لندن زیر نگاه دائمی دوربین‌های تشخیص چهره

دوربین‌های تشخیص چهره در خیابان‌های لندن حالا نه‌فقط مجرمان، بلکه میلیون‌ها رهگذر عادی را هم زیر نگاه دائمی هوش مصنوعی قرار داده‌اند.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، رویترز در گزارشی به گسترش استفاده از فناوری تشخیص چهره زنده در خیابان‌های لندن پرداخت؛ فناوری‌ای که پلیس انگلیس آن را ابزاری مؤثر برای مقابله با جرم می‌داند، اما منتقدان هشدار می‌دهند می‌تواند آزادی‌های مدنی و حریم خصوصی شهروندان را تهدید کند. در یکی از عملیات‌های اخیر در مرکز لندن، دوربین‌های تشخیص چهره رهگذران، گردشگران و کارمندان را با فهرست افراد تحت تعقیب پلیس مقایسه می‌کردند.پلیس لندن می‌گوید این فناوری از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون به بازداشت حدود ۲۵۰۰ نفر از جمله متهمان جرایم خشونت‌آمیز و جنسی کمک کرده است. در یکی از نمونه‌ها، پلیس اعلام کرد فردی محکوم به کودک‌آزاری هنگام قدم‌زدن با یک دختر هشت‌ساله توسط سیستم شناسایی و دوباره زندانی شد. مقام‌های پلیس این فناوری را «تحول‌آفرین» توصیف کرده و مدعی‌اند از میان بیش از سه میلیون چهره اسکن‌شده تا شهریور ۱۴۰۴، تنها ۱۰ هشدار اشتباه ثبت شده و هیچ بازداشتی بر اساس خطای سیستم انجام نشده است.
انگلیس سال‌هاست یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های دوربین مداربسته جهان را در اختیار دارد و شهروندان لندن ممکن است روزانه صدها بار توسط دوربین‌ها ثبت شوند. اکنون پلیس لندن از فناوری تشخیص چهره زنده استفاده می‌کند که چهره افراد را به داده بیومتریک تبدیل کرده و با فهرستی حدود ۱۷ هزار نفره از افراد تحت نظر مقایسه می‌کند. پلیس می‌گوید تصاویر رهگذران بلافاصله پس از بررسی حذف می‌شوند و ذخیره دائمی ندارند.اما گروه‌های مدافع آزادی‌های مدنی مانند «بیگ برادر واچ» هشدار داده‌اند این فناوری همه شهروندان را مانند مظنونان بالقوه زیر نظر می‌گیرد و راه را برای عادی‌سازی نظارت گسترده دولتی باز می‌کند. این فناوری برای نخستین بار در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵ در جریان یک تجمع ضد مهاجرت نیز استفاده شد؛ اقدامی که انتقاد فعالان حقوق مدنی را به‌دنبال داشت. منتقدان می‌گویند استفاده از کنترل بیومتریک در اعتراضات عمومی می‌تواند آزادی بیان و حق تجمع را تهدید کند.ماه گذشته، دادگاه عالی انگلیس شکایت حقوقی علیه استفاده پلیس از تشخیص چهره زنده را رد کرد و استفاده از این فناوری را قانونی دانست. دولت بریتانیا اکنون در حال تدوین چارچوب قانونی جدیدی برای استفاده گسترده‌تر از این سیستم‌هاست. پلیس لندن نیز می‌گوید طبق نظرسنجی‌ها حدود ۸۰ درصد مردم از استفاده از این فناوری برای مقابله با جرم حمایت می‌کنند.#لندن #انگلیس #تشخیص_چهره #آزادی_بیان--------------------------------آخرین رویدادهای مهم فناوری را در صفحه اصلی علم و پیشرفت بخوانید.
19:21 - 1 خرداد 1405
علم و پیشرفت
ارتباطات و فناوری اطلاعات
علم و فناوری

3 بازنشر
28٫2k بازدید




2 پاسخ

@user1777205666333 روز پیش
در پاسخ به
دمشون گرم. کشوری که صاحاب داشته باشه اینجوری عمل میکنه.با این همه تروريستي که تو ایران وول میخوره هیچ سیستم هوشمندی برای پایش وجود نداره.

تصویر نمایه‌ی ‌فریدران کیومرثیان‌
@Faridran3 روز پیش

استفاده از تشخیص چهره جهت پیش‌بینی جرایم

ایده و راهکار

توسعه سیستم هوشمند تشخیص چهره در شهرهای کشور

با نصب دوربین‌های تشخیص رفتار و چهره در نقاط پرتردد کشور، سامانه‌ای هوشمند برای پایش خودکار ایجاد می‌شود که داده‌ها را به مراکز داده و هوش مصنوعی منتقل می‌کند. در صورت ارتکاب جرم، جنایت یا تهدید برای امنیت ملی، مسیر، راه‌ها و مکان افراد مجرم، تروریست یا جاسوس به‌سرعت شناسایی خواهد شد. این دوربین‌ها و سیستم‌های هوشمند می‌توانند آرشیوها را طبقه‌بندی و شناسایی کنند و در صورت نیاز اطلاعات را در اختیار مجریان قانون قرار دهند. در عین حال، حریم خصوصی شهروندان رعایت خواهد شد: داده‌ها صرفاً برای حفظ امنیت عمومی و برای زمان مورد نیاز هر پرونده مجرم استفاده می‌شود و نگهداری طولانی‌مدت حجم عظیمی از فیلم‌ها ضرورت ندارد؛ نظارت هدفمند برقرار می‌شود. فناوری ساخت ایران نیز توانایی تشخیص چهره حتی در صورت استفاده از ماسک را خواهد داشت.

پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا، مرزبانی ناجا، پلیس امنیت و اطلاعات کشور(پاوا)

100
گزارش از مطالبه
1000
پیگیری از مسئول مربوطه

نمایش گزارش