دستان بلند ایران برای شکار کرکس‌های متجاوز

سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور بامداد امروز توانست حملات رژیم صهیونیستی را دفع کند. این سامانه‌های بومی توانستند تهدیدات این رژیم را از بین ببرند.
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور بامداد امروز (شنبه، 5 آبان‌ماه) توانست حملات رژیم صهیونیستی را دفع کند. البته طبق اعلام قرارگاه پدافند هوایی، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که این ابعاد در دست بررسی است.طبق تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی که عمدتاً مربوط به تهران بود؛ سامانه‌های پدافند هوایی توانستند تهدیدات ایجاد شده توسط رژیم صهیونیستی را دفع کند.
ساعتی پس از این تجاوزات که واکنش چند مرتبه سامانه‌های پدافندی را برانگیخت؛ قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) در اطلاعیه‌ای اعلام کرد؛ «وجود هشدارهای قبلی مسئولین جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، این رژیم جعلی بامداد امروز در اقدامی تنش‌زا، نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داده که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که ابعاد این حادثه در دست بررسی است.»آنچه در تجاوز بامداد امروز رژیم صهیونیستی اهمیت دارد این است که سامانه‌های بومی پدافند هوایی توانست تهدیدات را رفع کنند. البته همانگونه که در اطلاعیه مذکور نیز آمده؛ «آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده که این ابعاد در دست بررسی است.»
۵۱۳ KB

رهگیری دقیق مبتنی بر آرایش چند لایه تاکتیکی

اصول پدافند هوایی مجموعه اقدامات بنیادی و زیر بنایی است که در صورت به‌کارگیری می‌توان به اهداف پدافند غیر عامل از قبیل تقلیل خسارات و صدمات، کاهش قابلیت و توانایی سامانه شناسائی، هدف یابی و دقت هدف گیری تسلیحات آفندی دشمن و تحمیل هزینه بیشتر به وی نائل شد. در اکثر منابع علمی و نظامی دنیا اصول پدافند غیر عامل شامل 6 الی 7 اقدام است که در طراحی و برنامه ریزی‌های و اقدامات اجرایی دقیقا می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.این اصول عبارتند از؛ استتار Camouflage، اختفا Concealment،‌پوشش Cover، فریب Deception، تفرقه و پراکندگی Separation And Dispersion، مقاوم سازی و استحکامات Hardening و اعلام خبر Early warning.یک منبع مطلع در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به توانمندی پدافند هوایی کشور گفت: یکی از ویژگی‌‎های شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور بهره‌گیری از یک ساختار چند لایه است که در صورت لزوم قادر به جابجایی تاکتیکی است. به نحوی که می‌تواند مطابق با هر شرایطی به آرایش تاکتیکی مدنظر دست پیدا کند.عملیات جابجایی سریع سامانه های پدافندی در ساختار پدافندی کشور پیش از این نیز بصورت جدی مورد ارزیابی و اجرا قرار گرفته بود. سرلشکر موسوی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) 9 مهر 1398 از انجام موفق عملیات تغییر موضع سریع سامانه پدافندی برد بلند اس 300 که توسط متخصصان جوان نیروی پدافند هوایی ارتش اجرا شد خبر داده بود. روندی که به عنوان یک اصل تاکتیکی در مجموعه پدافند کشور به اجرا درآمده است.

