دکتر صاحب: راه برون‌رفت از آسیب‌های اجتماعی، مردمی‌سازی و گفتمان‌سازی است

دکتر صاحب، مدیر کل سلامت شهرداری تهران: محصول نهادهای فرهنگی و آموزشی ناکارآمد است؛ راه برون‌رفت از آسیبهای اجتماعی، مردمی‌سازی و تجهیز مساجد به گروههای تخصصی قبل از بحران است.
به گزارش خبرنگار ایوان فرهنگ؛ دکتر صاحب در دومین روز از نشست هم‌اندیشی کانون‌ها و قرارگاه مردمی ایران پیروز با بیان اینکه «قبلاً مناسب‌سازی را به کارهای عمرانی تفسیر می‌کردند، اما وقتی هدف را تعالی انسانی در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که مناسب‌سازی به فعالیت‌های عمرانی ختم نمی‌شود»، خاطرنشان کرد: ما باید زیرساخت‌های تعالی انسانی را فراهم کنیم و این شامل اعتقادات و باورهای مردم نیز می‌شود.وی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از درصد مردم درگیر با آسیب‌های اجتماعی وجود ندارد، تصریح کرد: به نوعی غالباً مردم با یک نوع آسیب اجتماعی زندگی می‌کنند؛ شاید یک نفر با موضوع اعتیاد و نفر دیگر با خشونت و مواردی از این دست. راه برون‌رفت از هر چالشی، مردمی‌سازی است. موضوع چالش باید تبدیل به گفتمان شود. اگر ما به میوه گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری نرسیم، کار ما ابتر است؛ یعنی کاشت و داشت داشتیم ولی نتوانستیم به میوه برسیم.دکتر صاحب سپس تأکید کرد: محله یک موجود زنده است و باید همه نیازهای خودش را خودش تأمین کند. متوسط جمعیت یک محله حدود ۲۵ هزار نفر است که سرمایه‌های خوبی در آنها پیدا می‌شود. ما باید محله‌ها را از مساجد گرفته تا دیگر عناصر تأثیرگذار، مناسب‌سازی کنیم و بفهمیم چه کسانی با فقر، اعتیاد یا خشونت زندگی می‌کنند.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه «در شرایط بحرانی، بسیاری از عملکردهای نهادهای دولتی از بین می‌رود، مثلاً مراکز درمانی شاید نتوانند خدمات خود را درست ارائه دهند»، گفت: باید در این شرایط مساجد را به گروه‌های درمانی مجهز کنیم. تنها راه برون‌رفت از مشکلات، مردمی‌سازی و ایجاد تفکر داوطلبانه است تا مردم آگاهانه بخواهند و بتوانند از خود مراقبت کنند. ما مسئول ندانستن‌ها، نخواستن‌ها و نتوانستن‌های مردم هستیم.وی در پایان خاطرنشان کرد: سازماندهی گروه‌های تخصصی پزشکی، روانشناسی و دیگر گروه‌ها قبل از وقوع بحران کافی نیست؛ هدایت این گروه‌ها نیازمند یک رهبر اجتماعی با سابقه کار جهادی است. اگر این رهبران وجود نداشته باشند، آن مرکز ناکارآمد خواهد بود و در بحران دستمان خالی می‌ماند.
09:39 - 9 خرداد 1405

1 واکنش
20٫1k بازدید




1 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌روح اله‌
@rroohollah9 ساعت پیش
در پاسخ به
مهمترین راه برون رفت بالابردن ارزش پول ملی است و اینکه تورم و گرانی نباشه https://farsnews.ir/rroohollah/1779947311379877563
تصویر نمایه‌ی ‌روح اله‌
روح اله

@rroohollah  •  2 روز پیش

در پاسخ به
مردم نگران گرانی تورم بی ارزش شدن پول ملی و اقتصاد خرابند https://farsnews.ir/rroohollah/1778334726611190953