اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  بوشهر

تخلف آشکار سردخانه‌ها برای نگهداری خرما/ اخذ هزینه سه برابری از کشاورز!

معاون سازمان صمت بوشهر گفت: هزینه نگهداری هر تن خرما و رطب در سردخانه برای مدت ۶ ماه ۳۰۰ هزار تومان است، این در حالی است که اکنون سردخانه‌ها برای نگهداری هر تن خرما بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان از نخل داران دریافت می‌کنند.

تخلف آشکار سردخانه‌ها برای نگهداری خرما/ اخذ هزینه سه برابری از کشاورز!

ابوالقاسم محمدزاده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بوشهر اظهار داشت: در استان بوشهر با بیش از ۶ میلیون اصله نخل، سالانه ۱۶۰ هزار تن خرما تولید می‌شود که اکنون نیر فصل برداشت خرما از نخلستان‌ها است.

معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان بوشهر گفت: بر اساس قانون هزینه نگهداری هر تن خرما و رطب در سردخانه برای مدت ۶ ماه ۳۰۰ هزار تومان است، این در حالی است که اکنون سردخانه‌های استان بوشهر برای نگهداری هر تن خرما بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان از نخل داران دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: سردخانه داران مدعی هستند که با افزایش نرخ دلار هزینه تجهیزات آنها بالا رفته است به همین دلیل قیمت مصوب سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده دراین‌ارتباط بسیار پایین است.

محمدزاده ادامه داد: باتوجه‌به قرارداد سازمان حمایت با سردخانه داران هزینه نگهداری خرما در سردخانه نباید افزایش یابد و سازمان جهاد کشاورزی در این زمینه نظارت کند تا حقوق مردم رعایت و از کشاورز هزینه کمتری برای نگهداری محصول در سردخانه دریافت شود.

وی گفت: گزارش‌هایی نیز از واحدهای بسته‌بندی و فرآوری مبنی‌بر کسب سود بیش از ۱۵ درصد برای بسته‌بندی خرما دریافت می‌کنند که این مورد نیز به ضرر کشاورز و مصرف‌کننده نهایی است.

وی اظهار داشت: در مجموع سردخانه‎داران و واحدهای بسته‎بندی خرما بیش از حق خود کسب سود دارند که این موضوع به حوزه معاونت بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت در بوشهر تأکید شده تا با مراجعه به واحدهای یادشده بر آنها نظارت کند و برای متخلفان پرونده تعزیراتی تشکیل دهد.

محمدزاده گفت: اکنون قیمت هر کیلوگرم خرما پای نخل حدود هفت هزار تومان و در بازار ۲۰ تا ۳۵ هزار تومان به فروش می‌رسد و در برخی از فروشگاه‎ها محصول بسته‌بندی شده بسیار شیک با قیمت هر کیلو ۳۷ هزار تومان به مصرف‌کننده نهایی عرضه می‌شود.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: در شرایط کنونی مصرف‌کننده نهایی از قیمت بالا و تولیدکننده نیز از نرخ پایین محصول خرما شاکی هستند.

محمدزاده اظهار داشت: یکی از دلایل این موضوع رعایت نشدن نرخ سازمان حمایت توسط سردخانه‎ها و واحدهای بسته‌بندی و فرآوری خرما در استان بوشهر است.

انتهای پیام/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول