اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

بی نیازی کشور از واردات ورق‌های عملیات حرارتی‌پذیر

با تلاش و همت کارشناسان فولاد مبارکه برای اولین بار در کشور عملیات طراحی و تولید ورق‌های عملیات حرارتی‌پذیر (CK45) با موفقیت انجام شد.

بی نیازی کشور از واردات ورق‌های عملیات حرارتی‌پذیر

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه، علیرضا مولوی‌زاده اظهار داشت: با دست‌یابی به این موفقیت بزرگ از این پس کشورمان ایران از واردات این گرید خاص که در صنایع ماشین‌سازی و تولید انواع پیچ و مهره و... کاربرد دارد، بی نیاز می‌شود و عملا به جمع صادرکنندگان آن می‌پیوندد.

رئیس تروپروسس واحد متالورژی و روش‌های تولید فولاد مبارکه  با اشاره به این‌که فولاد مبارکه در سال 98 در زمینۀ تولید انواع ورق‌های خاص به دستاوردهای ارزشمندی دست یافته است، تصریح کرد: این شرکت با اتکا به دانش فنی و تکنولوژی نهادینه‌شده در نیروی انسانی و با استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور و همچنین در راستای مشتری‌مداری در خطوط تولید، طراحی و تولید گریدهای موردنیاز صنایع پایین‌دست را از اولویت‌های خود دانسته و همواره تلاش کرده است تا با استفاده از ظرفیت‌های یادشده در مسیر خودکفایی و بی‌نیازی از واردات و خروج ارز از کشور در شرایط تحریم گام‌های ارزشمندی بردارد.

وی در پایان با تأکید بر این‌که از این پس کشور ما در زمینۀ این نوع ورق‌های خاص به‌جای واردکننده، صادرکننده خواهد بود، از همکاری صمیمانۀ کارکنان نواحی فولادسازی و نورد گرم و مدیریت‌های برنامه‌ریزی تولید، فروش و بازاریابی، آزمایشگاه محصول و تمامی همکارانی که در تولید این محصول همکاری کردند، تشکر و قدردانی کرد.

در همین خصوص بابک شهریاری در تشریح ویژگی‌های این گرید جدید افزود: گرید CK45 از جمله فولادهای عملیات حرارتی‌پذیر است که کاربرد وسیعی در صنعت ماشین‌سازی و ساخت ابزارآلات صنعتی دارد. سطح این نوع فولادها بعد از عملیات حرارتی از مغز ورق سخت‌تر می‌شود، ازاین‌رو در صنایع مختلفی که در آن‌ها نیاز به مقاومت در برابر سایش وجود داشته باشد، کاربرد گسترده‌ای دارند.

کارشناس متالورژی و روش‌های تولید فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: تا پیش از کسب این موفقیت، از عملیات حرارتی فقط در بخش شمش و بلوم استفاده می‌شد و قابلیت عملیات حرارتی به صورت تخت (شیت) وجود نداشت.

وی با بیان این‌که اشکال مختلفی از این فولاد معمولا به صورت بلوم و بیلت یا شمش‌های با مقطع گرد آماده برای فورج تولید می‌شوند، افزود: این فولادها پس از فورج نمودن خواص نهایی با عملیات حرارتی دقیق که معمولا از انواع کوئنچ و تمپر است، حاصل می‌شود.

شهریاری با تأکید بر این که تولید تختال این گرید در فولاد مبارکه به‌دلیل کربن نسبتا بالای آن به‌ویژه در واحد ریخته‌گری با سختی‌هایی همراه بود، افزود: تولید کلاف این نوع ورق‌های فولادی در هنگام نورد گرم نیز با مراقبت‌های ویژه‌ای همراه است.

کارشناس متالورژی و روش‌های تولید فولاد مبارکه  اظهار داشت: کربن نسبتا بالا، باعث افزایش استحکام و قابلیت عملیات حرارتی به‌همراه سختی‌پذیری قابل‌توجه این گرید می‌شود. محصول شیت این گرید با ضخامت 10 میلی‌متر، عرض 1500 و طول 6000 میلی‌متر تولید و در کارخانۀ مشتری به تسمه‌های مناسب برای قطعات ماشین‌سازی تبدیل می‌شود؛ و مشتری این محصول، مراتب رضایت و تأییدیۀ خود را از شیت‌های تحویل‌شده رسما اعلام کرده است.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول