اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

دستیابی محققان به دانش پیوند در سطح انبوه و سرشاخه کاری گردو

معاون امور باغبانی وزارت جهادکشاورزی با با اشاره به دستیابی به دانش پیوند در سطح انبوه و سرشاخه کاری گردو گفت: طرح شناسایی بهترین ژنوتیپ های گردو در دستور کار محققان بخش کشاورزی کشور قرار دارد.

دستیابی محققان به دانش پیوند در سطح انبوه و سرشاخه کاری گردو

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمدعلی طهماسبی در سفر به استان آذربایجان شرقی، به همراه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، از طرح تعویض تاج درختان گردو در روستاهای اسفهلان و لاهیجان از توابع شهرستان تبریز بازدید کرد.

وی در حاشیه بازدید از طرح سرشاخه کاری درختان گردو در روستاهای اسفهلان و لاهیجان از توابع شهرستان تبریز با اشاره به دستیابی به دانش پیوند در سطح انبوه و سرشاخه کاری گردو گفت: طرح شناسایی بهترین ژنوتیپ های گردو در دستور کار محققان بخش کشاورزی کشور قرار دارد.

طهماسبی با بیان اینکه طرح شناسایی ژنوتیپ های برتر گردو براساس شرایط هر منطقه در کشور بررسی می شود افزود:  روش های مختلف در این رابطه وجود دارد که از جمله آن می توان به تکثیر از طریق نهال یا پیوند سرشاخه (تعویض تاج ) اشاره نمود.

7 درصد باغ های گردو کشور در آذربایجان شرقی قرار دارد

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه 7 درصد باغات گردوی کشور در استان آذربایجان شرقی قرار دارد گفت: متاسفانه 95 درصد ارقام گردوی استان از ارقام بومی بوده و بازارپسندی مناسبی ندارند یعنی از مجموع 140 هزار هکتار از باغات کشور، 95 درصد آن از ارقام بومی تشکیل شده اند.

 اکبر فتحی با بیان اینکه ارقام بومی نه تنها از بازارپسندی مناسبی برخوردار نیستند بلکه به جهت اندازه بزرگ درختان، مدیریت آفات و بیماری ها نیز سخت و دشوار است، هم چنین میزان محصول هم تحت تاثیر این عامل قرار می گیرد. وی گفت: مشکل اصلی بومی بودن ارقامی است که از گذشته کاشته شده است، تنه درختان بومی بسیار بزرگ بوده و امکان مبارزه با بیماری ها بسیار دشوار می باشد همچنین چون ارقام بذری هستند به لحاظ شکل و ظاهر میزان باردهی و بازار پسندی مناسبی ندارند.

وی با اشاره به این موضوع که سرشاخه کردن درختان گردوی استان در راستای اصلاح باغات گردو در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی قرار دارد، گفت: پیوند هایی را از ارقام پرمحصول و مقاوم به سرما از باغات مادری تهیه و توسط پیوند زن های ماهر با هدایت های معاونت مربوطه در جای مناسب خود پیوند می زنند و این پیوندک ها پس از رشد، محصول مناسبی را که از بازارپسندی مناسبی هم برخوردار هستند به بار می آورند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان  توصیه کرد که باغداران عزیز می توانند با مراجعه به مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها با ارائه درخواست خود از پشتیبانی های معاونت بهبود تولیدات گیاهی استان که در راستای سرشاخه کاری درختان گردو و تهیه پیوندک ها انجام می دهند بهره مند شوند.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول