اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  هرمزگان

تغییر کاربری زمین‌های گردشگری به تجاری بلای جان این صنعت شده است

برای رشد و توسعه زنجیره گردشگری در هرمزگان و بویژه بندرعباس نیازمند افزایش اماکن اقامتی و بوم‌گردی با کاربری گردشگری وجود دارد.

تغییر کاربری زمین‌های گردشگری به تجاری بلای جان این صنعت شده است

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، صنعت گردشگردی  امروزه در جهان مدرن علاوه بر ذات طبیعی آن به سمت ارز آوری و رشد اقتصادی برخی از کشور ها اروپایی، آسیای و امریکای یا به عبارتی در کره خاکی شده است.

دورانی که طبیعت و جاذبه های خدادادی تبدیل به پایه های اقتصادی و مناظر طبیعی و تاریخی آبا و اجدادی بشر، محلی برای تبلیغ هویت و ارزشها اقوام مختلف شده است.

   ایران نیز مستثنی از این ریل نیست و با داشتن  تاریخی کهن و آثار باستانی و مناظر طبیعی و خدادادی و دریاها و رودخانه ها و جنگل ها و کویر ها از حیث گردشگری در نقطه بسیار خوبی از کره خاکی قرار دارد .

  استان هرمزگان با داشتن یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر پهنه دریایی از موقعیت خوبی در زمینه گردشگری بهره مند است که برای رونق گردشگری باید از ظرفیت های آن غافل نشود.

  قدم های بزرگی در هرمزگان برای بهره برداری از  صنعت گردشگردی برداشته شده اما کافی نیست و باید بیش از این تلاش شود و این صنعت تبدیل به نقطه قوت برای این استان پهناور شود.

 

ضرورت بازسازی و مرمت  اماکن گردشگری در کشور

  در همین راستا مصطفی فاطمی مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اهمیت خواندن گردشگری داخلی بویژه در هرمزگان گفت: در صنعت گردشگردی زیر ساخت های متعددی وجود دارد که در سال های مختلف ایجاد شده است و با گذر زمان نیازمند بازسازی و مرمت سازه ها و تخت های اقامتی است.

  به گفته وی، در استان های ساحلی و بویژه هرمزگان، این موضوع دو چندان می شود به سبب اینکه مجموعه های گردشگردی و اقامتی در سواحل باید به سمت و سوی نو سازی و بهره مندی از امکانات بیشتر سوق پیدا کنند.

در همین راستا مصطفی فاطمی، هرمزگان را به لحاظ اینکه در مسیر ریلی نسبت به سایر استان ها برتری دارد و برخی از این امکانات محروم هستند قابلیت بیشتری را برای سرمایه گذاری در سفر به این استان ساحلی وا می دارد.

به گفته مدیر کل گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شهر بندرعباس دارای قابلیت بی نظیری از سهم گردشگری در حوزه طبیعت گردی ، گردشگردی ساحلی  را در خود دارد اما به پارکینگ افرادی که برای سفر به هرمز، قشم و کیش و سایر جزایر تبدیل شده است.

بنابر اظهار وی، این قابلیت بندرعباس در قالب هرمزگان گم شده و شهر بندرعباس نتوانسته است به عنوان مقصد گردشگری جدا در کشور معرفی شود و همیشه در زیر سایه جزایر جنوبی خودش محو شده و سهمی محور گونه در جنوب کشور شکل نداده است.

مسئول گردشگردی داخلی وزارت میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، یکی از معضلات گردشگردی در شهر های ساحلی را تغییر کاربری مجموعه گردشگری می داند و نوع نگاه به گردشگری منفعت است که به خود شهر باز می گردد و از تاکسی که جابجایی را انجام می دهد تا مغازه داری که اجناس خود را به فروش می رساند از این منفعت بهره مند می شوند.