دوران دفاع مقدس و دفاع از ایران با هاوک و جنگنده‌های طرح پدافند

بخش پدافندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران از ابتدای تشکیل نیروهای مسلح تا ابتدای دهه 70 شمسی به صورت بخشی از نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رفت. اما پس از دفاع مقدس و افزایش اهمیت بخش پدافند هوایی تصمیم بر آن شد از سال ۱۳۷۱ به این سو همه فعالیت‌های پدافندی در قالب قرارگاه یکپارچه متشکل از پدافند هوایی ارتش و پدافند هوایی سپاه پاسداران ساماندهی شود.این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که تشکیل ستاد کل پدافند هوایی کشور در آبان 1364 توسط فرماندهی دفاع هوایی کشور نیز جزو اقدامات ارتش در راستای اهمیت به پدافند هوایی قلمداد می‌شود.بعدها نیز، نیروی پدافند هوایی ارتش در سال ۱۳۹۸ با تفکیک از قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص) به‌عنوان چهارمین نیروی فعال ارتش، فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
حمله رژیم بعث عراق در بعدازظهر 31 شهریورماه سال 1359 به فرودگاه‌ها و نقاط راهبردی ایران اسلامی نیروهای مسلح تا حدودی از این حمله غافلگیر شدند. اما، بلافاصله نیروهای مسلح ایران در روز اول مهرماه عملیات کمان 99 توسط نیروی هوایی ارتش انجام شد و ضربات مهمی را به رژیم بعثی عراق وارد کردند. البته از آن زمان تا پایان دفاع مقدس نیز ضربات مهمی به رژیم صهیونیستی وارد شد.پدافند هوایی ارتش در آن زمان به عنوان تنها واحد پدافندی کشور به سامانه‌های مختلفی از سامانه‌های موشکی راپیر، هاوک و توپخانه ۳۵ میلی‌متری با نام اورلیکن و تعدادی جنگنده در قالب طرح پدافندی و همچنین؛ هواپیماهای اطلاعات شناسایی با نام خفاش بهره می‌برد.
طی سال‌های جنگ تحمیلی، 1509 قبضه توپ 23 میلی متری، 535 توپ اورلیکن، 90 اسکای‌گارد، 95 راپیر، 74 آتشبار هاوک جابجایی داشتند.به تدریج با ادامه جنگ و قدرت گرفتن نیروی هوایی دشمن، پدافند هوایی فعالیت خود را گسترش داده بطوری که تا خاتمه جنگ دفاع هوایی بیش از 235 نقطه از نقاط حساس و حیاتی کشور را تأمین می‌کرد.از مهم‌ترین اقدامات پدافند هوایی ارتش در مقابله با تهدیدات دشمن در عملیات والفجر 8 با فرماندهی شهید ستاری شکل گرفت. البته بخش پدافندی کشور اقدامات مهمی در عملیات‌های مهمی همچون فتح‌المبین، بیت‌المقدس، محرم، کربلای 4، کربلای 5 و مرصاد انجام داده است. در میان هواگردهای مختلف عراقی بیشترین هواگرد ساقط شده در دفاع مقدس عبارتند از؛ حداقل 40 فروند هواپیمای جنگنده شکاری میگ 21 (Fishbed)، حدود 100 فروند هواپیمای جنگنده شکاری میگ-23 (Flogger)، 8 فروند هواپیمای جنگنده شکاری میگ- 25 (Foxbat) ، حداقل 130 فروند هواپیمای جنگنده شکاری میراژ اف-1 (به فرانسوی: Dassault Mirage F1)
اقدامات نوینی نیز در حیطه دفاع از شهرها در دفاع مقدس انجام گرفت؛ یکی از اقدامات تاسیس سایت پدافندی هفتم تیر در ارتفاعات جنوب شرقی تهران - حوالی بی‌بی شهربانو- برای مقابله با تهدید رژیم بعثی مبنی بر بمباران تهران با میگ 25 در سال 1364 بود. متخصصان پدافند هوای ارتش به همراه جهاد سازندگی توانستند خلاء عدم توانمندی دستیابی موشک‌های هاوک به ارتفاع بسیار بالا که میگ ۲۵ در آن پرواز می‌کرد را جبران کنند. البته دیگر خلاقیت استفاده از موشک‌های دریاپایه استاندارد بود که متخصصان پدافندی توانستند با توانمندی خود موشک استاندارد را با سامانه هاوک هماهنگ کرده و از این طریق هواپیمای میگ ۲۵ دشمن را هدف قرار دهند.

