کارنامه شکست‌های ترامپ در برابر محور مقاومت

در حالی که ترامپ وعده «صلح» می‌داد، علیه ایران و یمن جنگ افروزی کرد اما کارنامه او در برابر محور مقاومت با شکست‌های راهبردی رقم خورد: از ناکامی در توقف مقاومت فلسطین و شکست طرح «معامله قرن» تا اثبات ناتوانی در مهار محور جبهه مقاومت در ایران، یمن و لبنان.
گروه فارس پلاس: دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ (۲۰۲۵-۲۰۲۹) با شعار «صلح از طریق قدرت» آغاز شد، اما در عمل با شکست‌های پی‌درپی در برابر محور مقاومت به رهبری ایران مواجه شد. مهم‌ترین این شکست‌ها عبارتند از:۱. ایران و دو جنگ نافرجامجنگ ۱۲ روزه و ادعاهای واهی ترامپترامپ مدعی بود که این عملیات برای «نابودی کامل برنامه هسته‌ای و موشکی ایران» طراحی شده بود. اما پس از ۱۲ روز حملات هوایی و پهپادی و استفاده از هواپیماهایB2، نه تنها برنامه هسته‌ای کشورمان نابود نشده بلکه در دور دیگر مذاکرات، تیم آمریکایی برای عدم ادامه برنامه هسته‌ای ایران تلاش کردند.ترامپ که پشت صحنه این جنگ بود ناچار به آتش‌بس شد و مدعی «پیروزی محدود» گردید، در حالی که تحلیلگران آمریکایی آن را «یک عقب‌نشینی تحقیرآمیز» نامیدند.جنگ ۴۰ روزه شکست هیمنه آمریکا تنها ۸ ماه پس از جنگ اول، ترامپ با ادعای «تهدید قریب‌الوقوع» حملات جدیدی را آغاز کرد. هدف اعلام‌شده «تغییر رژیم در ایران» و «برچیدن کامل تأسیسات هسته‌ای» بود. اما پس از ۴۰ روز درگیری، آمریکا نه به تغییر رژیم رسید و نه حتی برنامه هسته‌ای ایران را از کار انداخت. در مقابل، موشک‌های ایران پایگاه‌های آمریکا در منطقه را هدف قرار دادند و مدیریت تنگه راهبردی هرمز را در دست گرفتند. ترامپ بعد از ۴۰ روز به سمت مذاکره با میانجی‌گری پاکستان عقب‌نشینی کرد.
۲. یمن: فرسایش در دریای سرخدر بهار ۲۰۲۵، ترامپ دستور حمله گسترده به مواضع انصارالله (حوثی‌های یمن) را صادر کرد تا به ادعای خود «تأمین امنیت کامل دریای سرخ» را انجام دهد. اما پس از یک ماه و نیم حملات هوایی و پهپادی، نه تنها حوثی‌ها عقب ننشستند، بلکه حملات موشکی و پهپادی آن‌ها به ناوهای نظامی و نفتکش‌های آمریکایی افزایش یافت.سرانجام ترامپ به طور نامحسوس و بی سر و صدا عملیات را متوقف کرد و سخنگوی کاخ سفید گفت «اهداف تا حد زیادی محقق شده»، در حالی که حوثی‌ها کنترل بندر حدیده را حفظ کردند و پرچم «مرگ بر آمریکا» را بر فراز آن به اهتزاز درآوردند و چند ناو آمریکایی را از فراری دادند و آمریکا یک هواپیمای جنگنده خود را نیز از دست داد.
۳. لبنان و فلسطین: بن‌بست کامللبنان: پس از جنگ ۲۰۲۳ غزه، ترامپ تلاش کرد حزب‌الله را خلع سلاح کند. اما هر بار که فشار می‌آورد، حزب‌الله بیشتر به تقویت نظامی و سیاسی خود می‌پرداخت. با اینکه آمریکا ادعای ضعیف شدن حزب الله را داشته اما در جنگ ۴۰ روزه علیه ایران، حزب‌الله مثل شیر خفته‌ای بیدار شد و روزانه صدها عملیات علیه رژیم صهیونی با ضربات مهلک انجام داد.
غزه: حماس در طول جنگ علیه غزه با حمایت آمریکا نه تنها نابود نشد، بلکه با حمایت ایران و یمن توانست مجدداً ساختار خود را بازسازی کند. طرح موسوم به «صلح ترامپ» (که شامل به رسمیت شناختن اسرائیل و تشکیل یک حکومت خودمختار محدود بود و کوچ فلسطینیان از غزه بود) توسط حماس، جهاد اسلامی و حتی تشکیلات خودگردان فلسطین رد و شکست خورد. حماس کنترل غزه را هنوز در دست دارد و طرح‌های خیالی رییس‌جمهور آمریکا به نفع رژیم صهیونیستی شکست خورد.
ترامپ با اتکا به «فشار حداکثری» و «تهدید نظامی» در برابر محور مقاومت، عملاً در همه جبهه‌ علیه محور شکست خورد. جنگ‌های ۱۲ روزه و ۴۰ روزه با ایران نه تنها به اهداف خود نرسید، بلکه قدرت بازدارندگی ایران را افزایش داد. یمن ثابت کرد که حتی با بمباران بی‌امان نیز نمی‌توان یک ملت مصمم را تسلیم کرد. در عراق، لبنان و فلسطین نیز تلاش‌های آمریکا روز به روز با سد محکم محور مقاومت روبرو شد. این شکست‌ها نشان داد که سیاست ترامپ در برابر محور مقاومت کارساز نیست و هر بار آمریکا با شکست‌های ویژه‌ای عقب‌نشینی کرده است اما با وجود عقب‌نشینی در سکوت در مقابل محورهای مختلف، شکست ترامپ در برابر ایران پر سر و صدا و بسیار تحقیرآمیز بود.
با دنبال کردن صفحه فارس پلاس، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی باخبر شوید.
08:35 - 23 فروردین 1405
فارس پلاس

