اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  هرمزگان

دریاها رکن معیشت ساحل‌نشینان هستند/ ورود آلاینده‌ها موجب از بین رفتن گونه‌های مهم دریایی شده است

رئیس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس در هرمزگان گفت: عرصه های آبی در استان هرمزگان به دلایل مختلف در معرض خطرات زیادی است و نیاز به حفاظت و مراقبت دارند.

دریاها رکن معیشت ساحل‌نشینان هستند/ ورود آلاینده‌ها موجب از بین رفتن گونه‌های مهم دریایی شده است

دکتر صمد حمزه‌یی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار کرد: عرصه های آبی در استان هرمزگان به دلایل مختلف در معرض خطرات زیادی است و نیاز به حفاظت و مراقبت دارد.

وی افزود: در طی سالیان دراز زندگی و معیشت ساحل نشینان از طریق دریا تأمین می‌شده است و زندگی بخش قابل توجهی از ساکنان کره زمین وابسته به دریاها و اقیانوس‌ها است.

رییس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس در هرمزگان با اشاره به این که سازمان ملل ۱۸ خرداد برابر با 8 ژوئن را روز جهانی اقیانوس نامگذاری نموده است، عنوان داشت: شعار امسال روز جهانی اقیانوس معیشت و زندگی است و لذا حفاظت از دریاها به عنوان ضروری ترین رکن معیشت ساحل نشینان باید به عنوان یک برنامه جامع اساسی در دستور کار مدیران و برنامه ریزان قرار گیرد.

 

حمزه‌یی، ورود انواع آلاینده‌ها به محیط‌های دریایی از جمله بزرگترین مشکلاتی برشمرد که عرصه های بزرگ آبی با آن مواجه هستند و باعث از بین رفتن بسیاری از گونه‌های مهم دریایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: خلیج فارس به عنوان مهمترین عرصه آبی کشور عمق کمی دارد و تبادل آب محدودی نیز از طریق تنگه هرمز با آبهای آزاد دارد از این رو ورود آلاینده ها به آن می‌تواند اثرات نامطلوب بلند مدت زیادی را بر زیست بوم آن وارد کند.

حمزه‌یی ادامه داد: در حال حاضر خلیج فارس با وجود انواع آلودگی‌های نفتی، ورود پساب انواع فاضلاب، ورود مواد زائد پایدار، فلزات سنگین، زباله های پلاستیکی و میکرو پلاستیکها در معرض خطر قرار گرفته است.

رییس مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس گفت: گرمایش جهانی و مصرف سوخت‌های فسیلی به همراه ورود فاضلاب‌های کشاورزی، شهری و صنعتی باعث کاهش اکسیژن آب و اسیدی شدن دریاها شده است که ادامه این روند می تواند بسیاری از زیست بوم های مهم آبی را از بین ببرد.

وی تنها راهکار موجود را کاهش فعالیت‌های انسانی مخرب در حوزه دریا از جمله کاهش ورود مواد مغذی به دریا حفظ ذخایر دریایی از طریق کاهش صیادی پرخطر مانند صید ترال، کاهش تولید گازهای گلخانه ای، ایجاد مناطق حفاظت شده دریایی، کاهش ورود پلاستیک‌ها و میکروپلاستیک به آب دریا، رعایت الزامات زیست محیطی در استخراج و انتقال نفت فرآورده های نفتی، فلزات سنگین و جانمایی اصولی صنایع و آبشیرین کن‌ها دانست.

حمزه‌یی پایش مستمر دریاها را ضروری دنست و گفت: این اقدام می تواند اثرات نامطلوب فعالیت های مخرب را نمایان سازد تا با تصمیم گیری‌های درست بتوان توازن بین توسعه و محیط زیست دریایی را ایجاد کرد.

انتهای پیام/ 88055

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول