به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز داود گرشاسبی در بازدید از مزارع زعفران بناب شهرستان مرند اظهار داشت: زعفران یک محصول مهم و اساسی برای کشاورزی منطقه مرند است که با توجه به نیاز آبی کم و شرایط اقلیمی منطقه توصیه می شود کشاورزان به کشت این محصول روی بیاورند.
وی گفت: کشت زعفران در سال 1378 با یک هکتار در شهرستان شروع شده و بعد از 20 سال نزدیک به 184 هکتار در شهرستان زیرکشت داریم، برای محصول زعفران تولید متوسط در هر هکتار نزدیک 4 کیلوگرم می باشدکه اگر ضرب در هکتار بکنیم 800 کیلوگرم محصول تولیدی داریم و اگر عددی حساب شود 8 میلیارد تومان سود اقتصادی برای کشاورزان منطقه به ارمغان آورده است و اشتغال سالانه این محصول 210 نفر روز در هر هکتار است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند نیز در حاشیه این بازدید اعلام کرد: شهرستان مرند به لحاظ استعدادهای بالقوه از نظر کشاورزی، محل مناسبی برای کاشت محصول ارزشمند و استراتژیک زعفران به شمار می آید.
منوچهر رحمانی افزود: مزایای کشت این گیاه سودآور در کنار مقاومت به خشکی و نیاز کم آب، در سالهای اخیر کشت این محصول توانسته نقش سازندهای در اقتصاد منطقه و تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد و ایجاد اشتغال فصلی و کشت و کار راحت سبب شده تعداد بیشتری از کشاورزان به کشت این محصول ارزشمند روی آورند.
وی اظهار کرد: کشت زعفران در شهرستان مرند از سال 1378 حدود یک هکتار شروع و در سال زراعی 98-99 به 184هکتار افزایش یافته است و پیش بینی می شود 800 کیلوگرم زعفران ناب از مزارع این شهرستان تولید و به مصرف داخل شهرستان و سایر استان ها و شهرستان های همجوار برسد.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان مرند خاطرنشان کرد: با توجه به کم آبی چند سال اخیر و توجه به این امر که فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان قرار دارد و عمده نیاز آبی گیاه زعفران توسط باران و برف تامین می شود و همچنین در تابستان برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی نیازی به آبیاری ندارد و گیاهی استراتژیک است جهت رهایی از بحران کم آبی بهترین گزینه جهت کشت محصول سودآور برای کشاورزان به شمار می رود.
وی با اشاره به آغاز عملیات جمع آوری گلهایی که سر از خاک برآورده اند، گفت: پیاز زعفران هر روز صبح گل تولید می کند و با چیده شدن آن، روز بعد بوته ها دوباره گل می دهند و این روند بیست تا بیست و پنج روز ادامه می یابد.
انتهای پیام/60001