  فاطمی با تاکید بر اینکه در سطح شهر زمین های با  کاربری گردشگری وجود دارد که مالک زمین شخصی است و برای آنها باید تسهیلاتی ایجاد شود که به سمت ساخت اماکن گردشگری رود.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان نگاه ویژه به این صنعت دارد که در اینگونه روایت می کند: استان هرمزگان با داشتن منابع و اماکن  ارزشمند یکی از مناطق مهم گردشگری در سطح کشور است. 

وی در ادامه، شهر بندرعباس را به یک گذر گاه و نه ایستگاه برای گردشگران  می داند که برای سفر به جزایر از آن عبور می کنند. 

شهر بندرعباس محل عبور گردشگران برای سفر به جزایر هرمزگان است

در توضیح این مطلب حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی زاده می گوید: مسئولان متولی گردشگردی بستر ها و جلوه های برای جذب گردشگر در این شهر بوجود نیاورده اند که گردشگر به جای یک روز سه تا چهار یا مقصد برای گردشگر باشد .

  وی در همین راستا ادامه داد: نبود توجه کافی به اماکن میراثی بسیاری از این مکان ها روز به روز نابود و برای آینده این اماکن هیچ برنامه ریزی اتفاق نیفتاده است و بی شک برخی از گزارش ها با قدمت بالای ۱۰۰ سال یا  به لحاظ عدم رسیدگی یا به بهانه های مختلف تخریب می شوند.

امام جمعه بندرعباس چاره را در رسیدگی به گردشگری می داند و می گوید: با بهره گیری از بستر دریا که یک پشتوانه بسیار ارزشمند در صنعت گردشگری است جلوه های جدیدی را در این شهر بوجود آوریم . 

  وی توضیح می دهد که امروز تفاوتی ندارد که در کدام نقطه از شهر بندرعباس سواحل واقع شده یا در طول مسیر هزار و ۲۰۰ کیلومتر ساحل استان و هیچ تفاوتی با همدیگر ندارد چرا که جلوه های بر گرفته از  محیطی آن منطقه را برای گردشگران بوجود نیامد است.

امام جمعه بندرعباس می گوید: با نداشتن فکر،  برنامه و ایده در صنعت گردشگری مواجهه هستیم و در سند شورای فرهنگ عمومی استان جلوه های گردشگری بویژه شهر بندرعباس باید مورد توجه قرار گیرد .

حجت‌الاسلام والمسلمین عبادی زاده به مسئولان توصیه می کند که باید به شهر بندرعباس به عنوان  ایستگاه گردشگران مورد توجه قرار گیرد و نگاه گذرگاهی برای عبور مسافران از آن باشد .

 

افزایش اقامت های دینی

  در تکمیل گزارش، عباس رئیسی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان می گوید : استان به عنوان مقصد گردشگری در کشور قرار دارد و از طرفی قابلیت گردشگری دریایی را در خود دارد  که هر ساله پذیرای تعداد زیادی از مسافران و گردشگران هموطن را به خطه خلیج نیلگون فارس می باشد.

بنا بر گفته وی، برای پذیرش بیشتر گردشگر نیازمند هستیم، اقامت گاه ها را افزایش دهیم و تعداد ورودی گردشگر به استان تناسب با ظرفیت ها مورد نیاز استان نیست.

رئیسی می گوید در واقع باید تمهیداتی اندیشیده شود که نقاط تفریحی، گردشگری، سرگرمی افزایش یابد و از مالکان و صاحبان زمین های با کاربری گردشگری در خواست داریم برای جبران کمبود ها ی تخت اقامتی و رونق گردشگردی بویژه شهر بندرعباس نسبت به احداث و راه اندازی هتل ها و مراکز اقامتی اقدام کنند.

   وی افزود: اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری برای زمین های با کاربری گردشگری تسهیلاتی را در اختیار آنها ها قرار می دهد تا رشد و پویایی این صنعت در هرمزگان مشهود تر باشد. 

  پایان پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول