«داستان‌های موازی» اصغر فرهادی، ضعیف‌ترین فیلم کن تا روز سوم

در سومین روز از هفتاد و نهمین دوره فستیوال کن، دو فیلم از دو فیلم‌ساز سرشناس و محبوب این جشنواره به نمایش درآمدند که بازخوردهای کاملاً متفاوتی را رقم زدند؛ «داستان‌های موازی» اصغر فرهادی به یکی از ضعیف‌ترین—اگر نگوییم منفورترین— آثار امسال تبدیل شد، درحالی‌که «وطنِ» پاول پاولیکوفسکی بسیاری از منتقدان را شیفته خودش کرد.
خبرگزاری فارس-گروه سینما: فرهادی که پیش از این با آثاری نظیر «جدایی» و «فروشنده» از سینمای ایران حضور موفقی در فستیوال‌های جهانی داشت، آخرین اثرش که فیلمی تماماً اروپایی است به‌عنوان بدترین فیلم جشنواره کن تا پایان روز سوم معرفی شد.اکثر منتقدان وب‌سایت مویر امتیاز متوسط را برای دهمین فیلم فرهادی در نظر گرفتند و اسکرین‌دیلی نیز «داستان‌های موازی» را به عنوان ضعیف‌ترین اثر این دوره از جشنواره تا پایان روز سوم لقب داد.منتقدان فرانسوی نیز به هیچ عنوان فیلم فرهادی را نپسندیدند و با نیم ستاره و یک ‌ستاره از آن استقبال کردند که همین موضوع «داستان‌های موازی» را به بدترین اثر این دوره تاکنون برای آنان تبدیل کرده است. انجمن بین‌المللی سینه‌فیلیا نیز فیلم فرهادی را در قعر و اثر جدید پاولیکوفسکی را در صدر نشاند. منتقدان چینی نیز «داستان‌های موازی» را تاب نیاوردند و امتیازهای بسیار ضعیفی به فیلم دادند.ایزابل هوپر (اِل)، ویرژینی افیرا (بندتا)، ونسان کسل (قوی سیاه)، پیر نینی (کنت مونت‌کریستو) و آدم بسا (رد شبح) در «داستان‌های موازی» به ایفای نقش پرداخته‌اند. همچنین کاترین دونو (زیبای روز و تریستانا)، بازیگر افسانه‌ای سینمای فرانسه، نیز در این فیلم هنرنمایی کرده است.پدرو آلمودوار، هیروکازو کورئیدا، آندری زویاگینتسف، کریستین مونگیو، آیرا ساکس، لوکاس دونت، ریوسوکه هاماگوچی، لاسلو نمش، آرتور هراری و ماری کروتزر از جمله کارگردانانی هستند که در بخش مسابقه برای نخل طلا رقابت خواهند کرد.
«داستان‌های موازی» اولین فیلم فرهادی پس از «قهرمان» است که در سال ۲۰۲۱ جایزه بزرگ هیئت داورانِ جشنواره کن را از آن خود کرد. فرهادی که از طریق دوستی و همکاری با الکساندر ماله‌گی به فرانسه پیوند خورده است، پیش‌تر با فیلم «گذشته» (۲۰۱۳) با بازی طاهر رحیم و برنیس بژو موفقیت نسبتاً قابل‌قبولی کسب کرده بود. این فیلم در بخش مسابقه کن حضور داشت و جایزه بهترین بازیگر زن را برای بژو به ارمغان آورد، همچنین نامزد پنج جایزه سزار و یک جایزه گلدن‌گلوب شد.شرکت ممنتو پروداکشن، مستقر در پاریس، علاوه بر «گذشته»، سه فیلم دیگر فرهادی را نیز تهیه کرده است: «فروشنده» (۲۰۱۶) که در فستیوال کن و مراسم اسکار درخشید؛ «همه می‌دانند» (۲۰۱۸) نخستین فیلم اسپانیایی‌زبانِ فرهادی با بازی پنه‌لوپه کروز و خاویر باردم که در جشنواره کن به نمایش درآمد؛ و در نهایت «قهرمان».ممنتو که یکی از مهم‌ترین شرکت‌های توزیع فیلم در فرانسه است، اکران «داستان‌های موازی» را نیز در این کشور بر عهده خواهد داشت. همچنین این کمپانی به همراه کمپانی آمریکایی آنانیموس کانتنت و خود فرهادی، تهیه‌کنندگی «داستان‌های موازی» را برعهده دارند.آخرین ساخته‌ فرهادی محصول مشترک فرانسه، آمریکا، ایتالیا و بلژیک است.
