«بنزین آزاد تمام شد»؛ پشت پرده جایگاه‌ها چیست؟

در پی افزایش نارضایتی شهروندان از عرضه بنزین آزاد با کارت جایگاه، دستگاه‌های قضایی، انتظامی، تعزیرات و استانداری آذربایجان‌شرقی وارد عمل شدند؛ از دریافت وجه اضافی و فروش اجباری مکمل تا اعلام «بنزین تمام شده» در برخی جایگاه‌ها، حالا با گشت‌های مشترک و رصد پلیس امنیت اقتصادی بررسی می‌شود.
خبرگزاری فارس: در پی گزارش‌های مردمی و نارضایتی شهروندان از نحوه عرضه بنزین آزاد با کارت سوخت جایگاه‌ها در برخی جایگاه‌های سوخت آذربایجان‌شرقی، کارگروه ویژه بررسی و نظارت بر نحوه عرضه بنزین، در چارچوب مصوبات قرارگاه فرماندهی واحد نظارت بر بازار، تشکیل شد.این کارگروه در دفتر معاونت دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان و با حضور نمایندگان دستگاه‌های انتظامی و امنیتی، استانداری، سازمان بازرسی، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، اداره‌کل استاندارد، اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه جایگاه‌داران و تعزیرات حکومتی آذربایجان‌شرقی، در سالن جلسات مجتمع قضایی شهید قاضی طباطبایی تبریز برگزار شد و مسائل و مشکلات مربوط به نحوه عرضه بنزین آزاد مورد بررسی قرار گرفت.
جنگ‌آزمای: نارضایتی مردم از عرضه بنزین آزاد قابل قبول نیستمعاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان با تأکید بر اینکه تأمین رفاه شهروندان هیچ بهانه‌ای را نمی‌پذیرد، گفت: همه دستگاه‌ها باید در خدمت مردم باشند و نارضایتی ایجادشده از نحوه عرضه بنزین آزاد در برخی جایگاه‌ها قابل قبول نیست. قادر جنگ‌آزمای افزود: متولیان امر باید با جدیت بر روند عرضه بنزین نظارت کنند و در صورت مشاهده تخلف، موارد را برای برخورد قانونی به دستگاه قضایی معرفی کنند. وی با اشاره به اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی استان مبنی بر تأمین روزانه بنزین مورد نیاز جایگاه‌ها اظهار کرد: با وجود تأمین کافی، در برخی جایگاه‌ها بنزین تخصیص‌یافته و ثبت‌شده در سامانه، به شکل صحیح عرضه نمی‌شود.
فروش اجباری مکمل و دریافت وجه اضافی؛ شکایت شهروندان بررسی شدجنگ‌آزمای ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، در برخی جایگاه‌ها شهروندانی که برای دریافت بنزین آزاد با کارت سوخت جایگاه مراجعه می‌کنند، با درخواست پرداخت مبالغ اضافی یا خرید اجباری مکمل مواجه می‌شوند و در صورت نپذیرفتن این موارد، به آنان اعلام می‌شود که بنزین آزاد تمام شده است؛ موضوعی که موجب نارضایتی مردم شده و نیازمند رسیدگی فوری و هماهنگی میان دستگاه‌های متولی است.حضرتی: مسؤولان باید پاسخگوی مطالبات مردم باشنددر ادامه، مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان‌شرقی با تأکید بر ضرورت پاسخگویی مسؤولان به مطالبات مردم گفت: تمامی دستگاه‌های مرتبط باید به وظایف قانونی و ذاتی خود عمل کنند و با جدیت پای کار باشند تا این مشکل و بی‌اعتمادی ایجادشده برطرف شود؛ چراکه استمرار چنین وضعیتی برای حاکمیت قابل پذیرش نیست. صمد حضرتی با اشاره به مسئولیت اتحادیه جایگاه‌داران افزود: تعزیرات حکومتی در کنار اتحادیه خواهد بود، اما اتحادیه نیز موظف است با بررسی همه جوانب و برگزاری جلسات با اعضای خود، دستورالعمل‌های ابلاغی را به‌صورت دقیق به جایگاه‌داران تفهیم و بر اجرای آن نظارت کند. وی تأکید کرد: در صورت مشاهده تخلف، برای متخلفان پرونده تشکیل شده و برخورد قانونی صورت خواهد گرفت. تأمین آسایش و رفاه مردم باید در اولویت همه دستگاه‌ها و مسؤولان قرار داشته باشد.
