شاخص فلاکت در آذربایجان‌شرقی در پایین‌ترین مقدار یک‌ساله

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: شاخص فلاکت در استان به کمترین مقدار خود در یک‌سال گذشته رسیده است.
فرهاد ذوقی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: شاخص فلاکت یکی از آمارهای اقتصادی است که وضعیت رفاه نسبی مردم را مورد بررسی قرار می‌دهد؛ این شاخص از مجموع مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی یعنی نرخ تورم و نرخ بیکاری تشکیل شده است، دو شاخصی که افزایش آنها تاثیر منفی در زندگی افراد جامعه می‌گذارد.وی افزود: بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده مرکز آمار ایران از شاخص کل قیمت¬ها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور، در آذرماه سال جاری نرخ تورم سالانه استان آذربایجان‌شرقی به 30.4 درصد رسیده و هم‌زمان در فصل پاییز، نرخ بیکاری استان به میزان 6.5 درصد بوده است.ذوقی تصریح کرد: براین‌اساس شاخص فلاکت در استان آذربایجان شرقی به 36.9 درصد بالغ می‌شود که از این نظر، کمترین میزان نرخ فلاکت را به ترتیب بعد از استان‌های سیستان و بلوچستان، زنجان، مازندران و تهران داراست.معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: براساس گزارش‌های مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه کشور در پایان آذرماه معادل 32.5 درصد و نرخ بیکاری فصلی پاییز، برابر با 7.2 درصد بوده است؛ به این ترتیب، شاخص فلاکت کل کشور در پاییز امسال معادل رقم 39.7 است.وی ادامه داد: طبق گزارش مرکز آمار ایران، رقم شاخص فلاکت پاییز امسال در کشور در مقایسه با رقم 41.7 واحدی ثبت شده در تابستان، کاهشی دو واحدی را ثبت کرده و به کمترین میزان خود از تابستان سال 1399 رسیده است.
این مسؤول اذعان داشت: این شاخص برای استان آذربایجان‌شرقی در تابستان امسال 41.1 و در فصل بهار 46.2 درصد بوده است که نشانگر روند کاهشی این شاخص در سال جاری بوده است. به عبارت دیگر، مردم استان، مناسب‌ترین وضعیت رفاهی را از ابتدای سال تاکنون در پاییز امسال تجربه کرده‌اند.ذوقی با بیان اینکه استان‌های خوزستان و کرمان با ثبت ارقام به ترتیب 44.1 و 43.5 واحدی، در جایگاه دوم و سوم رده‌بندی استان‌ها با بالاترین شاخص فلاکت قرار گرفته‌اند، اضافه کرد: با توجه به نوسانات قابل توجه این شاخص که ناشی از تغییرات دو مولفه نرخ بیکاری فصلی و نرخ تورم سالانه است، جابه‌جایی قابل ملاحظه در جایگاه استان‌ها در فصول آتی دور از انتظار نخواهد بود.#شاخص_فلاکت#تورم#سازمان_مدیریت_و_برنامه‌ریزی_آذربایجان_شرقی#فرهاد_ذوقی
10:10 - 27 دی 1403





1 پاسخ