درحالی‌که تقریباً تمامی فیلم‌های موفق فرهادی در داخل ایران ساخته شده‌اند، این کارگردان در مصاحبه‌ای با لوموند در ژانویه ٢٠٢٤ گفت که در حال حاضر قصد ندارد فیلمی در داخل کشورش بسازد.او تاکنون دو بار برای فیلم‌های «جدایی» (٢٠١١) و «فروشنده» که در ایران تولید شده‌اند، موفق به دریافت اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان شده است. «جدایی»، موفق‌ترین فیلم او تا به امروز، علاوه بر دریافت جایزه گلدن‌گلوب بهترین فیلم بین‌المللی، نامزد کسب اسکار بهترین فیلم‌نامه اورجینال نیز گشته است که اتفاقی مهم در تاریخ سینمای ایران محسوب می‌شود. این فیلم همچنین در جشنواره برلین موفق به دریافت خرس طلایی (بهترین فیلم) شد و گروه بازیگران این اثر نیز (پیمان معادی، لیلا حاتمی، شهاب حسینی، ساره بیات، سارینا فرهادی و علی‌اصغر شهبازی) خرس نقره‌ای را به خانه بردند.«فروشنده» هم تور جهانی موفقی داشت و علاوه بر ستایش‌هایی که در جشنواره کن نثارش شد، جایزه بهترین بازیگر مرد این فستیوال را نیز برای حسینی و بهترین فیلم‌نامه را برای خود فرهادی به همراه داشت.
از دیگر آثار مهم فرهادی که نام او را در خارج از ایران بر سر زبان‌ها انداخت، «درباره الی»، حضور جهانی پرافتخاری داشت و خرس نقره‌ای برلین (بهترین کارگردان) را برای وی به ارمغان آورد.آخرین فیلم فرهادی، «قهرمان»، نیز مشترکاً با «کوپه شماره ۶» اثر یوهو کاسمانن موفق به کسب جایزه بزرگ هیئت داوران از جشنواره کن شد. این فیلم اما نتوانست سومین اسکار را برای فرهادی به ثبت برساند و در نهایت «ماشینم را بران» (ریوسوکی هاماگوچی) از ژاپن، این جایزه را از آن خود کرد.این در حالی است که فرهادی در دو تجربه فیلم‌سازی خود در خارج از ایران، «گذشته» در فرانسه و «همه می‌دانند» در اسپانیا، آثار متوسطی را ساخت که نتوانستند موفقیت‌های برون‌مرزی او را تکرار کنند. هر دو فیلم با حضور بازیگران مطرح، بژو و رحیم در «گذشته» و باردم و کروز در «همه می‌دانند»، در فستیوال کن به نمایش درآمدند، ولی نهایتاً دست‌خالی این جشنواره را ترک کردند. همچنین این دو فیلم در بین آثار مهم فرهادی کمترین جوایز را از جشنواره‌ها و مراسم سینمایی به چنگ آورده‌اند.فرهادی در حدفاصل سال‌های ٢٠٠٣ تا ٢٠٠٦ نیز سه فیلم «رقص در غبار» (فرامرز قریبیان و باران کوثری)، «شهر زیبا» (فرامرز قریبیان و ترانه علی‌دوستی) و «چهارشنبه‌سوری» (هدیه تهرانی و حمید فرخ‌نژاد) را در ایران ساخت و جایگاه خود را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و مستعدترین فیلم‌سازان ایرانی که بعدها در عرصه جهانی خوش درخشید، تثبیت کرد.
#جشنواره_کن#اصغر_فرهادیاخبار هنری را می‌توانید از طر‎یق صفحه ‌هنر و رسانه فارس دنبال کنید.
13:20 - 25 اردیبهشت 1405



