اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

درس از اشتباهات گذشته!/ نباید منتظر اقدامات دیگران باشیم

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: لازم است، شورای شهر و شهرداری در زمینه ساماندهی بافت حاشیه‌‌نشینی اقدامات اساسی را شروع و برای چهار سال آینده برنامه‌ریزی شود‌.

درس از اشتباهات گذشته!/ نباید منتظر اقدامات دیگران باشیم

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، فریدون بابایی‌اقدم با اشاره به ایجاد دفاتر تسهیل‌گری از سال ۹۹ با تفاهم شهرداری و استانداری اظهار داشت: در بودجه سال ۹۹ با عنوان ساماندهی بافت فرسوده بودجه‌ای برای ایجاد دفاتر تسهیل‌گری در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه با وجود قوانین این مورد هنوز اجرایی نشده است، گفت: در بودجه سال‌جاری این مورد از ردیف بودجه حذف شده است که با وجود پیگیری‌های شورای پنجم در حوزه بافت فرسوده و حاشیه‌نشینی لازم است، ایجاد چنین دفاتری در اولویت قرار گیرد.

بابایی‌اقدم با بیان اینکه لازم است با داشتن اطلاعات جامع نسبت به ساماندهی بافت حاشیه‌نشین اقدام کنیم، افزود: لازم است از اشتباهات گذشته درس بگیریم‌ و به درستی اقدامات را جلو بریم.

این عضو شورای اسلامی شهر تبریز بابیان اینکه چهار مرکز تسهیل‌گری در مناطق کم‌برخوردار تبریز از طرف استانداری در نظر گرفته شده است، ادامه داد: متاسفانه در سال‌های قبل همکاری مناسبی میان شورای شهر و شهرداری با این دفاتر نبوده است که این دفاتر در مقابل شورا و شهرداری همکاری مناسبی ندارند.

شهرداری دیدگاه خود را در خصوص مناطق حاشیه‌نشینی مشخص کند

روح‌الله رشیدی دیگر عضو کمیسیون نیز با اشاره به اینکه وقتی در سال ۹۵ شورای اجتماعی کشور تشکیل یافت از تاریخ ۹۵ تا ۹۷ دو جلسه با حضور رهبر انقلاب تشکیل شد که مسائل و آمار بیان شده به شدت باعث تاثر رهبر انقلاب شده بود که به ارگان ها مسوول دستور پیگیری دادند اما بعد از آن‌ تاریخ به سمت اقدامات رویه‌ای حرکت کردند و دفاتر تسهیل‌گری در راستای رویکرد عدالت ترمیمی ایجاد شد.

وی با بیان‌ اینکه این‌اقدام کاربردی نیست، یادآور شد: هیچ یک از این‌ها ساختاری نیست و نمی‌توانست رفع مشکل کند و این‌ دفاتر تسهیل‌گری برخی اقدامات را انجام‌داد ولی این اقدامات نمی‌توانست درمان‌کننده باشد.

رشیدی افزود: در زمان ایجاد دفاتر تسهیل‌گری برخی جوانان که خواهان کمک در این‌ زمینه بودند به این دفاتر رفتند اما این دفاتر نمی‌توانستند مشکلات ریشه‌‌ای و ساختاری را حل کنند.

این‌ عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اقدامات خوب شهر مشهد در زمینه دفاتر تسهیل‌گری تصریح کرد: می‌توان از تجربیات مشهد استفاده کرد.

وی با بیان‌ اینکه باید شهرداری دیدگاه و هدف خود را در خصوص مشکلات اجتماعی و شهرسازی مناطق حاشیه‌نشینی و بافت فرسوده مشخص کند، گفت: با این کار هم اقدامات انجام یافته هدفمند خواهد بود و هم‌ نتایج اقدامات ملموس تر خواهد شد.

روح‌الله رشیدی با بیان‌ اینکه با اقدامات زیباسازی نمی‌توان مشکلات بافت حاشیه‌ای را حل کرد، متذکر شد: باید با ایجاد ساختار به صورت اساسی مشکلات بافت حاشیه‌ای را پیگیری کنیم.

علیرضا نوای‌باغبان نیز با بیان اینکه این موضوع یک مسئله مهم و اساسی است، اذعان داشت: کمیسیون عمران، فرهنگی و بودجه باید در زمینه بافت حاشیه‌نشینی اقدامات اساسی انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه باید یک جلسه فوق‌العاده برای برنامه ریزی اساسی برای چهار سال آینده در شورای شهر برگزار شود، ابراز کرد: می‌توانیم ستاد ویژه‌ای برای پیگیری باز آفرینی و حاشیه‌نشینی ایجاد کنیم.

شهرداری و شورای شهر پای کار بیایند

علیرضا نوای‌باغبان عضو شورای شهر تبریز با اشاره به اینکه باید شهرداری و شورای شهر پای کار بیایند، بیان داشت: می‌توان با سایر ارگان‌ها به خصوص استانداری و راه و شهرسازی نیز مذاکره کنیم‌ تا هر بخش به وظایف خود عمل کند اما باید توجه داشته باشیم در صورت عدم همکاری سایر ارگان‌ها شهرداری خود به تنهایی نیز می‌تواند اقدامات اساسی انجام دهد.

وی با بیان اینکه می‌توانیم قبل از زمان بودجه‌بندی برای ساماندهی حاشیه‌نشینی بودجه مورد نیاز را تدوین کنیم و در زمان بودجه‌نویسی ارائه کنیم، افزود: باید شهرداری بودجه ویژه‌ای برای بافت حاشیه‌نشینی در نظر بگیرد.

نباید منتظر اقدامات دیگران باشیم 

حکیمه غفوری نیز با اشاره به اینکه اگر منتظر اقدامات دیگران باشیم، نمی‌توانیم اهداف خود را به نتیجه برسانیم، گفت: باید یا توانمندی‌های داخل سازمانی شهرداری نسبت به ساماندهی بافت حاشیه‌نشینی اقدام کنیم.

مهم‌ترین دغدغه اعضای شورای ششم

یاسین بجانی، عضو شورای شهر تبریز نیز با بیان اینکه دفاتر تسهیل‌گری عمدتاً در زمینه مسائل اجتماعی فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: دستاورد‌های خوبی نیز در زمینه  مسائل اجتماعی داشتند اما در مسائل سیاسی و انتخابات نیز از آنها استفاده شد‌.

وی با بیان اینکه مهم‌ترین دغدغه اعضای شورای ششم ساماندهی بافت حاشیه‌نشینی است، ادامه داد: می‌توانیم دفاتری برای پیگیری مسائل حاشیه‌نشینی ایجاد کنیم‌ اما نباید از آمار و دستاوردهای دفاتر تسهیل‌گری غافل شویم.
 

انتهای پیام/60032/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول