تعویق فرانسه در استرداد دختر زین‌العابدین بن‌ علی به تونس

دادگاه فرانسه صدور حکم استرداد «حلیمه بن علی»، دختر کوچک دیکتاتور مخلوع تونس، را به تعویق انداخت. دادستانی فرانسه با بهانه قرار دادن لزوم ارائه اطلاعات بیشتر در خصوص اتهامات فساد وارده به وی، جلسه بعدی دادگاه او را به ۱۰ دسامبر موکول کرد.
روز گذشته، دادگاه فرانسه در پاریس، اولین جلسه استماع خود را درباره استرداد «حلیمه بن علی»، دختر کوچک زین‌العابدین بن علی، دیکتاتور مخلوع تونس، برگزار کرد. با این حال، صدور حکم استرداد را منوط به ارائه اطلاعات تکمیلی از سوی تونس درباره اتهامات وارده به وی کرد و بدین ترتیب، جلسه بعدی به ۱۰ دسامبر موکول شد.مصونیت برای فساد مالی دیکتاتورها؟حلیمه بن علی که اکنون در سی سالگی است، متهم به جرائم مالی سنگین از جمله پول‌شویی مبالغ هنگفتی است که در دوران دیکتاتوری پدرش انباشته شده است. او به درخواست تونس و با حکم جلب بین‌المللی اینترپل تحت تعقیب است و طبق کیفرخواست، مجازات این جرائم تا ۲۰ سال زندان است.حلیمه بن علی که ساکن دبی است، در اواخر سپتامبر گذشته طی یک سفر شخصی به پاریس بازداشت شد. با وجود سوابق بازداشت قبلی او در ایتالیا در سال ۲۰۱۸ که منجر به آزادی‌اش شد، این بار انتظار می‌رفت دادگاه فرانسه با استرداد وی به تونس موافقت کند.با این حال، دادستانی فرانسه رسماً از مقامات تونس درخواست کرده است که اطلاعات بیشتری را در خصوص اتهامات فساد وارده به «حلیمه» به دادگاه ارائه دهند. این درخواست شامل مواردی مانند بررسی مدت زمان شمول مرور زمان برای اعمال مجرمانه منتسب به دختر بن علی نیز می‌شود.
زین‌العابدین بن علی پس از ۲۳ سال حکومت مستبدانه، سرانجام در ژانویه ۲۰۱۱ در پی یک انقلاب مردمی سرنگون شد و به همراه همسرش لیلی طرابلسی و فرزندانش از تونس گریخت و باقی عمر خود را در تبعید در عربستان سعودی سپری کرد.تعویق در تصمیم‌گیری و درخواست اطلاعات اضافی توسط دستگاه قضایی فرانسه، در واقع نشان‌دهنده اولویت این کشور به فرآیندهای طولانی حقوقی است که می‌تواند در عمل، دادخواهی مردم تونس را به تأخیر بیندازد و عملاً فرصتی برای فرار نهایی افراد خانواده بن علی که دارای فساد گسترده هستند، فراهم سازد.
12:24 - 7 آذر 1404

2 واکنش
7218 بازدید