت استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن کافی، پیش از استفاده، بدون مشکل خواند و افزود: در این قبیل نان‌ها بعد از فرآیند پخت، احتمال آلودگی از طریق محیط پخت و عرضه وجود دارد.

احتمال انتقال آلودگی از فرآورده‌های غذایی غیرصنعتی

وی انتقال آلودگی از فرآورده‌های غیرصنعتی را محتمل دانست و گفت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوه‌های باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند.

احمدیان با بیان این‌که مصرف فرآورده‌های صنعتی پروبیوتیک همچون ماست و پنیر و مکمل‌های پروبیوتیک می‌تواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد، تصریح کرد: در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوه‌ها و سبزی‌های تازه و همچنین ادویه‌هایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می‌شود.

کارشناس بهداشت ادامه داد: ویروس کرونا در گوشت حیوان بیمار و با گوشت حیوان سالم آلوده شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای ۷۰ درجه سانتی‌گراد و بالاتر از بین می‌رود و دیگر خطر بیماری‌زایی ندارد، خانواده ویروس‌های کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی ۲۰ درجه سانتیگراد باقی می‌مانند.

وی با تأکید بر شستن کامل دست‌ها با آب و صابون و ضدعفونی کردن تمامی سطوح نظیر تخته گوشت، چاقو و سطح آشپزخانه قبل و بعد از فرآوری گوشت، اضافه کرد: جداسازی محل قرار دادن گوشت‌های خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف دربسته برای نگهداری هر یک از مواد ضروری است.

همه چیز درباره ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها

مریم یزدانی، کارشناس بهداشت محیط با اشاره به اهمیت ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها گفت: در مرحله اول سعی کنید میوه و سبزیجاتی را انتخاب کنید که ظاهری سالم و بدون پوسیدگی داشته باشند، پس از ورود به منزل کیسه‌های میوه و سبزی را در جایی مخصوص و دور از دسترس کودکان قرار دهید، به‌گونه‌ای که تماسی با سایر وسایل منزل نیز نداشته باشند.

کارشناس بهداشت محیط با بیان این‌که در مرحله دوم که یک مرحله قبل از ضدعفونی کردن سبزیجات است باید سبزی‌ها پاک شوند، افزود: برگ‌های زرد و گندیده شده را جدا کنید، چوب و گل و لای را از سبزیجات جدا کنید، روی سبزیجات پاک شده آب بگیرید و تا گل و لای سطحی از روی آن‌ها پاک شود و بعد به سراغ مرحله سوم ضدعفونی کردن سبزیجات بروید.

وی با اشاره به این‌که در مرحله سوم که مرحله ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات است باید با دقت و نیز با رعایت اصول بهداشتی انجام شود، بیان کرد: کرونا از دسته ویروس‌هایی است که با مواد شیمایی از بین می‌رود پس بهتر است در این مدت از مواد شیمایی برای ضدعفونی سبزیجات استفاده کنید؛ به مقدار یک تا سه قطره مایع ظرفشویی را در هر یک لیتر آب بریزید و میوه و سبزیجات را به مدت ۲ تا ۵ دقیقه در این محلول قرار دهید و بعد آبکشی کنید؛ تا حد امکان از ظرف یا تشت جداگانه برای شست‌وشو استفاده شود.

میوه و سبزی شسته نشده را درون یخچال قرار ندهید

یزدانی با بیان این‌که با اتمام عملیات ضدعفونی کردن میوه و سبزی، کیسه‌های پلاستیکی را دور انداخته و سینک و محل قرار دادن کیسه‌های خرید را شسته یا ضد عفونی کنید، خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان میوه و سبزی شسته نشده را درون یخچال قرار ندهید و در صورتی که پس از شست‌وشو ‌ را خرد کرده‌اید در ظرفی با درب بسته در یخچال بگذارید.

کارشناس بهداشت محیط عنوان کرد: با اتمام کار دستگیره درب یخچال را ضدعفونی کنید و به یاد داشته باشید مصرف میوه و سبزی خام در بیرون از منزل در این روزهای کرونایی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام/۶۳۱۰۱/ر۲۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول