هیجان نقدینگی در بازار سرمایه/ دلار در بازار شهر ثابت ماند

بازارهای مالی شهر بعد از استراحت میان هفته‌ای در سومین روز معاملاتی هفته جاری با تحرکات مثبت شاخص بورس و ورود این نماگر به کانال 91 هزار، افزایش 2 تومان ارزش دلار در بازار صرافی‌های شهر و رشد هزار و 500 تومانی سکه همراه شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، بازارهای مالی شهر بعد از استراحت میان هفته‌ای در سومین روز معاملاتی هفته جاری با تحرکات مثبت شاخص بورس و ورود این نماگر به کانال 91 هزار، افزایش 2 تومان ارزش دلار در بازار صرافی‌های شهر و رشد هزار و 500 تومانی سکه تمام بهار آزادی همراه شدند. این در حالی بود که مهم‌ترین اخبار اقتصادی این روز به ترتیب به تسخیر فضای اقتصاد با ورود کسب‌وکارهای نوین، افزایش 17.5 درصدی واردات در هشت ماه سال جاری، حقوق و عوارض گمرکی 16 درصدی تلفن همراه مسافری، بخشودگی جرائم مالیاتی تعاونی‌های کشور از 87 تا 89، تلفات 30 درصدی محصولات کشاورزی، گردش مالی 11 هزار میلیاردی صنعت روغن، احتمال افزایش 10 درصدی حقوق کارگران، افت قیمت نفت در بازارهای جهانی، تقویت شاخص دلار در پی دادوستدهای جهانی، کاهش قیمت طلای جهانی تحت تأثیر اخبار پیرامون نرخ بهره آمریکا و افت قیمت فلزات در بازارهای جهانی اختصاص داشت. در این میان تنها بازار بورس با نوسانات زیاد همراه شد و دیگر بازارهای مالی در آرامش نسبی به سر بردند و تغییرات چندانی را به نمایش نگذاشتند. *پیشتازی بازار بورس در میان بازارهای مالی بازار سرمایه بار دیگر مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار گرفت و رشد ارزش معاملات این بازار در شرایطی به وقوع پیوست که توجه فعالان اقتصادی در پی رشد اخیر شاخص بار دیگر به منظور حضور بیشتر در این بازار جلب شد.
دماسنج بورس در پایان معاملات این روز 599 واحد دیگر رشد کرد و در انتهای معاملات به عدد 91 هزار و 255 واحد رسید در ثبت این رکورد نمادهایی همچون فولاد، کگل، وامید و کچاد با ثبت معاملات مثبت خود بیشترین تأثیر را داشتند. گروه فلزات اساسی و گروه کانه‌های فلزی دو گروه پرحجم و مثبت این روز بودند که به واسطه تحرکات بیشتر سرمایه‌گذاران و تمایل به خرید سهام این شرکت‌ها، معاملات مثبتی را به ثبت رساندند. با افزایش جذابیت بازار بورس به واسطه شرایط پیچیده بازارهای موازی و کاهش سود سپرده، ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه از بازارهای مالی افزایش یافت و در این میان اکثر سرمایه‌های سرازیر شده به بازار جذب گروه فلزات و کانه‌های فلزی شد. *افزایش جذابیت خرید نمادهای فلزی در پی رشد قیمت‌های جهانی یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش تمایل خرید فعالان بازار بورس برای کسب سهام شرکت‌های فلزی، قیمت‌های اخیر فلزات در بازارهای جهانی بود. در گروه فلزات اساسی فولاد مبارکه بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد و در درصدهای مثبت دادوستد شد و تأثیر این نوسانات مثبت را بر شاخص بورس منعکس کرد. کاوه، ارفع، فخوز و فلوله نیز دیگر نمادهای گروه فلزات بودند که با نوسانات مثبت بازار بورس همراه شدند و در مقابل نمادهایی همچون ذوب، فایرا و فاسمین نمونه‌ای از نمادها بودند که از رشد ارزش سهام خود در این روز باز ماندند.
