شناسایی بیش از ۴ میلیون فعالیت سایبری علیه زیرساخت‌های کشور

رئیس مرکز افتا خبر داد که هکرها در بازه ۲۰ دی تا ۵ بهمن بیش از ۴ میلیون بار تلاش کردند سامانه‌های حیاتی کشور را بررسی کنند، اما به دلیل کنترل ترافیک اینترنت هیچ یک از این تلاش‌ها موفق نبوده است.
به گزارش خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، علی نوروززاده، رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست‌جمهوری، با اشاره به حملات سایبری اخیر در جمع خبرنگاران گفت: هکرها در فاصله زمانی ۲۰ دی تا ۵ بهمن، بیش از ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار بار تلاش کردند با بررسی و اسکن سامانه‌های دستگاه‌های دارای زیرساخت حیاتی، دارایی‌های مشهود و غیرمشهود سایبری آن‌ها را شناسایی کنند که در قریب به اتفاق موارد، به دلیل کنترل ترافیک شبکه اینترنت کشور در مرکز عملیات امنیت افتا، موفق به انجام اقدامی نشدند.وی افزود: در این بازه زمانی، در مجموع حدود ۴۰۰ رخداد سایبری ثبت شده که بیشترین آن‌ها مربوط به زیرساخت‌های انرژی و حوزه‌های پولی و مالی بوده است. شاخص‌ها نشان می‌دهد عمده این رخدادها به فعالیت بدافزارها در زیرساخت‌های حیاتی مرتبط بوده‌اند.نوروززاده با تشریح مفهوم «رخداد سایبری» گفت: در فرهنگ امنیت سایبری، رخداد به هر رویدادی اطلاق می‌شود که موجب نقض سیاست‌های امنیتی شود یا محرمانگی، یکپارچگی و دسترس‌پذیری اطلاعات را تهدید کند. این رخداد می‌تواند شامل نفوذ موفق یا ناموفق، بدافزار، دسترسی غیرمجاز، نشت اطلاعات یا هرگونه رفتار غیرعادی باشد که امنیت سامانه‌ها و داده‌های سازمان‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.
رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا با اشاره به منشأ برخی حملات اظهار داشت: با توجه به قطع بخش عمده‌ای از دسترسی‌ها از شبکه اینترنت، منشأ بسیاری از پویش‌ها و رخدادهای سایبری داخلی بوده و این افراد تلاش داشتند به نمایندگی از گروه‌های هکری خارجی، به سامانه‌های خدمات‌رسان عمومی نفوذ کرده و در آن‌ها اختلال ایجاد کنند.وی افزود: به دلیل قطع ارتباط دستگاه‌های دارای زیرساخت حیاتی با اینترنت بین‌الملل در فاصله ۲۰ دی تا ۵ بهمن ۱۴۰۴، دسترسی مهاجمان سایبری خارجی به سامانه‌ها قطع شد و آمار حملات با منشأ خارجی به شکل محسوسی کاهش یافت.نوروززاده همچنین درباره رفع اختلالات بانکی گفت: برای فعال شدن جابه‌جایی‌های بانکی از طریق دستگاه‌های خودپرداز، نرم‌افزارهای بانکی تلفن همراه و پایانه‌های فروشگاهی، مرکز مدیریت راهبردی افتا از عصر روز پنج‌شنبه ۱۸ دی‌ماه اقدامات مؤثر و گره‌گشایی را انجام داد تا مشکلات ایجادشده در روند امور بانکی و خریدهای شهروندان به‌طور کامل برطرف شود.
وی ادامه داد: همان‌گونه که کاربران اینترنت شاهد هستند، از ۲۶ دی‌ماه دسترسی‌ها در شبکه ملی اینترنت برقرار شده و تلاش حداکثری صورت گرفته تا کمترین خلل در ارائه خدمات سایبری عمومی ایجاد شود.رئیس مرکز مدیریت راهبردی افتا با تأکید بر تداوم خدمات گفت: رویکرد سازمان‌ها به سمت فعال نگه‌داشتن سامانه‌ها و تداوم ارائه خدمات از طریق شبکه ملی اطلاعات در زمان قطع ارتباط با اینترنت بین‌الملل است و تدابیر لازم در این زمینه اندیشیده شده است.
نوروززاده افزود: برای جلوگیری از حملات و رخدادهای سایبری و با هدف ارتقای سطح بلوغ امنیتی و افزایش تاب‌آوری سایبری، این مرکز ضوابط و الزاماتی را به دستگاه‌ها ابلاغ کرده و اجرای دقیق آن‌ها را از متولیان سایبری و بالاترین مقام هر دستگاه مطالبه می‌کند. کارشناسان این مرکز نیز به‌صورت روزانه با حضور در سازمان‌ها و دستگاه‌های دارای زیرساخت حیاتی، وضعیت امنیت سایبری را بررسی کرده و در کنار متولیان سازمانی، برای افزایش تاب‌آوری سایبری تلاش می‌کنند.وی همچنین از تدوین یک طرح ضربتی امن‌سازی خبر داد و گفت: مرکز مدیریت راهبردی افتا با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی، در سال جاری طرح ضربتی امن‌سازی را تدوین و به دستگاه‌های زیرساختی ابلاغ کرده است که در آن، ارتقای تاب‌آوری، پشتیبان‌گیری مطمئن، پیش‌بینی سازوکارهای مناسب و راهکارهای جایگزین برای تداوم خدمات در زمان بروز حوادث، در اولویت قرار دارد.به گفته نوروززاده، این مرکز به‌صورت مستمر پیگیر اجرای طرح ضربتی امن‌سازی در دستگاه‌ها و سازمان‌های دارای زیرساخت حیاتی است و در صورت مشاهده هرگونه کوتاهی یا ترک فعل، گزارش آن را به مرکز ملی فضای مجازی ارسال می‌کند تا از طریق نهادهای نظارتی و دستگاه قضایی پیگیری شود.#حمله_سایبری
14:54 - 21 بهمن 1404
علم و پیشرفت
ارتباطات و فناوری اطلاعات