پدافند هوایی ارتش رو به رشد و پیشرفت

اواخر دهه ۶۰ هجری شمسی است و دفاع مقدس به پایان رسیده؛ حالا نوبت بازسازی توانمندی دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف است. سال ۱۳۷۱ سالی است که یک آغاز نو برای پدافند هوایی در ایران به حساب می‌آید. قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) تشکیل شده و پدافند هوایی اکنون مشتمل بر واحدهای ارتش و سپاه است. در حالی که بیشترین عملکرد پدافندی در دوران دفاع مقدس از آن ارتش بود. البته سپاه پاسداران نیز در این دوران توانسته بود وارد عرصه پدافندی شود و اقداماتی را نیز انجام دهد.
تشکیل‌ شبکه‌ فرماندهی‌ و کنترل‌ و تشکیل‌ گردان های دیده‌بانی‌ و موشک های دوش پرتابی و اضافه شدن سامانه های راداری، موشکی وتوپخانه‌ای جدید و پوشش راداری نسبی سراسر کشور در ارتفاعات مختلف از جمله اقداماتی بود که در طول جنگ و پس از خاتمه آن با بهر ه گیری از تجربیات هشت سال دفاع مقدس بعمل آمدساما نه های پدافندهوایی S-200، اف ام80، تور-ام1 و سایر سامانه‌ها در دهه‌های 70الی 90 شمسی به تدریج به ساختار جنگ افزاری پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران افزوده شد.

سامانه بومی فرماندهی کنترل پدافند هوایی پیامبر اعظم(ص)

متخصصان پدافند هوایی ارتش طی سال‌های اخیر نیز توانسته بودند تا سامانه هوشمند و کاملاً بومی پیامبر اعظم (ص) که یک SOC بومی محسوب می‌شود را با بیش از یک میلیون و 756 هزار خط برنامه طراحی کنند که برای ساخت آن 260هزار نفر ساعت کار شبانه‌روزی صورت گرفته است.این سامانه از لحظه رونمایی و بهره‌برداری به تمام مراکز راداری موشکی، دیده‌بانی عملیات و مناطق پدافندی کشور متصل شد و از این پس این مراکز با SOC کاملاً ایرانی کار خود را ادامه دادند. امیر سرتیپ علیرضا الهامی ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ در گفت‌وگویی با اشاره به این سامانه اعلام کرده بود که موضوع ارتقای سامانه فرماندهی و کنترل پیامبر اعظم (ص) نیز در دستور کار است و به‌زودی خبر‌های خوبی در این حوزه به اطلاع ملت شریف ایران خواهد رسید.به گفته جانشین فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش، این سامانه مغز متفکر و مغز افزاری است که همه تجهیزات متنوع پدافند هوایی را بتواند در یک مکانیزم پیچیده برای تصمیم گیری فرمانده آماده کرده و برای آن تصمیم سازی کند تا فرمانده تدبیر مناسب را ابلاغ کند که مبتنی بر یک سامانه فرماندهی و کنترل پیچیده است. امیر سرتیپ علیرضا الهامی امروزه در دانش نظامی معروف است که یکی از عوامل برترساز در یک نیروی نظامی سامانه فرماندهی و کنترل آن نیرو است. در واقع، سامانه فرماندهی و کنترل چیزی نیست که بتوان آن را از جایی خرید و یا اینکه به عاریت گرفت؛ چرا که این سامانه از جمله عواملی است که در هنگام جنگ می‌تواند باعث برتری نیروی نظامی شود؛ لذا هیچ کشوری هم حاضر نیست که داشته‌های بروز خود در حوزه سامانه‌های فرماندهی و کنترل را در اختیار کشور دیگری قرار دهد.

