سرعت کاهش موالید در کشور مهار شد

رئیس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی، گفت: اجرای قانون جوانی جمعیت توانسته شیب کاهش موالید را به‌طور قابل توجهی کاهش دهد.
۹ MB
امیرحسین بانکی‌پور، رئیس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: پیش از اجرای این قانون، کشور در یک سال با کاهش حدود ۱۷۰ هزار تولد مواجه بود که بخش مهمی از آن به دلیل کاهش تعداد مادران رخ می‌داد. اما در سال ۱۴۰۲ این میزان کاهش به حدود ۱۷ هزار تولد رسید.وی افزود: برخی منتقدان همان زمان اعلام کردند که کاهش ۱۷ هزار تولد به معنای شکست قانون جمعیت است، در حالی که باید توجه داشت کاهش تولدها از ۱۷۰ هزار به ۱۷ هزار رسیده و عملاً به یک‌دهم کاهش یافته است.رئیس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس تصریح کرد: البته کاهش تولدها همچنان تحت تأثیر کم شدن تعداد مادران قرار دارد، اما با وجود این روند، اجرای قانون جوانی جمعیت باعث شده سرعت کاهش تولدها نسبت به قبل از اجرای قانون کمتر شود.بانکی‌پور با اشاره به چالش‌های اجرایی این قانون گفت: متأسفانه بخش قابل توجهی از مواد قانون در دو سال اخیر به طور کامل عملیاتی نشده است. با این حال حتی در این شرایط نیز کاهش تولدها به سطح قبل از اجرای قانون بازنگشته و در حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار مورد باقی مانده است، در حالی که پیش از قانون این رقم به ۱۷۰ هزار مورد می‌رسید.وی تأکید کرد: این دستاوردها در شرایطی حاصل شده که کشور با سخت‌ترین وضعیت اقتصادی و کاهش سرمایه اجتماعی مواجه بوده و همزمان تعداد مادران نیز به سرعت در حال کاهش است.بانکی‌پور ادامه داد: با وجود این شرایط، قانون جوانی جمعیت توانسته شیب کاهش موالید را کنترل و تا حدی کمرنگ کند.
وی همچنین از تغییرات مثبت در برخی استان‌ها خبر داد و گفت: در چهار سال گذشته در ۱۵ استان کشور نرخ باروری افزایش یافته است؛ استان‌هایی که قانون در آنها با جدیت بیشتری اجرا شده است.رئیس کمیسیون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس افزود: در سال ۱۴۰۲ حتی استان سیستان و بلوچستان که همواره از نظر نرخ باروری وضعیت بهتری نسبت به سایر استان‌ها داشته، با کاهش مواجه شد؛ زیرا طبق قانون، برخی تسهیلات فرزندآوری به استان‌ها و شهرستان‌هایی با نرخ باروری بالاتر از ۲.۵ تعلق نمی‌گیرد.وی گفت: این موضوع نشان می‌دهد در استان‌هایی که از تسهیلات قانونی برخوردار شدند، امکان افزایش نرخ باروری فراهم شده و اجرای دقیق قانون می‌تواند در کنترل روند کاهش موالید مؤثر باشد.
13:51 - 31 اردیبهشت 1405
خانواده

4 بازنشر2 واکنش
32٫3k بازدید



2 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌محمدرضا گل گل‌
@GOLGOL31 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
تهران بلای جان توسعه کشور است. سپردن امور استان ها به خودشان می تواند بسیاری از مشکلات از جمله فرزند آوری را تعدیل کند. اینکه منابع استان ها به تهران کشیده می شود باعث خالی شدن دست استانها می گردد. با ایجاد یک رقابت سازنده در استانها و سپردن درآمد هزینه به خودشان، حمایت های خانوادگی تقویت خواهد شد.

@user17752119575231 اردیبهشت 1405
در پاسخ به
هیچ برنامه ای برای نگه داشتن افرادی که تحصیلات بالا دارن ندارید، تنها کاری که عرضه تونه اینه بگید بچه دار بشید