2 بازنشر7 واکنش
46٫1k بازدید



6 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌از هیروشیما تا میناب‌
@IranianCivilisation21 بهمن 1404
در پاسخ به
مطالبه ممنوع‌التصویر شدن هنرمندنماهای حامی تحریم جشنواره فجر
مطالبه

مطالبه ممنوع‌التصویر شدن هنرمندنماهای حامی تحریم جشنواره فجر

با توجه به وقوع جنگ تمام عیار رسانه ای ، روایتی، فرهنگی ، میان کشور تاریخی ایران با دشمن صهیونی-یانکی ، هر حرکت نمادین برای حمایت از دشمن ، عین خیانت به کشور و حمایت از ارتش متجاوز محسوب میشود. متاسفانه عده ای از سلبریتی های ژست تحریمی و اعتراضی به جشنواره های هنری داخلی را گرفته و ارتش روایتی و رسانه ای متجاوز را یاری میرسانند. این گروه سلبریتی‌های باید متوجه شوند که نمی‌توانند همزمان از مواهب و برکات نظام جمهوری اسلامی و کشور مستقل ایران متنعم باشند و بر روی آن نیز تیغ بکشند. کمترین هزینه این کار، ممنوعیت فعالیت این هنرمندنماهای می‌باشد.

سارمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی فرهنگی، سینما خانگی ، بازیگران ، تهیه کنندگان ، کارگردانان

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول

تصویر نمایه‌ی ‌محمد جهان‌
@user170910002273671981921 بهمن 1404
در پاسخ به
مطالبه

درخواست رفع مسدودی حساب یارانه

از حساب‌های سرپرست خانوار به دلیل بدهی، توسط نهادهای دولتی مثل بیمه تامین اجتماعی و اداره امور مالیاتی مسدود شده اند و سرپرستان خانوار نمی‌توانند از یارانه و کالابرگ استفاده کنند. طبیعی است در این شرایط اقتصادی ادامه این رویه بی‌عدالتی به خانواده های کم بضاعت است. از ریاست محترم جمهور،و رئیس بانک مرکزی،مجلس شورای اسلامی و دستگاه قضایی انتظار می‌رود هرچه سریعتر در جهت رفع این مشکل اقدام نمایند. لطفا حمایت کنید تا این مشکل برطرف شود.