در گروه کانه‌های فلزی نیز سه نماد کگل، کنور و کچاد به واسطه رشد تقاضای خرید سهام تا مثبت کامل این روز خود پیش رفتند و با صف خرید معاملات این روز را به پایان رساندند *تمرکز بر نمادهای شاخص ساز هر چند شاخص بورس جهش بالایی را در چند روز اخیر به نمایش گذاشته است که این امر حاکی از ورود نقدینگی به بازار است؛ اما همچنان نبود تقاضا برای خرید سهام کوچک از مهم‌ترین معضلات بازار در این روزها است. تمرکز بازار به سمت نمادهای شاخص ساز کشیده شده و به گفته یکی از فعالان بازار بورس، احتمال گذرا بودن تحرکات مثبت سرمایه‌گذاران در این شرایط قوی‌تر است. همچنین تعداد یک میلیارد و 331 میلیون سهم در دست فعالان این بازار به گردش درآمد که ارزش معاملاتی آن 2 هزار و 837 میلیارد ریال برآورد شد. *تداوم تثبیت قیمتی در بازار صرافی‌های شهر در پی رشد ارزش دلار در هفته‌های اخیر و تمایل حضور بیشتر سرمایه‌گذاران برای خرید این ارز در بازار صرافی‌های شهر، عرضه دلار به منظور جلوگیری از رشد بیشتر ارزش این بخش افزایش یافت و همین امر باعث شد تا بخشی از مسیر پیموده شده توسط این ارز، بازگردد. بر همین اساس ارزش هر دلار در آخرین دادوستدهای این روز در صرافی‌های شهر به 4 هزار و 114 تومان رسید و به این ترتیب 2 تومان دیگر به قیمت این بخش افزوده شد. در این میان هر یورو نیز با افزایش 10 تومانی که در سومین روز معاملاتی هفته مشاهده کرد، در انتهای معاملات به ارزش 4 هزار و 965 تومان دست یافت.
پوند انگلیس نیز دادوستدهای این روز خود را بدون تغییر قیمت نسبت به روز کاری قبل به ثبت رساند و متقاضیان خرید این ارز در قیمت 5 هزار و 550 تومان اقدام به خرید این ارز کردند به گفته صرافان حاضر در خیابان سپه، بعد از نوسانات اخیر قیمتی دلار، معاملات تعدیل‌کننده و کنترلی سیاست‌گذار ارزی بار دیگر در بازار ارز شدت گرفت و همین امر منجر به محدود شدن نوسانات قیمت ارز در روزهای گذشته شد. *فریز قیمتی سکه در پی توقف رشد ارزش سکه تمام بهار آزادی در پایان معاملات این روز به ارزش یک میلیون و 361 هزار تومان رسید و تنها یک هزار و 500 تومان به ارزش این بخش در طول معاملات این روز افزوده شد. بعد از حضور پررنگ بانک کارگشایی برای جلوگیری از معاملات حباب گونه سکه، ارزش این بخش با افت شدیدی همراه شد و بدین ترتیب بخشی از هیجانات بازار سکه تخلیه شد. قراردادهای آتی سکه نیز که به بهانه رشد ارزش سکه در بازار نقدی با شیب تندتری مسیر صعودی را پیموده بودند، در حال حاضر افت قیمتی بیشتری را نسبت به بازار معاملات نقدی سکه مشاهده کردند. ارزش هر قرارداد آتی سکه از 8 هزار تومان تا 13 هزار و 500 تومان افت را به نمایش گذاشت که شدت افت در قراردادهایی که سررسید طولانی‌تر داشتند بیش از سایر قراردادها مشاهده شد. در این میان شدیدترین افت ارزش در بخش سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم بود و قیمت این بخش 28 هزار تومان عقب‌گرد کرد.
نیم‌سکه 3 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و ربع‌سکه نیز هزار تومان نوسان منفی را به نمایش گذاشت و به این ترتیب در قیمت‌های 684 هزار تومان و 384 هزار تومان این روز کاری را به پایان رساندند انتهای پیام/63062/ع40/.
بورس
23:47 - 7 آذر 1396

1 Reposts
0 Views


1 Reply