ایران به کدام سامانه‌های پدافندی مجهز است

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از ارتش و سپاه پاسداران دارای سامانه‌های پدافندی مختلف در حوزه کوتاه‌برد، میان‌برد و برد بلند است.
* سامانه‌های کوتاه‌بردسامانه پدافندی مجیدسامانه پدافندی مجید یک سامانه پدافندی کوتاه برد ساخت ایران است. این سامانه مجهز به 4 فروند موشک AD-۰۸ است که ارتفاع درگیری آن، ۶ کیلومتر و برد درگیری آن نیز، ۸ کیلومتر است. سامانه پدافندی مجید از رادار کاشف ۹۹ و آشیانه‌یاب فروسرخ غیرفعال بهره می‌برد.قابلیت تحرک‌پذیری بالا با امکان استفاده از انواع حامل،‌ برخوردار از قابلیت استفاده از موشک بدون دود و اختفای بهتر، دارای قابلیت واکنش در ۳ ثانیه و امکان درگیری همزمان با ۴ هدف از ویژگی‌های این سامانه مجید است.سامانه مذکور جهت دفاع از مراکز حساس و حیاتی همچون سایت‌های هسته‌ای در برابر ریزپرنده‌ها طراحی و تولید شده است.
سامانه FM-۸۰ سامانه FM-۸۰ از انواع سامانه‌های پدافند هوایی برد کوتاه است که از دهه ۷۰ وارد ساختار پدافند هوایی کشور شد. این سامانه از یک پرتابگر به علاوه رادار تشکیل شده است.برد کشف این سامانه 19 کیلومتر و برد درگیری نیز حدود 9 کیلومتر است.
سامانه راپیرسامانه پدافند هوایی راپیر از انواع سامانه‌های پدافندی برد کوتاه است که توسط انگلستان طراحی و ساخته شده است. این سامانه که در سال ۱۳۵۳ وارد پدافند هوایی کشور شد شامل یک پرتابگر به علاوه یک رادار است.این سامانه قادر است به طور همزمان با یک هدف درگیر شود البته تعداد موشک‌های آماده به شلیک سامانه نیز ۴ موشک است. برد کشف توسط یک واحد ۳۲ کیلومتر و برد درگیری نیز بیش از ۸ کیلومتر است.نمونه بومی این سامانه با نام یازهرا (س) طراحی و تولید شده است.
سامانه Tor-M1سامانه پدافندی Tor-M1 از سامانه‌های پدافندهوایی برد کوتاه ساخت اتحاد جماهیر شوروی (سابق) است که در سال ۱۳۸۵ وارد خدمت شد. ساختار گردان این سامانه از ۴ پرتابگر + رادار به علاوه یک رادار جست‌وجو تشکیل شده است. سامانه پدافندی Tor-M1 قادر است تا به طور همزمان با ۳۲ فروند موشک می‌تواند با ۸ هدف به طور همزمان درگیر شود.برد کشف توسط گردان این سامانه، ۱۵۰ کیلومتر و برد درگیری ۱۲ کیلومتر است.
سامانه دزفولسامانه پدافندی دزفول (نسخه ایرانی سامانه Tor-M1) از سامانه‌های پدافندهوایی برد کوتاه ساخت ایران است که در سال ۱۴۰۰ وارد خدمت شد. ساختار گردان این سامانه پدافندی از یک پرتابگر به علاوه یک رادار جست وجو تشکیل شده است. تعداد موشک‌های آماده به شلیک یک گردان دزفول تعداد ۳۲ موشک فروند است که با این تعداد موشک می‌‎تواند به طور همزمان با ۸ هدف درگیر شود.برد کشف توسط گردان ۱۵۰ کیلومتر و برد درگیری، ۱۲ کیلومتر است.
سامانه‌ رعد - ۱سامانه‌ پدافند هوایی رعد - 1 از سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسط ساخت ایران است که در سال ۱۳۹۳ وارد خدمت شد. ساختار این سامانه از یک واحد آتشبار به علاوه یک سامانه کنترل آتش تشکیل شده است. این سامانه می‌تواند با ۳ فروند موشک به طور همزمان با یک هدف درگیر شود. برد کشف این سامانه، ۲۵ کیلومتر و برد درگیری آن، ۲۴ کیلومتر است.