4 بازنشر13 واکنش
115٫5k بازدید


14 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌Amir Za‌
@Amirz3 ساعت پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌Amir Za‌
Amir Za

@Amirz  •  2 روز پیش

حزب‌الله لبنان
مطالبه

کمک به جبهه مقاومت

به اسم الله رحمان رحیم حزب‌الله لبنان از زمان شروع این جنگ تحمیلی از زمانی که اماممان به شهادت رسید و ما تنها شده بودیم در همان روز اول جنگ با تمام قوا وارد جنگ شد و در کنار ما ایستاد ، با اینکه می‌دانست ممکن است در این جنگ تحمیلی خیلی از افرادش (حزب‌الله) به شهادت برسند و رسیدند ولی مارا تنها نگذاشت . حال که این آتش‌بس صورت گرفته ما نباید حزب‌الله را تنها بگذاریم ، اسرائیل و آمریکا جنایتکار در حال بمباران لبنان هستند و افراد زیادی در لبنان تو این ۲ روز به شهادت رسیدند ، ما نباید منتظر بمانیم که آیا اسرائیل اتش‌بس را رعایت می‌کند یا نه ، باید هرچه زودتر به کمک حزب‌الله لبنان برویم !

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، رئیس جمهور . رئیس مجلس، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

@user1775134010163 ساعت پیش
در پاسخ به
🔴 حقیقت اینکه افسار ترامپ(با پرونده اپستین) دست نتانیاهو استتا اسراییل کامل تنبیه نشوداین جنگ تمام نمی شود

تصویر نمایه‌ی ‌سهیل کی ارسلان‌
@user1750406073973 ساعت پیش
در پاسخ به
سید مجید نقطه زن تل‌آویو رو شخم بزن

@user1775833928193 ساعت پیش
در پاسخ به
واقعا سوال است که دشمن چکار دیگری باید سر ما بیاورد که تاکنون نیاورده تا وادادگان و غرب زدگان ،دلبسته به غرب نباشند، فرمایشات رهبر شهیدمان اگر سرلوحه امورات باشد هیچ وقت شکست نمیخوریم. فرمایشات رهبر شفاف و روشن است . تسلیم نخواهیم شد .

تصویر نمایه‌ی ‌Eghbal monji‌
@Eghbal13663 ساعت پیش
در پاسخ به
ایران حسین تا اَبد پیروز است؛

@user1775961033413 ساعت پیش
در پاسخ به
اگر جای فریب خوردن از این زردکه قمارباز به حملات خودمون ادامه میدادیم الان با نفت ۲۰۰ دلاری و التماس کشور های منطقه و شیطان بزرگ برای برقراری آتش بس روبرو بودیم. تا کی مسئولین ما باید از یک سوراخ چند بار گزیده شوند؟

@user1769102610353 ساعت پیش
در پاسخ به
بله،قطعا محور فلاکت پیروز هست#اینترنت

تصویر نمایه‌ی ‌سعید یار احمدی‌
@saeidYarAhmady3 ساعت پیش
در پاسخ به
دیگه جرات شروع جنگ ندارن

تصویر نمایه‌ی ‌دانشجو‌
@For_Khamenei2 ساعت پیش
در پاسخ به
چه خرامپ چه هر کس که باشد شکستش در برابر ما قطعی هست این قضیه حق و باطل هست.

@internetnadaram2 ساعت پیش
با توجه به شکست های اونا از جبهه مقاومت چرا اینترنت امریکا و اسرایل و عراق و لبنان وصل هست و اینترنت فقط ایران قطع هست ؟

تصویر نمایه‌ی ‌غلام خدادادی جعفری (اکانت دوم)‌
@Gholam_Khodadadei22 ساعت پیش
در پاسخ به
مطالبه

مطالبه تقویت پیام‌رسان‌های داخلی و ارتقای «ذره‌بین»

ما مردم انقلابی از مسئولان تقاضا داریم که در این فرصت پیش‌آمده، اقدامات لازم در ظرفیت پیام‌رسان‌های داخلی صورت گرفته و‌ موتور جست‌و‌جوی داخلی قدرتمند‌تر از گوگل برای اپلیکیشن ذره‌بین نصب شود. لطفا زیرساخت های مورد نیاز را از چین وارد کنید تا جامعه آرامش روانی پایداری داشته باشد.

وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات، قوه ی قضائیه

0
100
گزارش از مطالبه

@user17091004845253899492 ساعت پیش
در پاسخ به
سرویس کردید مارو با این پیروزی های پی در پی باشه بابا فهمیدیم پیروز شدید این نت بی صاحاب رو وصل کنید پاتونو رو خرخره ی مردم گذاشتید

تصویر نمایه‌ی ‌Eghbal monji‌
@Eghbal13662 ساعت پیش
در پاسخ به
سگ زرد،اراده ی خداوند را حساب نکرده بودند،

تصویر نمایه‌ی ‌محمد حسین اوراعی غلامی‌
@oraee2 ساعت پیش
در پاسخ به
بازنده اسلام‌آباد چه کسی بود؟🔺 با آتش‌بس موقت، تاسیسات و منابع انسانی ایران آسیبی نمی‌بینند اما با تداوم انسداد تنگه هرمز، دشمن درحال تحمل ضربات اقتصادی و حیثیتی است. تهران با این اهرم "جنگ یک‌طرفه" را علیه دشمن مدیریت می‌کند.