فریبا نعمتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان از ثبت ملی ۱۳ غذای همدانیها در فهرست آثار ملی خبر داد و اظهار کرد: سرداشتی و قووت دو غذایی است که طی چند ماه اخیر ثبت شده و بسیار پرطرفدار است.
وی به مهارت پخت کباب سرداشی اشاره کرد و گفت: سرداشی کبابی است که در همدان طبخ میشود و شیوه پخت آن به پخت کباب در تبریز بسیار نزدیک است.
کارشناس مردمشناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با بیان اینکه پخت سرداشی بسیار راحت است افزود: این غذا در زندگی شهری نیازی به لوازمی که برای کباب درست کردن مانند منقل و آتش سخت قابل استفاده است، ندارد.
وی یادآور شد: با اینکه برخی این غذا را با کباب تابهای اشتباه میگیرند، اما یک تفاوت اصلی میان این دو غذاست که استقاده از سیبزمینی این تفاوت را ایجاد میکند و گیاه مرزنجوش طعم ویژهای به آن میدهد.
نعمتی به مهارت تهیه قووت نیز اشاره کرد و گفت: قوت عصرانه خوشمزه همدانیهاست که بیشتر در روزهای بلند تابستان استفاده میشود.
وی تصریح کرد: قوت همدان که پایه آن نان خشک خرد شده است که با روغن و سبزی طعمدار میشود، شباهت زیادی با دیماج قزوینیها و تبریزیها دارد، اما تفاوتهای آن بیشتر است.
وی در ادامه با بیان اینکه ۱۱ شیرینی سنتی همدان نیز به ثبت ملی رسیده است افزود: در بین ترشیجات نیز ترشی گردو تویسرکان و شربت پالوده لالجین نیز ثبت ملی شده است.
کارشناس مردمشناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان اضافه کرد: در فهرست آثار ملی ۱۲ مراسم آئینی همدان نیز ثبت شده که آئین و سنن همدان را ماندگار کرده است.
انتهای پیام/۸۹۰۰۳/