سامانه SAM-6سامانه SAM-6 از سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسط ساخت اتحاد جماهیر شوروی (سابق) است که در سال ۱۳۶۸ وارد خدمت شد. ساختار آتشبار این سامانه متشکل از ۴ پرتابگر به علاوه ۱ رادار جست‌وجو و درگیری است. سامانه SAM-6 قادر است با ۱۲ فروند موشک به طور همزمان با یک هدف درگیر شود.برد کشف این سامانه، ۶۵ کیلومتر و برد درگیری آن، ۲۴ کیلومتر است.
سامانه HQ-2 سامانه پدافند هوایی HQ-2 از سامانه‌های برد متوسط پدافندی ساخت چین است که در سال ۱۳۶۵ وارد خدمت شد. ساختار گردان این سامانه شامل ۶ پرتابگر به علاوه ۳ رادار است. یک گردان از سامانه پدافند هوایی HQ-2 می‌تواند با ۶ موشک به طور همزمان با یک هدف درگیر شود.برد کشف توسط گردان، ۱۲۰ کیلومتر و برد درگیری ۳۲ کیلومتر است.
سامانه 9 دی سامانه پدافند هوایی 9 دی یک سامانه پدافند هوایی برد کوتاه ساخت ایران است که در سال 1400 وارد خدمت شد.تعداد موشک های آماده به شلیک گردان، ۹۶ موشک، تعداد اهداف قابل درگیری همزمان گردان ۳۲ هدف و قابلیت درگیری همزمان آتشبار این سامانه با ۸ هدف است. برد کشف گردان ۱۵۰ کیلومتر و برد درگیری بیش از ۳۰ کیلومتر است.
سامانه آذرخشآذرخش یک سامانه پدافندی کوتاه برد ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که برد کشف رادار، ۵۰ کیلومتر و برد ردیابی اپتیکی آن، ۲۵ کیلومتر است. این سامانه متحرک می‌تواند ۴ فروند موشک از نوع آذرخش با برد ۱۰ کیلومتر را شلیک کند.قابلیت انهدام انواع اهداف هوایی ارتفاع پایین مانند پهپاد، موشک کروز و بالگرد، ویژگی تحرک بالا و عدم نیاز به هدایت ازسوی مرکز کنترل پس از شلیک جزو ویژگی‌های سامانه آذرخش است.
* سامانه‌های میان‌بردسامانه هاوک سامانه هاوک از جمله سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسط ساخت آمریکا است که از سال ۱۳۵۳ وارد خدمت در پدافند هوایی کشور شد. این سامانه از یک آتشبار شامل ۳ پرتابگر و ۲ یا ۳ رادار تشکیل شده است.این سامانه قادر است با یک هدف درگیر شود البته تعداد موشک‌های آماده به شلیک آتشبار هاوک ۹ موشک است. برد کشف آتشبار ۱۰۰ کیلومتر و برد درگیری نیز، ۴۰ کیلومتر عنوان شده است.
مرصاد سامانه پدافند هوایی مرصاد از نوع سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسط است که سال ۱۳۸۹ وارد خدمت شد. ساختار آتشبار آن شامل ۳ پرتابگر و دو یا سه رادار است. تعداد موشک‌های آماده به شلیک آتشبار ۹ موشک است. این سامانه قادر است همزمان با یک هدف درگیر شود. برد کشف آتشبار ۱۵۰ کیلومتر و برد درگیری نیز ۴۵ کیلومتر است.موشک‌های این سامانه نیز، شاهین نام دارد.