11 الإجابة

@mani_eمنذ 4 ساعات
تعليقًا على
همه اخبار هنری از غرب زده ها است

‌سجاد جعفرکریمی‌ صورة الملف الشخصي
@SirSajjadمنذ 4 ساعات
تعليقًا على
پروموت شده سیاسی، دلیلی نداره خارج از بازیای پشت پرده موفقیتی کسب کنه!ر.ک به شوالیه‌های ناتوی فرهنگی، پیام فضلی نژاد

‌Amin Ghanbari‌ صورة الملف الشخصي
@Aminghanbariمنذ 4 ساعات
تعليقًا على
اصغر در صورتی موفق میشه که فیلمش ضد ایرانی و ضد فرهنگ ایرانی باشه

@user176883239580منذ 3 ساعات
تعليقًا على
میخوای تو جشنواره های خارجی رتبه بیاری ؟ منفورترین شکل و از جامعه ات ارائه بده تا داورا خوششون بیاد .

@user176998193194منذ 3 ساعات
تعليقًا على
بردگان غرب چندان تاریخ مصرف طویلی ندارند...

@user177784490714منذ 3 ساعات
تعليقًا على
ببینیدسیاسی بازی تا کجا در ایران تاثیر کرده.دیشب چندتا سایت اصلاح طلب زده بودندتماشاگران هفت دقیقه فرهادی و همراهان را برای فیلم اش تشویق کردند.حالا اینجا این خبر را زده.

‌9**8136‌ صورة الملف الشخصي
@ResaneMeliRadioمنذ 3 ساعات
تعليقًا على
سلام ...اکثر فیلم‌های ایرانی که در فستیوال‌های غربی برنده جوایز گوناگون می‌شوند ، یکی از دلایل اصلی آن ، سیاه نمایی در خصوص ایران است.چون غربی‌ها کاملا" سیاسی هستند و قصدشوناز این جوایز ، تداوم تولید آثار سیاه از وضعیتایران هست تا در غرب از ایران بدگویی بشود.حامی مالیشون هم اسرائیل هست!

‌پسر حاج کبری‌ صورة الملف الشخصي
@JohnLockeمنذ 3 ساعات
تعليقًا على
بترکه چشم حسود.

@user171534958229منذ 3 ساعات
جالبه وقتی تو ایرام فیلم میسازی سیاه نمایی میکنی به به چه چه میکننوقتی تو فرانسه فیلم میسازی سیاه نمایی میکنی اه اه پیف پیف میکنن بهت امتیاز نمیدن

‌داش اسی‌ صورة الملف الشخصي
@user177875440356منذ 3 ساعات
اینا غرب زده ان حق با شما !! اصن جبهه اصلاحات و روحانی و دارو دستشون غرب زده !! حرفتونم قبول حالا بگین شرق زده ها کیان ؟؟؟؟صرفا اگه اومدی جواب ریپلی رو بدی نباشهگوشم از این حرف پره ..شرق زده ها رو نام ببر ؟

‌علی راد‌ صورة الملف الشخصي
@Aliirani17منذ 1 ساعات
جماعت اصلاحطلب تو بوق کردن که وای برایش هفت دقیقه کف زدن😄پیشنهاد میکنیم بره همون ضد ایرانی بسازه که جایزه بهش بدن و گرنه فیلماش میشه بدترین فیلم!!!