گشت‌های مشترک برای شناسایی تخلفات جایگاه‌های سوخت راه‌اندازی می‌شوددر پایان این نشست، مسؤولان اتحادیه و جایگاه‌داران نیز مسائل و مشکلات موجود را مطرح کردند که مورد بررسی قرار گرفت.بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، پلیس امنیت اقتصادی آذربایجان‌شرقی موظف شد با رصد و پیگیری موضوعات مطرح‌شده و با همکاری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، اداره‌کل تعزیرات حکومتی و سایر دستگاه‌های متولی، نسبت به اجرای گشت‌های مشترک نظارتی در جایگاه‌های سوخت استان اقدام کند.این اقدام در حالی انجام می‌شود که دستگاه‌های قضایی، انتظامی، اجرایی و نظارتی آذربایجان‌شرقی بر برخورد با هرگونه تخلف در فرآیند عرضه بنزین آزاد و صیانت از حقوق شهروندان تأکید کرده‌اند.
پیش از این ناصر راشدی، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه آذربایجان‌شرقی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرده بود: روزانه حدود ۵.۵ میلیون لیتر بنزین در آذربایجان‌شرقی مصرف می‌شود که از این میزان، حدود ۳.۸ میلیون لیتر در پالایشگاه تبریز تولید و مابقی از سایر پالایشگاه‌های کشور، از جمله پالایشگاه‌های اراک و اصفهان، تأمین می‌شود.وی با اشاره به وضعیت مصرف بنزین در کشور افزود: مصرف روزانه بنزین در کشور به حدود ۱۳۲ میلیون لیتر می‌رسد که حدود ۱۱۰ میلیون لیتر آن در پالایشگاه‌های داخلی تولید و کسری حدود ۲۲ میلیون لیتری نیز از طریق واردات تأمین می‌شود.راشدی با بیان اینکه تداوم روند کنونی، ضرورت مدیریت مصرف سوخت را بیش از گذشته نمایان می‌کند، گفت: همراهی مردم و رعایت الگوی مصرف می‌تواند نقش مؤثری در مدیریت منابع، کاهش فشار بر شبکه تأمین و استمرار عرضه پایدار بنزین داشته باشد.مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه آذربایجان‌شرقی با اشاره به پیچیدگی فرآیند تأمین بنزین مورد نیاز استان ادامه داد: با وجود شرایط موجود، تأمین و توزیع سوخت به‌صورت مستمر مدیریت می‌شود تا شهروندان با کمبود مواجه نشوند و بتوانند بدون دغدغه به سوخت مورد نیاز خود دسترسی داشته باشند.#بنزین_آزاد #کارت_سوخت #جایگاه_سوخت #تبریز #آذربایجان_شرقی #تعزیرات_حکومتی #پلیس_امنیت_اقتصادی #حقوق_شهروندی #نظارت_بر_بازار #مطالبه_مردم #دادستان_تبریز
09:28 - 22 مرداد 1405
استان ها
آذربایجان شرقی

3 بازنشر14 واکنش
23٫3k بازدید




1 پاسخ

@user17798966132622 مرداد 1405
در پاسخ به @Sakineh_1348
ببخشید انوقت اونایی که خودروهای وارداتی سوار هستن یا مدل ماشینشان ۴۰۵ است و برابر قانون جدید بهشون کارت سوخت ندادن چکار کنند ؟؟؟!!