رئیس بانک مرکزی و رئیس جمهور محترم، مجلس شورای اسلامی، ریاست محترم قوه قضائیه

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

تصویر نمایه‌ی ‌Shoto‌
@Shoto_Aizawa21 بهمن 1404
حرف ایشان درست، ولی الان هم بعد اتصال اینترنت بین‌الملل متاسفانه حملات سایبری بیشتری صورت میگیرن. نمونشو میتونم سایت زومیت رو مثال بزنم که بخاطر حملات سایبری ۵ روز قطع بود. سایت های ایرانی از قالب وردپرس استفاده میکنن که توی اینگونه سایت ها باید پلاگین ها هر هفته آپدیت شوند

@user170909999457687503821 بهمن 1404
در پاسخ به
باید سامانه های کشور روی اینترانت ملی باشد و دسترسی به اینترانت ملی از بیرون ممکن نباشد.این به معنی در دسترس بودن اینترنت بین الملل نیست بلکه هر کدام کاربرد خاص خودشان را دارند.باید این دو را از هم جدا کرد. حداقل باید این امکان را فراهم کرد که در شرایط حساس مجبور به قطع کردن اینترنت بین الملل نباشیم

@user170910004104086159921 بهمن 1404
در پاسخ به
https://farsnews.ir/user1709100041040861599/1769003056621619831برای جلوگیری از پایمال شدن حق هزاران دانشجو توسط اساتید دانشگاه از پویش زیر حمایت کنید 👨‍🎓مصاحبه ناعادلانه دکتری و تمایز قائل شدن اساتید بین دانشجویان خودی و سایر دانشگاه ها مانع شایسته سالاری است #حذف_مصاحبه_دکتری
9**1899

@user1709100041040861599  •  1 بهمن 1404

مصاحبه پذیرش دکتری حذف شود
مطالبه

مصاحبه پذیرش دکتری حذف شود

با توجه به اعمال تمایز میان شاگردان خودی و شاگردان سایر دانشگاه ها توسط اساتید دانشگاه و پایین نگه داشتن نمره مصاحبه دانشجو در حالی که دانشجو از توانایی کافی برخوردار است باعث پایمال شدن حق دانشجویانی می شود که در یک دانشگاه دیگر دوران ارشد خود را سپری کرده اند. مجلس با ورود به این موضوع و با همکاری وزارت علوم مصاحبه دکتری را حذف کرده و پذیرش دکتری بر حسب امتیاز کنکور و سوابق تحصيلي و پژوهشی دانشجو صورت پذیرد.

وزارت علوم و سازمان سنجش، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان، دانشگاه تهران مرکز

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

نمایش گزارش


تصویر نمایه‌ی ‌عمار مهدوی‌
@Ammarmahdavi21 بهمن 1404
در پاسخ به
https://farsnews.ir/user176833631165/1768512766837940597 🌱حمایت از محاکمه رضا ربع پهلوی در دادگاه های بین المللی🌴درخواست راه اندازی موتور جستجو ملی قدرتمند در فضای مجازیhttps://farsnews.ir/user176833631165/1768652156770969995
مطالبه

رضا پهلوی را در دادگاه لاهه محکوم کنید

بعد از انقلاب ۵۷ خاندان پهلوی از هر طریقی که توانستند به کشور و مردم ضربه زدند. در اغتشاش ۱۴۰۴ نیز رضا پهلوی که در جنگ ۱۲ روزه با اسراییل از حمله به ایران حمایت کرده بود بعنوان تفاله نفوذی آمریکا و اسراییل و با سربازان پیاده نظامش اعتراضات به حق مردم را بسمت خشونت و کشتار پیش برد. با توجه به قوانین بین المللی و دادگاه لاهه از مسئولین ایران اسلامی میخواهیم ایشان را به دادگاه لاهه بکشانند و کارهای خیانت آمیز ایشان را محکوم نمایند.

قوه قضائيه، وزارت خارجه

1000
پیگیری از مسئول مربوطه
10٬000
پیگیری از عالی ترین مسئول