سامانه مرصاد ۱۶ سامانه مرصاد ۱۶ از جمله سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسط ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۹۷ وارد خدمت شد. این سامانه شامل ۳ پرتابگر و ۲ یا ۳ رادار است. تعداد موشک‌های آماده به شلیک آتش بر سامانه ۱۶ نیز ۹ فروند موشک است. برد کشف آتشبار سامانه مرصاد ۱۶ عدد ۱۵۰ کیلومتر و برد درگیری آن نیز ۴۵ کیلومتر عنوان شده است.
سامانه رعد - ۲سامانه‌ پدافند هوایی رعد - ۲ از سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسطساخت ایران است که در سال ۱۳۹۳ وارد خدمت شد. ساختار این سامانه از یک واحد آتشبار به علاوه یک سامانه کنترل آتش تشکیل شده است. این سامانه قادر است با ۳ فروند موشک به طور همزمان با یک هدف درگیر شود. برد جستجوگراپتیکی این سامانه، ۶۵ کیلومتر و برد درگیری آن، ۵۰ کیلومتر است.
سامانه صیادسامانه پدافند هوایی برد متوسط صیاد یک سامانه برد متوسط ساخت ایران است که در سال ۱۳۹۵ وارد خدمت شد. ساختار آتشبار این سامانه متشکل از 6 پرتابگر به علاوه یک رادار جست‌وجو و درگیری است. این سامانه می‌تواند با ۲۴ موشک به طور همزمان با ۳ هدف درگیر شود.برد کشف آتشبار سامانه صیاد، ۱۶۰ کیلومتر و برد درگیری نیز، ۷۰ کیلومتر است.
سامانه تلاش سامانه پدافند هوایی تلاش از جمله سامانه‌های برد متوسط ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۹۴ وارد خدمت در بخش پدافند هوایی کشور شد. این سامانه از ۳ آتشبار به علاوه ۲ رادار تشکیل شده است. برد کشف آتشبار سامانه تلاش ۳۰۰ کیلومتر و برد درگیری آن ۷۰ کیلومتر است. سامانه پدافندی تلاش قادر است به طور همزمان با یک هدف درگیر شود. تعداد موشک‌های آماده به شلیک آتشبار سامانه تلاش نیز ۱۲ موشک است.
* سامانه‌های برد بلندسامانه شهید آرمانسامانه شهید آرمان یک سامانه برد متوسط و ارتفاع بلند است که می‌تواند اهداف را در ۱۸۰ کیلومتری شناسایی و در ۱۲۰ کلیومتری با آن درگیر شده و منهدم‌شان کند.این سامانه بسیار چابک است و در کمتر از ۳ دقیقه آماده عملیات می‌شود. این سامانه پوشش قابل اطمینانی برای دفاع از فضای کشور فراهم می‌کند.سامانه شهید آرمان دارای قابلیت درگیری همزمان با ۶ هدف، برخوردار از قابلیت زمان واکنش در کمتر از ۲۰ ثانیه؛، مقابله با تهدید موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد، ضد رادار و کروز، بمب‌های هدایت‌شونده و بالگردها و پهپادها،‌ پوشش ۳۶۰ درجه‌ای منطقه عملیاتی و دارای قابلیت استقرار و آماده به‌کار شدن در ۳ دقیقه است.
سامانه طبسسامانه پدافند هوایی طبس یک سامانه پدافندهوایی برد متوسط ساخت ایران است که در سال ۱۳۹۲ وارد خدمت شد. این سامانه پدافندی می‌تواند با ۳ موشک با یک هدف به طور همزمان درگیر شود. برد کشف یک از گردان از سامانه طبس، ۳۵۰ کیلومتر، برد کشف سامانه بیش از ۱۳۰ کیلومتر و برد درگیری بیش از ۹۰ کیلومتر عنوان شده است.
سامانه سوم خرداداین سامانه یک سامانه پدافند هوایی برد کوتاه ساخت ایران است که در سال ۱۳۹۲ وارد خدمت شد.سامانه سوم خرداد بیشتر با شکار پهپاد آمریکایی گلوبال هاوک در بامداد پنجشنبه 30 خردادماه سال 98 شناخته شد.
تعداد موشک های آماده به شلیک آتشبار ۹ موشک است که با این تعداد می‌تواند با ۴ هدف به طور همزمان درگیر شود. برد کشف گردان سامانه سوم خرداد، ۳۵۰ کیلومتر، برد کشف سامانه بیش از ۱۵۰ کیلومتر و برد درگیری بیش از ۱۰۵ کیلومتر عنوان شده است. البته طی سال‌‍‌های اخیر یک موشک جدید برای این سامانه با نام سوم خرداد و برد 200 کیلومتری نیز رونمایی شده بود.هر گردان از این سامانه مجهز به 36 فروند موشک پدافندی است.
۱ MB
سامانه ۱۵ خرداد سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد از جمله سامانه‌های پدافند هوایی برد متوسط ساخت ایران است که در سال ۱۳۹۸ وارد پدافند هوایی کشور شد.ساختار آتشبار این سامانه مشتمل بر ۳ پرتابگر و یک رادار جستجو و درگیری است. آتشبار سامانه ۱۵ خرداد قادر است با ۶ هدف به طور همزمان درگیر شود. موشک‌های آماده به شلیک آتشبار این سامانه نیز تعداد ۱۲ فروند است. برد کشف آتشبار سامانه ۱۵ خرداد ۱۵۰ کیلومتر و برد درگیری آن نیز، ۱۲۰ کیلومتر عنوان شده است.
سامانه S-200سامانه اس ۲۰۰ از نوع سامانه‌های پدافند هوایی برد بلند است که ساخت اتحاد جماهیر شوروی می‌باشد این سامانه در دهه ۷۰ هجری شمسی وارد خدمت شد. ساختار آتشبار به این گونه است که ۲ و ۴ و یا ۶ سکوی پرتاب موشک به اضافه دو رادار را شامل می‌شود. تعداد اهداف قابل درگیری همزمان توسط آتشبار نیز یک هدف است. تعداد موشک‌های آماده به شلیک از سوی آتشبار اس ۲، ۴ و یا ۶ موشک است.برد کشف آتشبار ۴۰۰ کیلومتر و برد درگیر ۲۴۰ کیلومتر است.
سامانه S-300سامانه پدافند S-300 نسخه PMU2 سامانه‌های پدافند هوایی برد بلند است که در سال ۱۳۹۶ وارد خدمت در بخش پدافند هوایی کشور شد. ساختار آتشبار این سامانه پدافندی از ۴ الی ۸ آتشبار به علاوه ۲ یا ۳ رادار تشکیل شده است. آتشبارهای سامانه S-300 قادر است با ۶ هدف به طور همزمان درگیر شده و آن‌ها را منهدم کند.تعداد موشک‌های آماده به شلیک آتشبار S-300 ۱۶ الی ۳۲ پرونده موشک اعلام شده است. برد کشف آتشبار این سامانه ۳۰۰ کیلومتر و برد درگیری آن نیز ۲۰۰ کیلومتر عنوان شده است.
باور ۳۷۳سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳ از سامانه‌های پدافند هوایی برد بلند ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۹۹ وارد خدمت شد.
آتشبار سامانه باور ۳۷۳ شامل ۶ پرتابگر و دو رادار است. این سامانه قادر است به طور همزمان با ۶ هدف درگیر شود البته تعداد موشک‌های آماده به شلیک آتشبار نیز ۲۴ موشک است.
۲۴۰ KB
برد کشف باور ۳۷۳، ۴۵۰ کیلومتر و برد درگیری آن حدود ۳۰۵ کیلومتر عنوان شده است.

دست پُر ایران آماده ضربه زدن به دشمنان

نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران بارها نشان داده‌اند که در مقابل دشمنان همواره با اقتدار عمل و با دست پُر خود علیه تجاوزات دشمنان اقدام کرده‌اند. مطابق آنچه نیروهای مسلح ایران بارها در عملیات‌هایی مانند شکار گلوبال هاوک، وعده صادق1، وعده صادق 2 و ... این قدرت را به منصه ظهور رسانده‌اند.
16:40 - 5 آبان 1403

0 بازدید



1 پاسخ